Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Συμμετέχουμε τη Δευτέρα 20 Απρίλη στη 4ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ 7.30 -11.30π.μ.

Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος της οικονομικής ολιγαρχίας


«… οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.
Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος
Τσάκισέ τον!»


Στις 20 Απρίλη ξεκινάει στον Κορυδαλλό η δίκη των στελεχών της ναζιστικής – φασιστικής Χρυσής Αυγής.
Ο ναζισμός όπλισε και οπλίζει το χέρι των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Οι χρυσαυγίτες ως γνήσιοι απόγονοι των ναζί του Χίτλερ, των γερμανοτσολιάδων δοσίλογων της κατοχής, ζουν και δρουν μόνο με εγκλήματα, με μαχαιρώματα και δολοφονίες. Νοσταλγούν αυτά που διέπραξαν οι ομογάλακτοι τους στα Καλάβρυτα, στη Καισαριανή, τη Κοκκινιά, το Κομμένο, το Κοντομαρί, τη Βιάνο, το Χορτιάτη. Θέλουν ξανά ένα νέο Άουσβιτς, όπως αυτό του Χίτλερ, που έστειλε στο θάνατο με θαλάμους αερίων εκατομμύρια γιατί τους θεωρούσε «υπάνθρωπους»: εβραίους, συνδικαλιστές, Ρομά, ομοφυλόφιλους,κομμουνιστές, ανάπηρους.
Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να φιλοδοξεί να αποτελέσει το χρήσιμο βραχίονα του συστήματος. Ένα βραχίονα που θα κάνει τη βρώμικη δουλειά της παρακρατικής τρομοκρατίας ενάντια σε εργάτες, σε αγωνιστές, σε μετανάστες. Ας θυμίσουμε, άλλωστε, τα πεπραγμένα της: Ας θυμηθούμε τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, την παρακρατική επίθεση σε συνδικαλιστές στο Πέραμα, τους ξυλοδαρμούς προοδευτικών αγωνιστών (μέχρι την πολύ πρόσφατη στα Χανιά), τα μαχαιρώματα μεταναστών. Και βέβαια το άνοιγμα δουλεμπορικών γραφείων, τις προστασίες σε μαγαζιά και λαϊκές αγορές και γενικά τις σκοτεινές περιοχές όπου η δολοφονική πολιτική γραμμή συνδέεται με το κοινό έγκλημα.
Ο φασισμός –και η Χ.Α – είναι όπλο ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Είναι το μακρύ χέρι της οικονομικής ολιγαρχίας και των πολιτικών που αυτό το σύστημα θέλει να επιβάλει, μέσω της τρομοκράτησης του λαού και αν χρειαστεί με την κατάλυση των αστικοδημοκρατικών δομών, όπως το πραγματοποίησε η χούντα τον Απρίλη του 1967.
  • Καλύπτεται και τροφοδοτείται από τις αντιλαϊκές – αντιδραστικές πολιτικές, ιδίως των τελευταίων χρόνων της οικονομικής κρίσης. Από την εκμετάλλευση, από το φασισμό που αυτές γεννάνε.
  • Αποθρασύνεται από την κάλυψη που του παρέχουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ μέσω της αντικομμουνιστικής υστερίας και της εξίσωσης ναζισμού – κομμουνισμού, καθώς και της ανοιχτής χρησιμοποίησής τους σε πραξικοπήματα, όπως το πρόσφατο της Ουκρανίας.
  • Όσο για τον «πατριωτισμό» της ΧΑ, θα θυμίσουμε ότι πολιτικοί πρόγονοί την περίοδο της ναζιστικής – φασιστικής Κατοχής ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας που ορκίζονταν πίστη στις διαταγές του Χίτλερ και διάφοροι άλλοι εγκληματίες δοσίλογοι και συνεργάτες των κατακτητών.
Απαίτηση όλου του αντιφασιστικού κινήματος, είναι να σταματήσει κάθε ανοχή στους νεοναζί, στη Βουλή, στους Δήμους, τις περιφέρειες, στις γειτονιές.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν «μια ακόμα ιδεολογία» και την Χρυσή Αυγή ως «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα».


Να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Π. Φύσσα και των άλλων εγκληματικών ενεργειών ενάντια σε Έλληνες και μετανάστες.
Το φασισμό τσακίζουν οι λαϊκοί αγώνες!
Δυναμώνουμε τους αγώνες ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της καταστολής, της υποταγής στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στην πολιτική που θρέφει το φασισμό!
Συμμετέχουμε τη Δευτέρα 20 Απρίλη στη 4ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ 7.30 -11.30π.μ.
Συγκέντρωση στις 8.00πμ στον Κορυδαλλό (Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης-γήπεδο Προοδευτικής) και πορεία στα Δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στάση Εργασίας και αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία

Δευτέρα 20 Απρίλη 2015


Συγκέντρωση στη Γρ.Λαμπράκη και Χρ.Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής)

Πορεία και συγκέντρωση στα Δικαστήρια φυλακών 

Κορυδαλλού στις 8.00 το πρωί, με τετράωρη στάση εργασίας 7:30-11:30πμ


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.