Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Κάλεσμα σε έκτακτη γενική συνέλευση ΕΛΜΕ 3-3-22

 

                       

                     

Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22 Ελευσίνα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490

FAX: 2105561490

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

                                                                                           

 

 

Ελευσίνα 27/2/2022

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  

ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ  3/3/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 2:30 μμ

ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

· τοποθετήσεις - μετακινήσεις - υπερωρίες - κενά στα σχολεία: συνεχίζουμε τις δράσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας

· ακρίβεια - πληθωρισμός - μισθολογική καθήλωση και ανάγκη πάλης για αυξήσεις

· αξιολόγηση σχολικής μονάδας - αυτονομία - εξεταστικοί φραγμοί (ΕΒΕ- τράπεζα θεμάτων) - PISA: πώς οργανώνουμε τον αγώνα μας

· υγειονομικά μέτρα στα σχολεία - διαχείριση πανδημίας

· αντιπολεμική δράση - διεθνείς εξελίξεις στην Ουκρανία

Θα τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

           

 

Ψήφισμα για περικοπές επιδομάτων στις καθαρίστριες

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  19/2/2022

 

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων για να μην περάσει καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.

Η δήθεν ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, με πόρισμα που ανακοινώθηκε πρόσφατα έχει σκοπό να εφαρμόσει μνημονιακή δέσμευση για εξορθολογισμό των ΒΑΕ, προωθώντας περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα των σχολικών καθαριστριών. Στη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης με την ΑΔΕΔΥ, αποκάλυψε ότι οι μειώσεις θα γίνουν μέχρι το Μάρτιο ενόψει της επόμενης μνημονιακής αξιολόγησης. Οι μειώσεις αφορούν σε περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους διαφόρων κλάδων και γίνονται μέσω της κατάταξής τους σε κατηγορίες. Οι καθαρίστριες πχ που εντάσσονταν έως τώρα στην πρώτη κατηγορία, ….υποβιβάζονται στη δεύτερη άρα θα υποστούν την αντίστοιχη μείωση.

Οι σχολικές καθαρίστριες είναι αυτές που εργάζονται για χρόνια σε καθεστώς ομηρίας με 10μηνες συμβάσεις με πολλές από αυτές να έχουν βρεθεί ξαφνικά χωρίς δουλειά και άλλες να εργάζονται με λιγότερες ώρες με μειωμένους μισθούς. Είναι οι εργαζόμενες πού τα δύο χρόνια και πλέον της πανδημίας προσπαθούν με αυτοθυσία να κρατούν τα σχολεία καθαρά για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Σε πολλές περιπτώσεις χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας που συνήθως τα πληρώνουν από την τσέπη τους ενώ παράλληλα αποκλείστηκαν και από τη χορήγηση του δωρεάν self test. Εργάζονται καθημερινά καθαρίζοντας χώρους με μεγάλη συρροή κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας δυνατά απολυμαντικά που επηρεάζουν την υγεία τους.

Σε αυτές τις συνθήκες αντί οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες να μονιμοποιηθούν, αντί να αυξηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, να τους χορηγούνται τα μέσα ατομικής προστασίας η κυβέρνηση τους ετοιμάζει νέα αρνητική έκπληξη.  Το πόρισμα της επιτροπής προβλέπει την περικοπή του επιδόματος στα 70 ευρώ από 150 ευρώ που είναι σήμερα. Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια εξανεμίζει τους ήδη τσακισμένους μισθούς, που η θέρμανση είναι πολυτέλεια σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, κάθε σκέψη για μείωση η περικοπή είναι απαράδεκτη.

Διεκδικούμε:

·        Καμία περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος

·        Όχι στην κατηγοριοποίηση των δικαιούχων ΒΑΕ

·        Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

·        Ξεπάγωμα των κλιμακίων της διετίας 2016-17

·        Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

·        Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία

·        Όχι σε ρατσιστικούς διαχωρισμούς με βάση την ιθαγένεια που εμποδίζουν το δικαίωμα στην εργασία

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

Ψήφισμα για φοιτητές Γεωλογικού

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  19/2/2022

 

 

Να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση που κατέθεσε ο καθηγητής Δ. Κωστόπουλος σε 3 μέλη του φοιτητικού συλλόγου Γεωλογικού.

 

Ο συγκεκριμένος καθηγητής, γνωστός στο τμήμα Γεωλογίας για τις «δημοκρατικές» απόψεις του, που στρέφονται ενάντια στο δικαίωμα των φοιτητών να συνδικαλίζονται και να συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες, κατηγορεί τους φοιτητές για εξύβριση, απειλή και άλλες ανυπόστατες κατηγορίες, επειδή προχώρησαν σε κινητοποίηση στο γραφείο του μαζί με άλλους φοιτητές, διεκδικώντας ισότιμη συμμετοχή όλων στις εξετάσεις, απέναντι στους αποκλεισμούς που ο ίδιος εντελώς αυθαίρετα επέβαλε.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έδωσαν μεγάλο αγώνα ώστε να μπορούν οι φοιτητές να σπουδάζουν και να εξετάζονται με ανθρώπινους όρους, ενάντια στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και εκμεταλλεύτηκαν κυβέρνηση-πρυτανείες. Στο συγκεκριμένο μάθημα, ο καθηγητής Δ. Κωστόπουλος εντελώς αυθαίρετα επέβαλε τον έλεγχο αστυνομικών ταυτοτήτων στην είσοδο αμφιθεάτρου και τον αποκλεισμό όσων φοιτητών δεν έβρισκε σε δική του προσωπική «λίστα» και όχι της πλατφόρμας του ιδρύματος (!!), οι φοιτητές αντέδρασαν και διεκδίκησαν τα αυτονόητα. Σε κινητοποίηση τους μετά την εξέταση, στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή ζήτησαν επανεξέταση του μαθήματος με ίσους όρους για όλους τους φοιτητές, κάτι το οποίο αυταρχικά αρνήθηκε.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν και οι αυταρχικές διαθέσεις του καθηγητή ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, αφού την επόμενη της κινητοποίησης προσπάθησε με πιέσεις προς το τμήμα να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για την τιμωρία όσων φοιτητών κινητοποιήθηκαν, κατονομάζοντας μάλιστα συγκεκριμένους από αυτούς. Μετά τις δεκάδες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων και συλλογικών φορέων πανελλαδικά που καταδίκασαν την ακραία αυταρχική στάση του καθηγητή και αφού οι κατηγορίες του δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά «συμπαραστάτες», οι διαδικασίες αυτές πάγωσαν.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά οι φοιτητές αυτοί ενημερώνονται ότι έχει κατατεθεί μήνυση σε βάρος τους από τον καθηγητή Δ. Κωστόπουλο και καλούνται από τις αστυνομικές αρχές να καταθέσουν για να συμπληρωθεί δικογραφία. Πρόκειται για μια ευθεία προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης μέσα στις σχολές, απειλώντας ανοιχτά τους φοιτητές που διεκδικούν ανθρώπινη καθημερινότητα μέσα στις σχολές και αξιοπρεπή εργασία και προοπτική.

Η κίνηση αυτή του καθηγητή που ξεπερνά κάθε όριο στοχοποίησης έρχεται να ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης μέσα από το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να απαγορεύσει και να καταστείλει οποιαδήποτε κίνηση αμφισβήτησης και οργανωμένης δράσης στο εσωτερικό των σχολών.

Μέσα από τέτοιου είδους διώξεις και απειλές, την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια, επιχειρούν να επιβάλουν σιωπητήριο και να πετάξουν έξω από αυτές όποιον «δε συμμορφώνεται». Παράλληλα η ενεργοποίηση του νόμου Χατζηδάκη στα σωματεία αποτελεί προσπάθεια χτυπήματος των σωματείων, της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης των εργαζομένων μέσα από τα μητρώα μελών, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, τις αλλαγές στα καταστατικά κλπ.

 

Διεκδικούμε με  τις συλλογικές μας αποφάσεις και τον καθημερινό αγώνα το δικαίωμα στην ελεύθερη πολιτική δράση και τον συνδικαλισμό στα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας και ευρύτερα στην κοινωνία. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης φοιτητών, χτυπήματος στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων και επέμβασης στο εσωτερικό τους.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ 3 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας