Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 13/9/2023

 

Για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής καλωσορίζει τους συνάδελφους αναπληρωτές στα σχολεία της Δυτικής Αττικής! Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, δημιουργική και αγωνιστική.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές είναι το στήριγμα του δημόσιου σχολείου καθώς καλούνται να συμπληρώσουν τα τεράστια κενά στην εκπαίδευση, λόγω της διαχρονικής πολιτικής της αδιοριστίας. Φέτος εκτιμάται ότι υπάρχουν 47.000 κενά συνολικά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση! Παρόλα αυτά οι μόνιμοι διορισμοί ήταν ελάχιστοι και οι προσλήψεις αναπληρωτών ήταν περίπου 28.000. Άρα 19.000 κενά δεν έχουν καλυφθεί ακόμα, και το ΥΠΑΙΘΑ προσπαθεί να τα περιορίσει με συμπτύξεις τμημάτων, μοίρασμα ωρών, ενώ η προοπτική μίας νέας αύξησης του ωραρίου δεν είναι απίθανο να επιλεγεί – άλλωστε αποτελεί βασική διάταξη του αντεργατικού νομοσχεδίου Γεωργιάδη και στον ιδιωτικό τομέα με τις 13 ώρες εργασίας την ημέρα!

Παράλληλα η πολιτική των κενών δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στη διαδικασία των τοποθετήσεων, παράγοντας κατάφορες αδικίες εις βάρος των αναπληρωτών. Καταρχάς με τη δήλωση στον ΟΠΣΥΔ μόνο τόσων κενών, όσοι οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί σε μία περιοχή, πράγμα που σημαίνει ότι ο αναπληρωτής δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει μεταξύ όλων των υπαρχόντων πραγματικών κενών στα σχολεία της περιοχής. Αναγκάζεται επομένως εκ των πραγμάτων να μετακινηθεί σε περιοχή πιο μακριά από τον τόπο κατοικίας του.

Ταυτόχρονα φτάνουν στο ΔΣ πληροφορίες για λάθη και προβλήματα στον αριθμό των ωρών των κενών που έχουν δηλωθεί στον ΟΠΣΥΔ και στον αριθμό των ωρών που συνιστούν το πραγματικό κενό στο σχολείο τοποθέτησης. Προκειμένου το ΔΣ της ΕΛΜΕ να παρέμβει σε όλα αυτά τα ζητήματα, και να υπερασπιστεί τη δίκαιη και νομότυπη τοποθέτηση όλων των συναδέλφων, καλούμε κάθε συνάδελφο αναπληρωτή που διαπιστώνει πρόβλημα όσον αφορά την τοποθέτησή του, να έρχεται σε επαφή με την ΕΛΜΕ και να περιγράφει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Παρακαλούμε οι αναφορές να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 15-9 ώστε την επόμενη εβδομάδα να προβούμε σε παράσταση στη ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ, όπου θα απαιτήσουμε την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Συνάδελφοι η αγωνιστική μας στάση είναι το εχέγγυο ότι θα ακουστεί η φωνή μας και θα ακολουθηθεί μία διαδικασία που θα εξασφαλίσει όσο το δυνατόν λιγότερες αδικίες εις βάρος του πιο ευάλωτου τμήματος των εκπαιδευτικών, που είναι οι αναπληρωτές.

Απαιτούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων – αναπληρωτών. Γενναία αύξηση στους μισθούς μας και στις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση. Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία ομηρία για νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Όχι στην πολιτική της αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης – προώθησης του σχολείου της αγοράς.

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας