Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Για το Πυρουνάκειο

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  11/8/2022

 

                                                                                                        ΠΡΟΣ:  Υ.ΠΑΙ.Θ

                                                                                                                     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

                                                                                                                     ΤΜΗΜΑ Α ΜΕΛΕΤΩΝ

                                                                                              

Θέμα: Επί του ζητήματος της Κτιριακής επέκτασης και αρτίωσης του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας «ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ»

Εννέα χρόνια μετά την συντέλεση της απαλλοτρίωσης για την κτιριακή επέκταση και αρτίωση του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας «ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ» και χωρίς να έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για την κάλυψη των αμιγώς στεγαστικών αναγκών της σχολικής μονάδας, εκδηλώνονται  -τους τελευταίους μήνες, βάσει πληροφοριών που έχει το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής- διαβουλεύσεις μεταξύ της ΚΤΥΠ ΑΕ και του ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ για την «αξιοποίηση» του απαλλοτριωθέντος τμήματος ως Αθλητικού Πολυχώρου ή Κλειστού Γυμναστηρίου για την κάλυψη εξωσχολικών δημοτικών αναγκών. Επειδή η Υπηρεσία σας είναι η καθ’ ύλην αρμόδια για την εκπόνηση του κτιριολογικού προγράμματος της δρομολογούμενης  προσθήκης, κρίνεται σκόπιμο να απευθυνθούμε εκ των προτέρων  στην Υπηρεσία σας για να την ενημερώσουμε για τα παρακάτω σημαντικά.

Σύντομο Ιστορικό.

Για 17 χρόνια μετά την ίδρυσή του (1984) το 2ο Λύκειο Ελευσίνας συστεγάστηκε με το συγκρότημα του 2ου – 4ου Γυμνάσιου Ελευσίνας και λειτούργησε σε εβδομαδιαίες βάρδιες, εναλλάξ πρωϊνές και απογευματινές.

Λόγω άρσης της απαλλοτρίωσης στο κεντροβαρικό τμήμα του ακινήτου, εμβαδού 1.528 τ.μ, δεν έγινε εφικτή η ολοκληρωμένη κατασκευή του διδακτηρίου στο σύνολο του οικοπέδου 6.739 τ.μ στο Ο.Τ 117.

Καθώς το αίτημα για πρωϊνή λειτουργία του σχολείου έγινε πιεστικό ο ΟΣΚ σχεδίασε το 1999 και κατασκεύασε στην διετία 2000-2001 την βασική πτέρυγα του σχολείου ενώ είχε ήδη ξεκινήσει κι η μακροχρόνια διαδικασία κήρυξης της απαλλοτρίωσης για το απολύτως αναγκαίο - για την αρτίωση και κτιριακή επέκταση του σχολείου - υπόλοιπο τμήμα των 1528 τ.μ

Το Νοέμβριο του 2001 το σχολείο μετεγκαταστάθηκε στο νέο κτίριο ενώ το 2002 μετονομάστηκε σε 2ο Ενιαίο Λύκειο Ελευσίνας «ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ». Το 2003 κηρύχτηκε η απαλλοτρίωση του τμήματος των 1.528 τ.μ  κατατέθηκε πάλι αίτηση ακυρώσεως η οποία απερρίφθη το 2010, ενώ ο ΟΣΚ έγινε κύριος του οικοπέδου το 2013 οπότε και συντελέστηκε η απαλλοτρίωση! Επισημαίνεται ότι το 2012 η κινητή και η ακίνητη περιουσία του σχολείου μεταβιβάστηκε στον Δήμο χωρίς να συμπεριληφθεί το τμήμα των 1.525 τ.μ το οποίο παρέμεινε στον ΟΣΚ και από το 2013 στην ΚΤ.ΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ).

Οι ανάγκες για μια ικανοποιητική στέγαση.

Μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας του σχολείου, στο υφιστάμενο οικόπεδο, τόσο η Διοίκηση του Σχολείου όσο και η προϊσταμένη Αρχή (η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής) – όπως προκύπτει από όλη την διαθέσιμη αλληλογραφία - έχουν προσδιορίσει με σαφήνεια το περιεχόμενο της κτιριακής επέκτασης και αρτίωσης του οικοπέδου που βασίζεται στις αμιγώς λειτουργικές ανάγκες του διδακτηρίου. Το αίτημα συμπυκνώνεται στην κατασκευή 4 τουλάχιστον αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσα βιβλιοθήκης, αποθηκευτικών χώρων, κλειστού γυμναστηρίου (σχολικής κλίμακας) και αναδιαμόρφωση του αύλειου χώρου. Επίσης, ο Δήμος Ελευσίνας διαχρονικά ενσωμάτωνε στα αιτήματά του τις ανάγκες αυτές  ενώ δραστήριο ρόλο στην προώθηση των αιτημάτων ανάπτυξαν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Ταυτόχρονα έχουν αναδειχθεί σύγχρονες ανάγκες όπως η αντιμετώπιση της έκθεσης πολλών αιθουσών στον θερινό ήλιο (με βιοκλιματικά σταθερά σκίαστρα) αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση του 20- ετούς σχολικού κτιρίου (εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων, εξωτερική θερμομόνωση   κ.α).  Η αναλυτική τεκμηρίωση των αναγκών έχει εκτεθεί με επιστολές του σχολείου τόσο προς την ΚΤ.ΥΠ ΑΕ όσο και προς τον Δήμο Ελευσίνας και έχουν κοινοποιηθεί στην Δνση Β-θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής.

Επισημαίνεται ότι ο σκοπός της απαλλοτρίωσης της έκτασης των 1528 τ.μ – η οποία πέρασε από την βάσανο 3 αιτήσεων ακυρώσεως στο ΣτΕ – καθορίζεται  από την πράξη  κήρυξης της απαλλοτρίωσης (ΦΕΚ_631_Δ_2003) και είναι «η ανέγερση διδακτηρίου του 2ου Λυκείου Ελευσίνας». Είχε ήδη προηγηθεί το με α.π 4316/14.11.2000 πρακτικό αναγκαιότητας και καταλληλότητας της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής στο οποίο ρητά αναφερόταν ότι  «…ήδη το ΟΤ 117 έχει κριθεί ως χώρος  ανέγερσης του 2ου Λυκείου … από το οποίο αν αφαιρεθούν τα 1528 τ.μ …, το σχήμα του οικοπέδου γίνεται περίπλοκο και δυσχεραίνεται η κατασκευή του Διδακτηρίου, μειώνεται δε αισθητά ο αύλειος χώρος».

Επιπλέον επισημαίνεται η χρόνια συχνή χρήση χώρων του Σχολείου, λόγω της κεντρικής θέσης του Σχολείου, από τους τοπικούς φορείς αλλά και από τον Δήμο (στέγαση Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης κ.α)

Το πρόβλημα.

Όπως προκύπτει από τα προεκτεθέντα, από το 2013 τόσο ο ΟΣΚ όσο και οι ΚΤ.ΥΠ ΑΕ δεν έχουν εκκινήσει διαδικασίες για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Σχολείου με την προσθήκη νέας πτέρυγας, σύμφωνα με τον σκοπό της απαλλοτρίωσης του ακινήτου.

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις  του Δημάρχου Ελευσίνας – που επιβεβαιώθηκαν και από την ΚΤΥΠ ΑΕ - βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες συνεννοήσεις του Δήμου με την ΚΤ.ΥΠ εκτός του ανωτέρω πλαισίου και περιεχομένου της συντελεσθείσας απαλλοτρίωσης και πιο συγκεκριμένα για την αυτοτελή εκμετάλλευση του τμήματος των 1528τ.μ (και όχι την αρτίωση του οικοπέδου του σχολείου με το απαλλοτριωθέν τμήμα  των 1.528 τ.μ)  και περαιτέρω για την ανέγερση σε αυτό «αθλητικών εγκαταστάσεων – Κλειστού Γυμναστηρίου» είτε «αθλητικού πολυχώρου» σε προφανή αναντιστοιχία με τα διαχρονικά αιτήματα του Δήμου και της Σχολικής μας κοινότητας.

Ήδη, με επιστολές του Συλλόγου Διδασκόντων προς τον Δήμαρχο Ελευσίνας και προς την ΚΤΥΠ έχουν επισημανθεί με σαφήνεια τα ανωτέρω και τίθεται μετ’ επιτάσεως το θέμα της κάλυψης των αμιγώς στεγαστικών αναγκών του σχολείου που χρονίζει ανεπίτρεπτα. Οι δικαιολογημένες και κλιμακούμενες αντιδράσεις σύσσωμης της σχολικής κοινότητας (Διδάσκοντες και Γονείς) θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επιδράσουν στην επικράτηση σύννομων διαδικασιών για την κάλυψη με επάρκεια του χρονίζοντος στεγαστικού προβλήματος.

Πρόσφατα ο Σύλλογος Διδασκόντων με την συνημμένη υπ’ αρ. 63/20-05-2022 Πράξη του επικαιροποίησε τις ανάγκες για μια ικανοποιητική στέγαση του σχολείου. Το Πρακτικό 63 εστάλη στον Δήμο Ελευσίνας και κοινοποιήθηκε στην Δ/νση Β-θμιας Εκπαίδευσης για να βεβαιώσει τις ανωτέρω ανάγκες με έγγραφό της προς τον Δήμο και στην συνέχεια  ο Δήμος να υποβάλλει φάκελο προς την Υπηρεσία σας για την εκπόνηση κτιριολογικού προγράμματος.

Παράλληλα το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής έχει προχωρήσει σε συναντήσεις με το Δήμαρχο Ελευσίνας εκθέτοντάς του τη θέση τόσο του Συλλόγου Διδασκόντων – που αποτελεί και θέση της ΕΛΜΕ - όσο και την σύμφωνη γνώμη των φορέων των υπόλοιπων μελών της κοινότητας. Οι κινητοποιήσεις, παραστάσεις και η διαρκής δημοσιοποίηση του προβλήματος σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα ώστε να λυθεί το στεγαστικό του «Πυρουνάκειου» με βάση τα παραπάνω.

Σας εφιστούμε την προσοχή για τα ανωτέρω και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία.

 

Συνημμένα:

1)   Το υπ’ αρ. 63 Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων

2)   Ενημερωτικό Σημείωμα

 

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

 

 

 

Για τη σύνταξη πινάκων αναπληρωτών για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  12/7/2022

 

 

Για τη σύνταξη πινάκων αναπληρωτών για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Κατά τη διαδικασία σύνταξης των πινάκων αναπληρωτών υπάρχει ο κίνδυνος να αποκλειστούν συνάδελφοι εξαιτίας λαθών στην καταχώρηση των στοιχείων τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής έχει έρθει η πληροφορία ότι σε συνάδελφο αναπληρώτρια έγινε πράγματι ένα τέτοιο λάθος. Συγκεκριμένα δεν προσμετρήθηκε και δεν καταχωρίστηκε το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής της συναδέλφου, με αποτέλεσμα να αποκλείεται από τον πίνακα του διαγωνισμού 3ΕΑ του ΑΣΕΠ. Από το λάθος αυτό επομένως η συνάδελφος μένει εκτός πίνακα, άρα δεν πρόκειται να προσληφθεί το επόμενο σχολικό έτος, χάνοντας μισθούς και μόρια με συνέπεια να είναι πολύ πιο κάτω στον επόμενο πίνακα, όταν αυτός καταρτιστεί. Από μία -ανθρώπινη βεβαίως- αβλεψία μπορεί να χάσει για πολλά χρόνια τη δουλειά της. Αντίστοιχα προβλήματα ενδέχεται να υπάρχουν με στοιχεία και άλλων συναδέλφων, είτε στον πίνακα της προκήρυξης 3ΕΑ είτε σε άλλον  πίνακα, σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Τα λάθη αυτά φυσικά πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να διορθώνονται ώστε να μην υφίστανται οι συνάδελφοι τις οδυνηρές συνέπειές τους. Είναι κρίμα να χρεώνονται τόσο πολύ από ένα λάθος που δεν είναι δικό τους. Η λύση που προτείνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ με δεδομένο ότι κάποιοι πίνακες έχουν ήδη κλειδώσει και δε δέχονται μεταβολές στοιχείων είναι το ΥΠΑΙΘ να δώσει άμεσα παράταση στην επεξεργασία των πινάκων, να ξεκλειδώσουν αυτοί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πριν ξεκινήσει η επεξεργασία τους από το ΑΣΕΠ, ώστε οι κατά τόπους ΔΙΔΕ να έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί λανθασμένα ή που δεν έχουν περαστεί. Καλούμε την ΟΛΜΕ να παρέμβει στο ΥΠΑΙΘ κεντρικά εφόσον το πρόβλημα αφορά όχι μόνο τη ΔΔΕ Δυτ. Αττικής αλλά και άλλες Διευθύνσεις.

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

Για τη διαδικασία τοποθετήσεων σε οργανικά κενά περιόδου Ιουνίου 2022

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  2/7/2022

 

 

Για τη διαδικασία τοποθετήσεων σε οργανικά κενά περιόδου Ιουνίου 2022

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής αναγκάζεται να παρέμβει ξανά σε θέματα αρμοδιότητας ΠΥΣΔΕ διότι διαπιστώσαμε ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία τοποθετήσεων σε οργανικά κενά! Συγκεκριμένα το ΠΔ 50/1996 περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία αυτή, προβλέποντας στο άρθρο 15 παράγραφοι 6, 7, 11 και 12 τα εξής:

6. Μετά τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Π.Δ., τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια, σε συνεδρίασή τους, αναμορφώνουν τους πίνακες των κενών οργανικών θέσεων κατά το μέρος που τροποποιούνται από τις τοποθετήσεις των υπεραρίθμων (...).

7. Τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια με ανακοίνωσή τους, καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση ή δήλωση για οριστική τοποθέτηση, καθώς και εκείνους που μετατέθηκαν από άλλες περιοχές, να υποβάλουν, μέσα σε δέκα (10) ημέρες δήλωση στην οποία να αναγράφουν τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, όπου επιθυμούν να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν. Στις δηλώσεις αυτές μπορούν να αναγραφούν κατά σειρά προτίμησης μέχρι είκοσι (20) σχολικές μονάδες. 

11. Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν δήλωση για τοποθέτηση εφόσον δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν σε σχολείο της προτίμησής τους, μπορούν, αν το επιθυμούν, να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση για τοποθέτηση στις υπόλοιπες αυτές θέσεις μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωσή τους. Η τοποθέτηση αυτή γίνεται ύστερα από σύγκριση μεταξύ τους.

12. Οι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολεία της προτίμησής τους τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις. Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις, παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και τοποθετούνται προσωρινά ή διατίθενται για τη συμπλήρωση ωραρίου σύμφωνα με τη διαδικασία του εδαφίου β' της παρ. 7 του άρθρου 14 σε σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής.

Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι μετά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε δύο φάσεις (παράγραφος 7 και 11 αντίστοιχα), πρέπει να τοποθετηθούν σε οργανικό κενό εφόσον αυτό υπάρχει, ανεξάρτητα αν ήταν στην επιλογή τους με βάση τη δήλωσή τους. Με άλλα λόγια δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οργανικό κενό και ταυτόχρονα συνάδελφος στη διάθεση στην ίδια ειδικότητα. Αντί να εφαρμόσει αυτό που προβλέπεται από το ΠΔ, το ΠΥΣΔΕ τοποθέτησε προσωρινά τους συναδέλφους σε σχολικές μονάδες, αφήνοντάς τους στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Αυτό όμως είναι αδικία σε βάρος των συναδέλφων που έσπευσαν να δηλώσουν κενές οργανικές θέσεις μετά από πρόσκληση του ΠΥΣΔΕ στα εναπομείναντα οργανικά κενά, καθώς προκειμένου να μην τοποθετηθούν σε πολύ απομακρυσμένη σχολική μονάδα, επιλέγουν άλλη σχολική μονάδα που δεν είναι στην επιλογή τους. Αντίθετα όσοι συνάδελφοι εξακολούθησαν να μην δηλώσουν κενό ούτε στη β φάση, τοποθετήθηκαν προσωρινά και πλέον ευνοούνται καθώς στις τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά του Σεπτεμβρίου θα προηγηθούν με βάση όσα προβλέπονται για την υπεραριθμία! Μάλιστα υπάρχουν δύο τουλάχιστον συνάδελφοι που ενώ έχουν κάνει αίτηση προς το ΠΥΣΔΕ και υπάρχει οργανικό κενό στην ειδικότητά τους, και επομένως έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν σε αυτό, δεν πήραν την οργανική αλλά τοποθετήθηκαν προσωρινά.

Το επιχείρημα ότι έγιναν προσωρινές τοποθετήσεις σε σχολικές μονάδες ώστε να εξυπηρετηθούν οι θερινές υπηρεσίες είναι κατά τη γνώμη μας αστήριχτο διότι α) σύμφωνα με την ΚΥΑ (άρθρο 2 παράγραφος 2) 79942/ΓΔ4/31-5-2019) αρκεί ένας τουλάχιστον συνάδελφος (και όχι δύο όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της ΔΔΕ) σε κάθε θερινή υπηρεσία. Παράλληλα οι σχολικές μονάδες  με λιγότερες από 5 οργανικές θέσεις, όπως το Γυμνάσιο Ερυθρών, πρέπει να πραγματοποιούν μία υπηρεσία κάθε δύο εβδομάδες, (Φ272/Δ2/8761/24-06-1982-ΥΠ.Ε.Π.Θ.) κάτι που επίσης έπρεπε να προβλέψει η ΔΔΕ και δεν το έκανε και β) προφανώς η υποστήριξη της θερινής υπηρεσίας δεν μπορεί να οδηγεί σε μη εφαρμογή άλλων διατάξεων όπως αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω.

Είναι προφανές ότι η τήρηση της διαδικασίας όπως αυτή προβλέπεται από το ΠΔ 50/1996 είναι η μόνη που εξασφαλίζει ότι δεν ευνοείται ούτε αδικείται κανένας συνάδελφος, καθώς ακολουθείται ένας κανόνας για όλους. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται η εκπαιδευτική νομοθεσία επιλεκτικά. Για τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ ζητά:

·        Να προχωρήσει το ΠΥΣΔΕ ως οφείλει στην τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση, σε οργανικά κενά, στο βαθμό που υπάρχουν τέτοια για τις αντίστοιχες ειδικότητες.

 

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

 

 

Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής για αυταρχική επίθεση αστυνομικών

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  22/6/2022

 

 

Τραμπούκικη επίθεση αστυνομικών κατά των 8 απεργών μέσα στα δικαστήρια

 

     Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι απεργοί που δικάζονταν στις 15/6, κάτω από ανυπόστατες κατηγορίες. Αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στον χώρο του δικαστηρίου ως μάρτυρες κατηγορίας, μαζί με αστυνομικούς που ήταν σε υπηρεσία, επιτέθηκαν με απρόκλητο και τραμπούκικο τρόπο, χωρίς καμία αφορμή, στους 8 εργαζόμενους καθώς έβγαιναν από την αίθουσα των δικαστηρίων, με αποτέλεσμα να σκίσουν τα ρούχα ενός από αυτούς. Την ίδια ώρα οι φασίστες κάθε είδους συμμορίας, μπαινοβγαίνουν κουστουμαρισμένοι μέσα στα δικαστήρια!

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, εντός του χώρου του δικαστηρίου, ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών σε όσους εμπλέκονται στη συγκεκριμένη επίθεση. Η Αστυνομική Διεύθυνση και η προϊσταμένη αρχή της Εισαγγελίας είναι υπόλογες για αυτό το πρωτοφανές περιστατικό.

Πρόκειται για συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού με σκοπό να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον δεν δέχεται η χώρα του να σέρνεται στον πόλεμο. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για Θεσσαλονίκη- λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Οι εργαζόμενοι δεν μασάνε, δεν τρομοκρατούνται. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά!

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για την απρόκλητη αστυνομική βία εναντίον των συναδέλφων μας.

Εδώ και τώρα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

Ανάκληση απόλυσης Σκούφογλου

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  22/6/2022

 

Άμεση ανάκληση της απόλυσης του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου από τον Ευαγγελισμό

 

Καταγγέλλουμε την απόλυση του ορθοπεδικού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Ο συνάδελφος είναι ο μοναδικός γιατρός σε παράταση ειδικότητας στον οποίο αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης ο Διοικητής του νοσοκομείου. Το γεγονός ότι η εισήγηση του Διευθυντή του τμήματος και του Διευθυντή του χειρουργικού τομέα, που είναι εκ θέσεως αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες στην κλινική, ήταν υπέρ της ανανέωσης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για προσχήματα σχετικά με τους λόγους της απόλυσης. Ο Διοικητής, κομματικό στέλεχος και χωρίς να έχει ουδεμία σχέση με την Υγεία παρά μόνο ως διορισμένος Διοικητής νοσοκομείων (ως οικονομολόγος) σε μια κατάφωρη ενέργεια κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος, θεωρεί ότι έχει δικαίωμα στο να κρίνει "ποιος χωράει".

 

Πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης από μέρους της διοίκησης. Σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε γιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο Διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου για λόγους που περιλάμβαναν τις κατηγορίες περί «απρεπούς και επιθετικής συμπεριφοράς» και «απείθειας» προς τον τότε Αναπληρωτή Διοικητή. Η «απείθεια» και η «απρεπής συμπεριφορά» συνίσταντο στο ότι οι δύο γιατροί επεσήμαναν την αυταρχική συμπεριφορά του Αναπληρωτή Διοικητή και τις ελλείψεις του νοσοκομείου κατά την περίοδο της πανδημίας.

 

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμες και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις. Δεν διαπραγματευόμαστε την ελευθερία των εργαζομένων και των συνδικαλιστών να μιλάνε και να διεκδικούν, χωρίς την απειλή της τιμωρίας από οποιαδήποτε διοίκηση.

 

 

Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης του διοικητή του Ευαγγελισμού και τη συνέχιση της παράτασης του συναδέλφου.

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας