Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026

Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις Τρίπολη και Αθήνα εκδίοκαση πειθαρχικού

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

Ελευσίνα 28/1/2026

Α. Π. 8/2026

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων και την πλήρη απαλλαγή και δικαίωση των συναδελφισσών του ΣΕΠΕ Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων»!
Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ  Παρασκευή 30-1στη 1μμ

Η ΕΛΜΕ θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησής μας

Συγκέντρωση στην Αθήνα 1μμ πλατεία Κλαυθμώνος

Στάση εργασίας 8-11 (ΕΛΜΕ) και 11-2 (ΟΛΜΕ)

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις τρεις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλη του ΣΕΠΕ Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», οι οποίες καλούνται σε ακρόαση και απολογία από το Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 μετά από 2 αναβολές, επειδή συμμετείχαν σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία–αποχή.

Δηλώνουμε ότι οι απόπειρες τρομοκράτησης, εκφοβισμού και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΥΠΑΙΘΑ επέλεξαν συνειδητά να ανοίξουν τον κύκλο των πειθαρχικών διώξεων από τη Λακωνία, σε εκπαιδευτικούς που υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Οι συναδέλφισσες διώκονται αποκλειστικά και μόνο επειδή άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, συμμετέχοντας στην απεργία–αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των νόμων 4692/2020 και 4823/2021, σύμφωνα με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να επιχειρεί, μέσω πειθαρχικών διαδικασιών, να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τους εκπαιδευτικούς, ποινικοποιώντας τη συλλογική συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για βαθιά αντεργατική και αντιδημοκρατική πρακτική, που στρέφεται ευθέως ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα.

Η πολιτική αυτή εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών και εμπορευματοποίησης της γνώσης. Μια πολιτική που, αδυνατώντας να πείσει την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, καταφεύγει στις διώξεις και την καταστολή των αγώνων.

Οι συναδέλφισσες που καλούνται σε απολογία δεν έχουν διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Αντίθετα, υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους, όπως αυτές έχουν εκφραστεί επανειλημμένα μέσα από τις συλλογικές της διαδικασίες και προστατεύονται από το Σύνταγμα.

Ολόκληρος ο κλάδος στέκεται στο πλευρό τους. Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας και την πλήρη απαλλαγή και δικαίωση των συναδελφισσών μας.

Η Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής κηρύσσει στάση εργασίας  8:00-11:00 και καλεί σε συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Πελοποννήσου στην Τρίπολη την Παρασκευή 30-1 στη 13:00. Παράλληλα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει συμπληρωματική στάση εργασίας 11-2μμ ώστε να διευκολυνθεί η μετάβασή μας στη συγκέντρωση.

Παράλληλα, για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έχουν δυσκολία συμμετοχής στην κινητοποίηση της Τρίπολης, καλούμε σε μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στη 1μμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κάθε μεγάλη πόλη, να γίνει σημείο που ο κλάδος διαδηλώνει για να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δηλώσουν στην ΕΛΜΕ τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ώστε να οργανωθεί αυτή εγκαίρως με τα πιο πρόσφορα μέσα.

 

                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα