Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Μεταφορά LNG στην Ελευσίνα

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 25/8/2023

 

Να σημάνει συναγερμός!

Όχι στην εγκατάσταση μονάδας LNG στο λιμάνι του ΚΡΟΝΟΥ

Παρά τον εφησυχασμό που καλλιέργησε η δημοτική αρχή του Δήμου Ελευσίνας, τα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων προχωράνε, αφού ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη σχεδιάζεται η διακίνηση LNG  μέσω του λιμανιού του Κρόνου και δρόμων της πόλης της Ελευσίνας. Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της περιοχής καλούμε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία, συνταξιούχο, κάθε νέο και νέα, κάθε κάτοικο της Ελευσίνας, σε κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακομιδής LNG στην Ελευσίνα και σε κάθε όμορο δήμο της Δυτικής Αττικής.

Tα τελευταία περιστατικά με τις φωτιές που έγλυψαν βιομηχανικές περιοχές στην περιοχή μας, η φωτιά δίπλα από το Θριάσιο Νοσοκομείο και μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας αλλά και το πρόσφατο ατύχημα με το βυτιοφόρο που μετέφερε LNG στην εθνική οδό, αποδεικνύουν περίτρανα την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου  σχεδίου προστασίας της ζωής μας, αλλά και αντιμετώπισης τέτοιων ατυχημάτων, αφού τα μέτρα αυτά θεωρούνται κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή του λαού.

Το πρόβλημα αφορά και την πόλη των Μεγάρων, καθώς συζητείται ως εναλλακτική λύση έναντι της Ελευσίνας. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται μεταφορά υγροποιημένου αερίου μεταξύ της νήσου Ρεβυθούσας και της προβλήτας «Πέραμα Μεγαρίδος». Άλλωστε η παραχώρηση της προβλήτας πραγματοποιείται με απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας. Σχετική ομόφωνη απόφαση κατά της συγκεκριμένης μεταφοράς έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων.

Ο λαός της Δυτικής Αττικής δεν πρέπει να περιμένει άλλο. Ενώ βλέπουμε γύρω μας τεράστιες μονάδες παραγωγής ενέργειας και τους μονοπωλιακούς ομίλους, ρυπαίνοντας ανεξέλεγκτα να βγάζουν αμύθητα πλούτη, εμείς τρέμουμε πλέον να ανοίξουμε έναν λογαριασμό ρεύματος και είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος. Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής δεν περιμένουμε από καμία δημοτική αρχή να αγωνιστεί για τη ζωή μας, γιατί είναι και αυτή μέρος του προβλήματος. Είναι οι ίδιοι που το πρωί μας καλούν  σε κινητοποιήσεις για τα μάτια του κόσμου, ενώ όλη την υπόλοιπη μέρα μας διαφημίζουν αυτούς τους ομίλους ως φορείς ανάπτυξης. Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να προστατέψουμε τη ζωή μας. Παίρνουμε άμεσα την κατάσταση στα χέρια μας και προχωράμε σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα τα καταφέρουμε.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από τα Goody’s) & Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στις 8:00 π.μ. στην κινητοποίηση στο λιμάνι του ΚΡΟΝΟΥ

Καλούν τα σωματεία και οι φορείς:

Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής - Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής - Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής Παράρτημα Θριασίου - Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριάσιο - Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας Μάνδρας - Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας - Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας Ασπροπύργου & Μάνδρας - Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας ΟΓΕ - Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ελευσίνας

 

 

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας