Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Καμπάνια αιμοδοσίας της Α ΕΛΜΕ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  2/3/2022

 

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής οργανώνει αιμοδοσία για το μήνα Μάρτιο στις εγκαταστάσεις του Θριάσιου νοσοκομείου.

Η αιμοδοσία είναι μία πράξη αλληλεγγύης, με βαθύ ανθρωπιστικό περιεχόμενο. Αν αυτό είναι γνωστό, στις μέρες μας, που ο πόλεμος αποτελεί μία κοντινή πραγματικότητα, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Το αίμα που δίνουμε σώζει τη ζωή καταρχάς τη δική μας και των οικείων μας, καθώς η ΕΛΜΕ λειτουργώντας εδώ και χρόνια την τράπεζα αίματος έχει καλύψει τις ανάγκες δεκάδων συναδέλφων. Παράλληλα είναι γνωστό ότι η επάρκεια αίματος δίνει τη δυνατότητα κάλυψης αναγκών συνανθρώπων μας που το χρειάζονται, είτε εντός της χώρας είτε ακόμα και μέσω διακρατικών συμφωνιών, που είναι σημαντικές σε περιπτώσεις αναγκών άμαχου πληθυσμού σε αίμα στις περιοχές που έχει ξεσπάσει πόλεμος.

Η πανδημία των δύο προηγούμενων χρόνων και τα παρατεταμένα lockdown λειτούργησαν αποτρεπτικά στην οργάνωση μίας αιμοδοτικής περιόδου για το σωματείο μας. Το ΔΣ προχωρά σε εξόρμηση αιμοδοσίας καταρχάς για το μήνα Μάρτιο σε συνεννόηση με το Θριάσιο από όπου πήραμε τις παρακάτω οδηγίες:

·       Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς συνάδελφοι μέχρι 65 ετών, ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί κατά του SARS -CoV2 ή όχι

·       Η αιμοδοσία γίνεται κατά τις πρωινές ώρες από τις 9:00 πμ έως τη 1:30 μμ

·       Για να δώσουμε αίμα κλείνουμε πρώτα ραντεβού τηλεφωνώντας στο 213202873 (9:00 πμ – 14:30 μμ) και 2132028737 (16:00 μμ – 19:00μμ).

·       Το πρωί πριν δώσουμε αίμα έχουμε πάρει πρωινό

·       Προσερχόμαστε στο Θριάσιο με αστυνομική ταυτότητα και με αριθμό ΑΜΚΑ

·       Δηλώνουμε ότι δίνουμε αίμα για την Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

·       Αν έχουμε νοσήσει από covid 19 για να δώσουμε αίμα πρέπει να έχουν περάσει 40 ημέρες

·       Αν έχουμε έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα πρέπει να έχουν περάσει 14 ημέρες

Την ημέρα που δίνουμε αίμα λαμβάνουμε αιμοδοτική άδεια επομένως έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το σχολείο μας ώστε να γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός. Ο αιμοδότης δικαιούται άλλες δύο (2) ημέρες αιμοδοτικής άδειας καθόλη τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους την οποία λαμβάνει μετά από αίτησή του. Για την ενίσχυση της αιμοδοτικής προσπάθειας η ΕΛΜΕ προσφέρει σε κάθε συνάδελφο αιμοδότη και ένα βιβλίο για λόγους συμβολικούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας