Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  8/2/2022

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής στέκεται με ταξική αλληλεγγύη και ενότητα στο πλευρό των εργατών στη ΛΑΡΚΟ για να μην περάσει το εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους και το λαό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ την Τρίτη 1-2-22 δια στόματος των Υπουργών Σταϊκούρα, Σκρέκα και Κωστή Χατζηδάκη  ανακοίνωσε εν είδει τελεσίγραφου στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ το σχέδιο – καρμανιόλα που προβλέπει πως ο Ειδικός Διαχειριστής θα απολύσει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ δίνοντας αποζημιώσεις, ενώ θα επαναπροσλάβει μόνο ένα μέρος του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου  για την διασφάλιση της λειτουργίας του εργοστασίου μέχρι να διεξαχθεί διαγωνισμός. Οι άνω των 55 χρόνων εργαζόμενοι θα μπουν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και οι υπόλοιποι στο ταμείο ανεργίας. Οι 300 εργαζόμενοι που διαμένουν στους  οικισμούς της ΛΑΡΚΟ θα ξεσπιτωθούν, γιατί τα σπίτια είναι περιουσία της βιομηχανίας!

 Είναι σαφές, πως η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ  όχι μόνο παραδίδει  το πάμπλουτο υπέδαφος στα αρπακτικά των πολυεθνικών, αλλά “ρίχνει στον Καιάδα” της ανεργίας και της φτώχειας  με ταξικό κυνισμό και αδιαφορία τους εργαζόμενους στην βιομηχανία μαζί με τις οικογένειες τους, (που υπερβαίνουν τις 1.000), για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία των επίδοξων επενδυτών.

Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΡΚΟ κόντρα σε θεούς και δαίμονες, σμπαραλιάζοντας ξανά και ξανά τα σχέδια Κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αφού απαξίωσαν και κατάκλεψαν την ΛΑΡΚΟ στερώντας  της δισεκατομμύρια ευρώ με τις άθλιες συμφωνίες που έκλειναν, τώρα εμφανίζουν ως μονόδρομο την ιδιωτικοποίησή της γιατί τάχα κόπτονται για τα χρήματα των φορολογούμενων.  Κυβερνήσεις και Ε.Ε. θεωρούν παράνομη την κρατική ενίσχυση  και  την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τις κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια  για μια δημόσια εταιρεία, την ίδια στιγμή που επιδοτούν πλουσιοπάροχα με τζάμπα χρήμα τις επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χασούρα της πανδημίας.

Το έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ αφορά όλη την εργατική τάξη. Το ίδιο σχέδιο προετοιμάζεται και για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων να είναι προ των πυλών.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Για να  μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ και καμία άλλη εταιρεία, αντίθετα να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία  μεγάλες στρατηγικής σημασίας εταιρείες με εργατικό έλεγχο,  για να σταματήσουν να τις κλέβουν οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις, με απειθαρχία στις εντολές και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ. Για να λειτουργήσουν με κριτήριο τα συμφέροντα των εργατών και όλης της κοινωνίας.

Για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.  Για ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για να μην θρηνούμε νεκρούς και σακατεμένους.

Για αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις εργασίας με δραστική μείωση του χρόνου εργασίας ξεκινώντας  με (7ωρο, 35ωρο, 5ήμερο).

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους θα βοηθήσουμε να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής. Το οφείλουμε πρώτα απ΄ όλα στους μαθητές μας! Για να μάθουν στη ζωή τους να διεκδικούν, να παλεύουν, να αγωνίζονται!

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να πάρουμε   πρωτοβουλίες για την αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζόμενων του κλάδου και των άλλων κλάδων που νοιώθουν στο πετσί τους την ιδιωτικοποίηση, την απόλυση την ανεργία. Για να διευρύνεται το μέτωπο με πανεργατικά χαρακτηριστικά απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου που επιδιώκει να συντρίψει εργατικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και σπέρνει φτώχεια και ανεργία.             

 

               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

Για τη δίωξη Κορδάτου

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  8/2/2022

 

 

Για τη δίωξη Κορδάτου και την επιβολή προστίμου

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, ενημερώθηκε για την πράξη περικοπής μισθών 80 ημερομισθίων, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.659,20 ευρώ, του συναδέλφου και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας Κώστα Κορδάτου, υπεύθυνου Τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του ΕΚ Αγρινίου, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών συμμετοχής του στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα (μηχανολογικού τομέα), που διδάσκει, κατά την περίοδο του lockdown του σχολικού έτους 2020-21.

Η περικοπή των μισθών γίνεται μετά την παρέλευση 8 μηνών και αφού ο ΔΔΕ είχε παραπέμψει την υπόθεση της φερόμενης απουσίας του συναδέλφου στο Α' Πειθαρχικό Συμβούλιο Π&Δ Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, από το οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία.

          Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο συνάδελφος διαμαρτύρεται για μια σειρά τυπικών και ουσιαστικών παραλήψεων, παράβλεψης των πραγματικών γεγονότων και των υπηρεσιακών εγγράφων.

          Έχοντας συναίσθηση των δύσκολων υγειονομικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών συνθηκών που βιώνουμε ως κοινωνία και ως εκπαιδευτικοί στα σχολεία, θεωρούμε ότι η δίωξη για «μη παροχή τηλεκπαίδευσης» και μάλιστα σε μάθημα εργαστηριακό, το οποίο από τη φύση του πρέπει να διδάσκεται δια ζώσης, και έχει νόημα μόνο με τη φυσική συμμετοχή και εμπλοκή των ίδιων των μαθητών, είναι άδικη και ως εκ τούτου πρέπει να ανακληθεί.

 

               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

Κινητοποίηση του λαού της Πάτρας

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  28/1/2022

 

 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΛΑΟΥ

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής  χαιρετίζει  τη μεγάλη πρωτοβουλία κινητοποίησης του πατρινού λαού, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 29 Γενάρη στο κέντρο της Αθήνας, στις 11π.μ. στην πλατεία  Ομονοίας και πορεία προς το Σύνταγμα.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι  δίνουμε το αγωνιστικό μας παρών και διεκδικούμε:

      Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών – κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας– μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-αναπληρωτών.

      Σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες με εξοπλισμό και στελέχωση που να μπορούν να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.

      Με ευθύνη των δήμων να γίνει άμεσος έλεγχος των σχολικών εγκαταστάσεων και εξασφάλιση της απαραίτητης θέρμανσης για την επανέναρξη των σχολείων μετά την κακοκαιρία.

       Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την ανέγερση σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων.

      Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και σύνδεση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τις σχολικές μονάδες, με προσλήψεις νοσηλευτών και σχολικών γιατρών.

      Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα που έχουν γονατίσει το λαϊκό εισόδημα.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας