Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Διαγωνισμός PISA

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  14/3/2022

 

Ο διαγωνισμός PISA ως «δούρειος ίππος» κατά της δημόσιας εκπαίδευσης

 

O διεθνής μαθητικός διαγωνισμός PISA του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) θα πραγματοποιηθεί και φέτος από 15 Μαρτίου έως 15 Απριλίου με φορέα υλοποίησης το ΙΕΠ. 

Ο ΟΟΣΑ που οργανώνει το διαγωνισμό PISA είναι ο οργανισμός του οποίου οι «συμβουλές» για την εκπαίδευση λειτούργησαν ως «εντολές» για τις ηγεσίες των Υπ. Παιδείας, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα: περικοπές μισθών, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, διαθεσιμότητα – απολύσεις στα ΕΠΑΛ, αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικής μονάδας, αύξηση ωραρίου (μέτρα περιόδου 2011-14), προσοντολόγιο, δομές εκπ/σης (2019). Τόσο ενδιαφέρον για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών συστημάτων; Ας δούμε λίγο τι σημαίνει PISA:

·                Είναι καταρχάς περίεργο το πώς, σε αντίθεση με όλους τους άλλους εθελοντικούς διαγωνισμούς, μαθητές υποχρεώνονται να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό (για τον οποίο δεν προετοιμάζονται), του οποίου τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν μέτρο σύγκρισης εκπαιδευτικών συστημάτων!!

·                Πώς μπορούμε να συγκρίνουμε μεταξύ διαφορετικών αναλυτικών προγραμμάτων, εκπαιδευτικών στόχων και οικονομικών συνθηκών; Πώς ένα θέμα στα Μαθηματικά που μπορεί να μη διδάσκεται ή να διδάσκεται με διαφορετική μεθοδολογία, σε μαθητές διαφορετικών επιπέδων, να χρησιμοποιείται ως δείκτης σύγκρισης του γνωστικού επιπέδου μαθητών στις χώρες του ΟΟΣΑ (38 κράτη σε όλες τις ηπείρους);

·                Αν ο ΟΟΣΑ ενδιαφέρεται τόσο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, πώς εξηγούνται οι οδηγίες του ΟΟΣΑ για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά καθηγητή, κλείσιμο ολιγομελών σχολείων και τμημάτων (νησιά, παραμεθόριες περιοχές), επέκταση της ελαστικής εργασίας (όχι μονιμότητα, διατήρηση των αναπληρωτών αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες). Σε πρόσφατο έγγραφο του ΟΟΣΑ αναφέρεται ότι η μονιμοποίηση των αναπληρωτών είναι ¨λύση δαπανηρή¨ που επαναφέρει την ακαμψία (!) και προτείνει την «εισαγωγή πολλών  κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων»  δηλαδή ανατροπές στις εργασιακές συνθήκες!

·                Ποια σχέση έχουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με την παραμόρφωση που προωθεί ο διαγωνισμός PISA, για μετρήσιμα μόνο αποτελέσματα, για γλωσσικές δεξιότητες αποκλειστικά ως μέσο επικοινωνίας και μαθηματικές ή φυσικές δεξιότητες επίλυσης πρακτικών προβλημάτων; Κανένας προσανατολισμός σε βαθύτερη γνώση, ουσιαστική κατάκτηση των επιστημονικών ανακαλύψεων, μόνο «Υιοθετήστε ό,τι αποδίδει, μετρήστε με ακρίβεια, εξασκήσετε τους μαθητές σας στις βασικές δεξιότητες», με βάση την ίδια τη φρασεολογία του ΟΟΣΑ. Η γνώση αποστραγγίζεται, γίνεται μετρήσιμος δείκτης, εργαλειοποιείται, κατά τα πρότυπα της υποταγής της επιστήμης στις ανάγκες της αγοράς. Αυτό που τελικά προωθείται είναι η ανταγωνιστικότητα, η ταξινόμηση, η λογική της κατηγοριοποίησης των σχολείων που επιθυμεί να εμπεδώσει και η τράπεζα θεμάτων.

·                Μαζί με αυτό, η λογική του επιθεωρητισμού, αφού όλο το εκπαιδευτικό σύστημα μπαίνει κάτω από το μεγεθυντικό φακό του ΟΟΣΑ, που αναλύει, συγκρίνει και τελικά ελέγχει τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται, μακριά από τις θέσεις των σωματείων και το εκπαιδευτικό κίνημα. Συγκεντρωτισμός με το μανδύα της επιστημονικοφάνειας. Αν οι συνταγές του Ο.Ο.Σ.Α και της Ε.Ε. στοχεύουν στις «δομές και τις υποδομές» του εκπαιδευτικού συστήματος, ο PISA στοχεύει στο «περιεχόμενο» της εκπαίδευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και πιο έντονα προωθούνται τα εκπαιδευτικά πακέτα, που εκπονούνται από ιδιώτες – προμηθευτές εκτός σχολείου, που καλούν τον εκπαιδευτικό να τα εφαρμόσει αποδυναμώνοντας την αυτονομία του.

·                Ποιος πληρώνει το κόστος της «αποτυχίας» των μαθητών; Μα φυσικά οι εκπαιδευτικοί που δεν κατάφεραν τη «διάκριση», οι γονείς και οι μαθητές, που πρέπει να «προσπαθήσουν περισσότερο». Καιρός για αύξηση της πίεσης για τους μαθητές, (πιο σκληρό εξεταστικό σύστημα, τράπεζα θεμάτων παντού, μόνο οι ¨ικανοί¨ να προχωρούν), αξιολόγηση για τον εκπαιδευτικό «για να έχουν τα παιδιά μας τους καλύτερους δασκάλους». Η λογική της αριστείας με μπόλικη όξυνση των ταξικών φραγμών. Συρρίκνωση του Δημόσιου σχολείου, ανταγωνισμός και απολύσεις για τους εκπαιδευτικούς. Η υποχρεωτικότητα του διαγωνισμού, ώστε να τον θωρακίσει απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα, δείχνει και τα όρια της δημοκρατίας και του διαλόγου, όπως τον εννοούν κυβέρνηση και ΟΟΣΑ.

Η εκπαίδευση δεν είναι αυτή που θα θέλαμε για τους μαθητές και τα παιδιά μας. Τα σχολεία ασφυκτιούν από την έλλειψη πόρων και έχουν τραυματιστεί βαριά από τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας και των lockdown των προηγούμενων ετών. Οδηγός στην προσπάθεια για βελτίωση της εκπαίδευσης δεν μπορεί να είναι οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και γενικότερα η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις των δυνάμεων της αγοράς, αλλά η ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης μορφωτικής πολιτικής, που θα στοχεύει στην πολιτιστική ενδυνάμωση και τη χειραφέτηση όλων των παιδιών και ιδιαίτερα των παιδιών της εργατικής τάξης.

Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ και να τον καταγγείλουν μαζί με το σωματείο σε κάθε σχολείο! Οι σύλλογοι διδασκόντων να εκδώσουν ψηφίσματα άρνησης της διεξαγωγής του διαγωνισμού στο σχολείο τους. Σε συνεργασία με τους γονείς να συγκεντρωθούν δηλώσεις άρνησης συμμετοχής των μαθητών στο διαγωνισμό.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να αναστείλει τη συμμετοχή της χώρας μας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό!

 

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

Για το voucher των 200€

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  19/2/2022

 

 

ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το υπουργείο εφαρμόζοντας τις αντί εκπαιδευτικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης υποχρηματοδοτεί και απαξιώνει με κάθε του απόφαση την καθολική ενιαία δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Με μειούμενα ποσοστά χρηματοδότησης επί του προϋπολογισμού της τάξης του 4% του ΑΕΠ στραγγαλίζει οικονομικά το δημόσιο σχολείο. Αυξάνει διαρκώς την εντατικοποίηση, το βάθος και το πλάτος της ύλης, αναπροσαρμόζει τα αναλυτικά προγράμματα ευνοώντας τις δεξιότητες έναντι της στέρεας γνώσης. Μπλοκάρει τις προσλήψεις που είναι απαραίτητες για την κάλυψη των κενών με μέτρα όπως οι υποχρεωτικές υπερωρίες, οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών, άρα ενισχύοντας την ελαστική-προσωρινή απασχόληση στους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η ευεργετική ανάπτυξη δεσμών και επικοινωνίας με το σχολικό περιβάλλον. Υποχωρεί με βήμα ταχύ από την ευθύνη του να συντηρεί τις  σχολικές μονάδες, εισάγει τις συμπράξεις ιδιωτικού-δημοσίου σε όλες τις βαθμίδες, προτείνει και ευνοεί με νομοθετήματα την κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της αξιολόγησης και την αυτονομίας. Βαφτίζει καλές πρακτικές την επιχειρηματικότητα και την είσοδο των  ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων ως ευεργέτες που θα δώσουν λύσεις συμφεροντολογικές, κάλυψης των αγοραίων αναγκών τους, εκεί που το ίδιο υποχρεούται να δώσει λύσεις κοινωνικές κάλυψης των πραγματικών αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Προωθεί αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών που θα ορθώσουν νέους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Πρακτικά λοιπόν, το δημόσιο σχολείο αφήνεται να μαραζώσει για να οξυνθούν οι αδυναμίες του και ταυτόχρονα προτείνονται αγοραίες απαντήσεις που θα αναλάβουν να δώσουν τις δικές τους "λύσεις" με το αζημίωτο φυσικά πάντα, διπλό μάλιστα (ιδεολογικό και οικονομικό) με βάση τις στρατηγικές επιλογές κεφαλαίου, ΕΕ, ΟΟΣΑ.

Η πανδημία μετά από μια δεκαετία μνημονιακής έντασης των περικοπών, βρήκε τα σχολεία στην χειρότερη κατάσταση από ποτέ. Το υπουργείο όφειλε να πάρει δραστικά μέτρα τη χρονιά του αναγκαστικού εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, προκειμένου να εξασφαλίσει τόσο την ασφαλή επάνοδο στην λειτουργία, με τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και δραστική μείωση του αριθμού των μαθητών σε έως 15 ανά τμήμα, (που η 2μηνη εκ περιτροπής λειτουργία με 15 μαθητές ανά τμήμα, τον Μάιο-Ιούνιο του 2020, κατέδειξε ένα μεγάλο παιδαγωγικό και μορφωτικό όφελος). Αντ’ αυτού όμως, δεν έκανε τίποτα!

Αντί να προετοιμαστεί ώστε να εξοπλίσει όλα τα σχολεία με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και γρήγορο ίντερνετ οπτικών ινών, ικανό να σηκώνει την συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών, κρύφτηκε με απειλές και συκοφαντίες μάλιστα, πίσω από το φιλότιμο και τη χρήση προσωπικού -συχνά ανεπαρκούς-εξοπλισμού!

Έτσι φτάνουμε στο σήμερα όπου νομοθετεί την τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με πλήρη υποχρέωση του εργοδότη να εξασφαλίζει τα τεχνικά μέσα και το κόστος της σύνδεσης στον εργαζόμενο, να ΕΞΑΙΡΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ τους εργαζόμενους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ από αυτήν την υποχρέωση του εργοδότη (είτε σαν κράτος είτε σαν ιδιώτη).

Το «τυράκι» των 200 ευρώ, σαν «καθρεφτάκι σε ιθαγενείς», με τη μορφή επιταγής-voucher  για αγορά από τους εκπαιδευτικούς τεχνικού εξοπλισμού (τι άραγε; ένα μέτριο tablet;) δεν μπορεί να χρυσώσει το χάπι των τεράστιων ευθυνών και ανεπαρκειών του υπουργείου.

Επιλέγει δε την μορφή του voucher, αντί την απευθείας προμήθεια συντήρηση και λειτουργία των σχολείων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, με δική του φροντίδα και ευθύνη, προκειμένου να αποκομίσει ιδεολογικό όφελος ακόμη και σε αυτή την δύσκολη στιγμή που κορυφώνεται η υγειονομική κρίση. Επιχειρεί να μεταβιβάσει αυτή την ευθύνη, προωθώντας την αυτόνομη ατομική δράση του κάθε εκπαιδευτικού που θα κρίνεται και θα αξιολογείται στο νέο πλαίσιο της αυτόνομης οικονομικής ανεξαρτησίας της κάθε σχολικής μονάδας, με μικρή έξωθεν αρχική βοήθεια (τα διάφορα voucher) ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία με όρους ιδιωτικής εμπορικής επιχείρησης και όχι δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Παράλληλα αποτελεί και μέτρο νέας οικονομικής αφαίμαξης του εισοδήματός μας, εφόσον στις περισσότερες περιπτώσεις οι συνάδελφοι που θα το χρησιμοποιήσουν θα υποχρεωθούν να συμπληρώσουν ένα ποσό, μικρότερο ή μεγαλύτερο για την αγορά αξιοπρεπούς εξοπλισμού. Η συγκεκριμένη μορφή θέλουν να αποτελέσει το πρόκριμα για τη γενίκευση του voucher και στους γονείς, οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν σχολείο – και με βάση την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων – συμπληρώνοντας και οι ίδιοι την οικονομική διαφορά εφόσον επιλέξουν την περισσότερο «ακριβή» λύση. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί από λειτουργοί μετατρέπονται σε ¨παρόχους υπηρεσιών εκπαίδευσης¨.

Παράλληλα επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινωνίας:

·       και ότι τάχα δεν θα χάνεται πια καμία ώρα μαθήματος με την εξ’ αποστάσεως ΔΗΘΕΝ εκπαίδευση ώστε να μη καθυστερεί την εξεταστική της καρμανιόλα σε καμία τάξη από το Δημοτικό έως το Λύκειο και να χρησιμοποιείται ως φάρμακο «δια πάσαν νόσον» χωρίς να καλύπτει τις ελλείψεις

·       αλλά και ότι οι εκπαιδευτικοί, θα είναι πια υποχρεωμένοι να τηλεδιδάσκουν από το σπίτι τους.

Την ίδια ώρα θα καταγράφει για επικοινωνιακούς λόγους, την όποια τέτοια δαπάνη (30-40 εκατ. Ευρώ)  στα «αναπτυξιακά» της κονδύλια, για να εμφανίζεται ότι ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις και την τόνωση της οικονομίας.

Και φυσικά θα την κατευθύνει συστημένα σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους,  που έχουν τις προδιαγραφές για να ανταποκριθούν στις παραγγελίες.

 

ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:

VOUCΗER ΚΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΩΡΑ!!!!   ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

Ψήφισμα υποστήριξης των 114 Διευθυντών / -ντριών που διώκονται λόγω συμμετοχής στην απεργία - αποχή

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  24/2/2022

 

 

Η απεργία δεν τιμωρείται! Νικά!

Κάτω τα χέρια από τις/τους απεργούς εκπαιδευτικούς! Η χουντικού τύπου ποινικοποίηση της απεργίας δε θα περάσει! Καμιά κύρωση καμιά ποινή σε όσες/όσους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Παράνομο το Υπουργείο Παιδείας και τα έγγραφα που στέλνει στους/στις απεργούς δ/ντες-ντριες-προϊσταμένες-ους δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και νηπιαγωγείων της χώρας. 

Σε μια απονενοημένη προσπάθεια να ξεμπερδεύει με τους χιλιάδες συμμετέχοντες στην Απεργία Αποχή, το Υπουργείο προχώρησε σε μια πρωτοφανή πράξη αυταρχισμού, απολυταρχίας και δεσποτισμού, παράνομη πράξη ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος. Έγγραφα -αποφάσεις στέλνονται απευθείας προς τους συναδέλφους-ισσες διευθύντ(ρι)ες-προϊσταμένες-ους που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, εκπαιδευτικούς που έμπρακτα δηλώνουν την αντίστασή τους στα σχέδια  της κυβέρνησης.  Τα έγγραφα αυτά κάνουν λόγο για εφαρμογή διατάξεων του νόμου 4823/21 και για «αποφάσεις» που αφορούν το πάγωμα των ΜΚ και της υπηρεσιακής εξέλιξης.

Το υπουργείο Παιδείας κήρυξε Πόλεμο στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς. Στοχοποιεί συγκεκριμένους ανθρώπους που υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις,  ποινικοποιεί  τον αγώνα και αποτελεί  βήμα αντιδημοκρατικής εκτροπής  στο δικαίωμα συμμετοχής σε μια  απεργία που είναι  σε ισχύ. Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘ, τον Κόπτση και την Κεραμέως παρ’ όλο που το γνωρίζουν πολύ καλά, ότι:  Το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί!

Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς που διώκονται γιατί απήργησαν, γιατί αρνήθηκαν να αναρτήσουν στις αξιολογοπλατφόρμες του ΙΕΠ, στις πλατφόρμες κατηγοριοποίησης, υποχρηματοδότησης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου. 

Η επιλογή του υπουργείου να  επιβάλλει κυρώσεις σε απεργούς στοχεύει στην τρομοκράτηση και την υποταγή. Ακόμη και η ελάχιστη κύρωση σηματοδοτεί την προσβολή του δικαιώματος στην απεργία.  Δηλαδή το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση μπαίνει σε τροχιά πλήρους κατάργησης του Συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας.  

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους-ες  εκπαιδευτικούς, από όλους-ες τους εργαζόμενους-ες που μάχονται για τα δικαιώματά τους. 

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας. Να ακυρωθούν ΤΩΡΑ όλες οι διώξεις-ποινές

Αλληλεγγύη το όπλο των εργαζομένων.

Υπερασπίζουμε και προστατεύουμε το δικαίωμα στην απεργία

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας