Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Τακτική γενική συνέλευση και εκλογές για 20ο συνέδριο ΟΛΜΕ

 

                       

                     

Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22 Ελευσίνα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490

FAX: 2105561490

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

                                                                                           

 

 

Ελευσίνα 14/5/2022

 

 

TAKTIKH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ KAI ΕΚΛΟΓΕΣ  

ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ü ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ  16/5/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 2:30 μμ

ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

· Απολογισμός δράσης της ΕΛΜΕ

· Εκλογή εφορευτικής επιτροπής

ü ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5/2022 9:00 πμ -19:00μμ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

·       Η Γ.Σ. και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, χωρίς ηλεκτρονική κάλπη, βάσει του Ν. 1264/82, τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

·       Στη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές μπορούν να λάβουν μέρος τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της ΕΛΜΕ, μόνιμοι και αναπληρωτές, αλλά και όσοι επιπλέον συνάδελφοι το επιθυμούν, καταβάλλοντας τη συνδρομή τους την ημέρα των εκλογών (15 € οι μόνιμοι και 10 € οι αναπληρωτές).

·       Η συμμετοχή στη συνέλευση και τις εκλογές είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας αλλά  ταυτόχρονα ηθική, συνδικαλιστική και πολιτική μας υποχρέωση. Γι’ αυτό σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή καθώς ο αριθμός ψηφισάντων καθορίζει και τον αριθμό των αντιπροσώπων που θα εκλέξει η ΕΛΜΕ μας στο 20ο  Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Θα τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

           

Για τον ελληνικό PISA

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  14/5/2022

 

Ο διαγωνισμός PISA ως «δούρειος ίππος» κατά της δημόσιας εκπαίδευσης

Το ΥΠΑΙΘ προχωρά στην εφαρμογή της «ελληνικής εκδοχής» του διαγωνισμού PISA την Τετάρτη 18-5-2022. Σε ότι αφορά την περιοχή της Δυτικής Αττικής, ο διαγωνισμός προγραμματίζεται να διεξαχθεί σε 5 Γυμνάσια. Φυσικά η γνώμη των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών … είναι περιττή για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε προηγούμενη ανακοίνωση (http://aelmedytikattik.blogspot.com/search/label/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%20Pisa) έχει τοποθετηθεί αναλυτικά σχετικά με την αντιπαιδαγωγική διάσταση του διαγωνισμού, που σχεδιάζεται με στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη διευκόλυνση της λήψης και πρόσθετων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, πέρα από τον καταιγισμό των νομοσχεδίων που ήδη γίνεται προσπάθεια να περάσουν από την ψήφιση στην εφαρμογή. Να επισημάνουμε απλώς ότι φέτος πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή ενώ τον επόμενο χρόνο θα εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία σε εθνικό επίπεδο. Πόσο απέχουμε άραγε από το να μετατραπεί σε «κανονική» εξέταση προαγωγής από μία βαθμίδα σε άλλη; Πόσο τυχαίο είναι ότι εφαρμόζεται στην Στ Δημοτικού και στη Γ Γυμνασίου, σημεία μετάβασης από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από την υποχρεωτική μέση προς τη λυκειακή βαθμίδα; Για αρκετές γενιές εκεί ακριβώς λειτουργούσαν «κόφτες» που εμπόδιζαν τα παιδιά των αδύναμων οικογενειών να προχωρήσουν προς ανώτερες σπουδές. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει το πισωγύρισμα σε λογικές αμφισβήτησης ακόμα και της υποχρεωτικής εκπαίδευσης!

·       Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ να αγωνιστούμε ενάντια στην εφαρμογή του διαγωνισμού PISA, είτε στη διεθνή είτε στην ελληνική του εκδοχή

·       Η ΕΛΜΕ κηρύσσει συμπληρωματικά με την ΟΛΜΕ (8-11) τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11-2) για τους συναδέλφους των σχολείων όπου διοργανώνεται ο διαγωνισμός, ώστε να καλυφθούν οι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν. Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν χρήση όποια στάσης εξυπηρετεί ώστε να αρνηθούμε έναν διαγωνισμό σχεδιασμένο να ρίξει το βάρος των προβλημάτων της εκπαίδευσης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

·       Καλούμε τους συλλόγους γονέων των αντίστοιχων σχολείων να πάρουν αποφάσεις μη συμμετοχής των παιδιών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

·        Καλούμε το ΥΠΑΙΘ την ύστατη στιγμή να σταματήσει κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού PISA.

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας