Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Έναρξη ατομικής αξιολόγησης

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 23/4/2023

 

 Μηνύματα έναρξης της αξιολόγησης των νεοδιόριστων, Μ. Πέμπτη!

Οι εκβιασμοί τους δεν θα περάσουν!!!

 

Η «πρεμούρα» της κυβέρνησης και το άγχος της μήπως δεν καταφέρει να περάσει την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν κρύβεται!!

 

Συγκεκριμένα: Μεγάλη Πέμπτη 13/4 και ενώ έχουν ξεκινήσει οι διακοπές του Πάσχα στέλνουν email από διάφορες διευθύνσεις της Αττικής, όχι από την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Δυτικής Αττικής μέχρι αυτή τη στιγμή, στους  εκπαιδευτικούς με ενέργειες αξιολόγησης για να δημιουργήσουν κλίμα.

 

Η άθλια προσπάθεια του Υπ. Παιδείας να φοβίσει τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει ο κλάδος, θα πέσει στο κενό! Έπρεπε τόσον καιρό να είχε μάθει από αυτή την τακτική ότι οι εκβιασμοί του  δεν θα περάσουν!

Άλλωστε, το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΑΙΘ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 20/3/2023 έχει ήδη πάει περίπατο! Όσο κι αν η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ πασχίζουν να πείσουν το σύνολο της κοινωνίας ότι η αξιολόγηση προχωρά κανονικά και απρόσκοπτα, η πραγματικότητα τους διαψεύδει: δεκάδες χιλιάδες καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί νεοδιόριστοι/ες, μόνιμοι/ες,, αναπληρωτές/τριες σε όλη την Ελλάδα αρνούνται να συναινέσουν στην αξιολόγηση και συμμετέχουν μαζικά την Απεργία-Αποχή των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ. Εκατοντάδες νεοδιόριστοι/ες στις περιοχές όπου επιδιώχθηκε να ξεκινήσει η αξιολόγηση μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων και τις ΕΛΜΕ, αποκρούουν τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, δεν ανακοινώνει το ΥΠΑΙΘ και επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Οι επίδοξοι αξιολογητές εξαπατούν τους συναδέλφους ισχυριζόμενοι ότι θα μονιμοποιηθούν φυσικά κατόπιν της υποταγής τους και της ατομικής αξιολόγησης, αποκρύπτοντας ότι για τη μονιμοποίηση προϋποτίθενται, βάσει των νόμων Κεραμέως, και οι επόμενες φάσεις της αξιολόγησης από τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης και από τον διευθυντή, δηλαδή άλλη μια διετία δόκιμης υπηρεσίας. Αποκρύπτουν ότι η μονιμοποίηση δεν ταυτίζεται με τη μονιμότητα την οποία οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι κατέχουν από το ΦΕΚ διορισμού, έχοντας όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν ως σχέση εργασίας.

Διαβεβαιώνουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ότι θα συνεχίζουν να παίρνουν την ίδια απάντηση: οι εκπαιδευτικοί δεν βάζουμε πλάτη για να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία και να υποβαθμιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας υλοποιούμε  ενιαία τα αγωνιστικά βήματα που έχει αποφασίσει ο κλάδος. 

 

Το λέμε ξεκάθαρα.

Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί δε μας φοβίζουν!

Ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ κι ειδικά όταν:

 - Μας έρθει ενημέρωση από τη διεύθυνση για την ατομική μας αξιολόγηση και τον αξιολογητή μας

 - Ο αξιολογητής προσπαθήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή με email για να οριστεί η συνάντηση προσυνεννόησης.

- Ο αξιολογητής προσπαθήσει να κλείσει ραντεβού για παρακολούθηση διδασκαλίας

 Σε περίπτωση που οριστεί παρακολούθηση διδασκαλίας από τους αξιολογητές ώστε να υπάρξει συντονισμένη παρέμβαση από το σωματείο, την επιτροπή αγώνα και όλοι/όλες μαζί να σταματήσουμε τον αξιολογητή να μπει στην τάξη.

Τι κάνουμε:

 

1) Υπογράφουμε (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει) τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία - αποχή που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ , την οποία και πρωτοκολλούμε στο πρωτόκολλο του σχολείου. Η απεργία – αποχή της Ο.Λ.Μ.Ε. καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους/τις συναδέλφους/ισσες από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση, όπως από τη συνάντηση με τον αξιολογητή, την υπογραφή συμβολαίου, την ενημέρωση του ατομικού μας φακέλου στην Ψηφιακή Πλατφόρμα, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ.

Η δήλωση θωρακίζει τις/τους συναδέλφισσες/ους με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη ενέργεια και αρκεί να καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

 

2) Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

 

3) Δεν αναρτούμε ηλεκτρονικό ατομικό φάκελο στην ψηφιακή πλατφόρμα.

 

4) Δεν απαντάμε στο μήνυμα που μας έρχεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και δεν «μπαίνουμε» στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης, διότι έτσι ενεργοποιείται η ατομική αξιολογική διαδικασία, δίνονται τα στοιχεία μας στον επίδοξο αξιολογητή και το πιθανότερο είναι να αποσταλεί άμεσα μήνυμα από τον αξιολογητή που υποτίθεται καθοδηγεί για τα «βήματα», ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο τροφοδοτείται το αξιολογικό σύστημα Κεραμέως και τα «παπαγαλάκια» του ΥΠΑΙΘ που ενδιαφέρονται κυρίως για τα στατιστικά στοιχεία, θριαμβολογούν κατόπιν για τα ποσοστά συμμετοχής στην αξιολόγηση, έστω κι αν γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί και σε πάρα πολλές περιπτώσεις ούτε καν ξεκινήσει.

 

5) Όταν οριστούν τα ζευγάρια αξιολογητή-αξιολογούμενου, ο αξιολογητής θα καλέσει σε συνάντηση προσυνεννόησης με email ή τηλεφωνικά. Απαντάμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση με δήλωση που έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου και δεν πηγαίνουμε στη συνάντηση.

Σε περίπτωση που ο αξιολογητής ορίσει παρακολούθηση διδασκαλίας, ενώ έχουμε δηλώσει απεργία αποχή, συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ, προκειμένου να είναι καλυμμένοι όλοι/όλες οι συνάδελφοι/ισσες από κάθε άλλη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης που προβλέπεται εντός διδακτικού ωραρίου (π.χ. δειγματικές διδασκαλίες). Οι στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) γίνονται από τους/τις συναδέλφους/ισσες νεοδιόριστους/ες την ημέρα που όρισαν να τους αξιολογήσουν και από όλους/όλες τους/τις συναδέλφους και συναδέλφισσες που συμμετέχουν στο μπλοκάρισμα των επισκέψεων των αξιολογητών. Συμμετέχει δηλαδή ΟΛΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ.

Η συμμετοχή στην Απεργία Αποχή από τη ατομική αξιολόγηση θωρακίζει την/τον εκπαιδευτικό να αρνηθεί τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που απορρέουν από αυτή και η στάση εργασίας από την παρακολούθηση του μαθήματός του.

 

6) Αν οι αξιολογητές επιχειρήσουν κρυφά από το σύλλογο διδασκόντων να μπουν στην τάξη, για να εξετάσουν τον/την νεοδιόριστο/η και να τον/την βαθμολογήσουν(!), δεν αδιαφορούμε. Το σχολείο είναι δημόσιο και επομένως όλες οι δραστηριότητες που διαπερνούν τη λειτουργία του, πρέπει να είναι σε γνώση όλων των μελών του συλλόγου διδασκόντων. Δηλώνουμε ότι δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας να γνωρίζουμε τι γίνεται μέσα στα σχολεία μας, αλλά και να αντιστεκόμαστε απέναντι στην αντιδραστική πολιτική που καταργεί θεμελιώδη εργασιακά, παιδαγωγικά, μορφωτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

 Το σωματείο και οι σύλλογοι διδασκόντων υπερασπίζουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις. Κανείς επιθεωρητής στην τάξη.

 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ των σχολείων και της εργασιακής μας ζωής δε θα περάσει.

 

Υψώνουμε τείχος απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που θέλει τους νεοδιόριστους συναδέλφους, ομήρους στον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης!

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

Η ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων θα επιβληθεί από τους μαζικούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος!

 

Είμαστε όλοι και όλες σε επαφή με το Σωματείο μας και ενημερώνουμε                           το ΔΣ  για  κάθε εξέλιξη!

Και σε αυτόν τον αγώνα μπορούμε να είμαστε και πάλι νικητές!




 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας