Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Για τη διαφήμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης από τη ΔΔΕ Πειραιά

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  17/3/2023

 

Για τη διαφήμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης από τη ΔΔΕ Πειραιά

Η Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά  προχώρησε σε μια εξαιρετικά προκλητική ενέργεια, πραγματοποιώντας διαφημιστική (!) εκδήλωση-διημερίδα την Παρασκευή και το Σάββατο 17-18/3 για την ιδιωτική εκπαίδευση, με κεντρικό, μάλιστα, ομιλητή Καθηγητή από το χώρο των ανεξέλεγκτων ιδιωτικών Κολλεγίων που, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, επιχειρούν να υποκαταστήσουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο! Η εκδήλωση αυτή, υπό την αιγίδα όλων σχεδόν των ιδιωτικών σχολείων του Πειραιά, γίνεται σε μια περίοδο γιγάντωσης της εργοδοτικής παρανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση (φυσικά και στον Πειραιά…), με το 30% και πλέον των εκπαιδευτικών να έχουν αποχωρήσει από τα ιδιωτικά σχολεία από τον Ιούλιο του 2020 κι έπειτα, λόγω της δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών! Επίσης, γίνεται λίγο πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να γεννώνται εύλογα απορίες, αν επιτρέπεται νομικά και ηθικά μια δημόσια εκπαιδευτική αρχή να διαφημίζει ιδιωτικούς φορείς στο χώρο της Παιδείας εις βάρος των δημόσιων σχολείων!

Αναρωτιόμαστε εύλογα:

·              Πώς θα ελέγξει αυτούς τους οποίους διαφημίζει;

·              Ποια δημόσια εκπαίδευση υπερασπίζεται, όταν κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το πιο «σκοτεινό» και ανεξέλεγκτο τμήμα της ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης; 

·              Είναι τυχαία η πραγματοποίηση της εκδήλωσης τόσο κοντά στην προεκλογική περίοδο; Ποιοι βουλευτές-πολιτευτές εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη διοργάνωσή της;

Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της «αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο τμήμα της εκπαίδευσης» που διαφημίζουν οι διοργανωτές; Ντροπή!

Φαίνεται όμως ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και οι εποπτικοί της φορείς έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Τα ιδιωτικά σχολεία δεν πρέπει να εποπτεύονται, αλλά να «προστατεύονται». Τα ιδιωτικά Κολλέγια είναι για αυτούς η …ανώτατη εκπαίδευση. Κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν ελέγχουν πλέον, αλλά παίζουν το ρόλο του τροχονόμου της παρανομίας.

Έφτασε το ΥΠΑΙΘ στο σημείο η πολιτική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης να διαφημίζεται από το ίδιο το κράτος και με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο.

Ζητούμε την παραίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο οποίος θεωρούμε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ασκεί με αντικειμενικότητα και διαφάνεια τα καθήκοντά του.

Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό – Δεν πωλείται!

Απαιτούμε και διεκδικούμε

·        Ενιαίο δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, µε δίχρονη προσχολική αγωγή.

·        Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας. Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών!

·        Όχι στην εμπορευματοποίηση, τη μαθητεία και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων μαθητών – εκπαιδευτικών!

·        Όχι στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων. Όχι στην αξιολόγηση –υποταγή – χειραγώγηση

·        Όχι στα πρότυπα «άριστα»  σχολεία και στις εξετάσεις εισαγωγής σε αυτά.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση στις 14:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για να καταγγείλει τη συγκεκριμένη ημερίδα.

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας