Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Στήριξη συναυλίας καλλιτεχνών

 




Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  19/2/2023

 

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί και δυνατοί!

Συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ -REXτη Δευτέρα 20/2 στις 16:00

Η Α ΕΛΜΕΔυτ. Αττικής χαιρετίζει τις πολύμορφες δραστηριότητες, απεργίες, συλλαλητήρια, συναυλίες, καταλήψεις κρατικών θεάτρων και καλλιτεχνικών σχολών των καλλιτεχνών. Στηρίζει τον δίκαιο και ανυποχώρητο αγώνα τους ενάντια στο ΠΔ 85/22 και την ανακοινωμένη υποβάθμιση των σπουδών τους και καταγγέλλει την επίθεση στα μισθολογικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

          Εμείς οι εκπαιδευτικοί στη μαζική σε όγκο και δυναμική σε παλμό  απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Φλεβάρη συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα με τους καλλιτέχνες που διαδήλωναν και  διεκδικούσαν και εκείνοι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Είναι ανάγκη  αυτή τη χρονική στιγμή να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να γίνουμε μια γροθιά με τους καλλιτέχνες γιατί η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα παιδείας,  αφορά την εκπαίδευση αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

 Καλούμε τους συναδέλφους μας να στηρίξουν και να συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία των καλλιτεχνών, να βρεθούν ξανά στο δρόμο με τα πανό και τα συνθήματα μας, με τα σωματεία μας,  τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στο REX η οποία θα εκφράζει τα αιτήματα των καλλιτεχνών αλλά και την αλληλεγγύη στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στη κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, για δωρεάν παιδεία και μόρφωση για όλους των μαθητές, για στήριξη της καθημερινής δουλειάς των εκπαιδευτικών.

Όλοι μαζί και δυνατοί με τους μαζικούς αγώνες μας θα τα καταφέρουμε!!

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

  



Ο Γραμματέας του Δ.Σ. 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

Ανακοίνωση καταγγελία για συνάδελφο αναπληρώτρια

 




Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  15/2/2023

 

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΚΑΛΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ , ΣΕ «ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ» ΓΙΑ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ» ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

          Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

          Μετά την παραπομπή του Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή πήρε μέρος στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών, μετά το επεισόδιο αυταρχισμού με θύματα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά προστέθηκε ένα ακόμα επεισόδιο στη λίστα της προσπάθειας τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από τον ΔΙΔΕ Πειραιά.

          Αυτή τη φορά καλεί μέσω της ΔΙΔΕ Δυτικής Αττικής (!!!), σε γραπτές διευκρινίσεις αναπληρώτρια εκπαιδευτικό, γιατί «πληροφορήθηκε» ότι δήθεν αναπαράγονται ψευδείς ισχυρισμοί εναντίον του.

          Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος ουδέποτε έχει δουλέψει στον Πειραιά, ουδέποτε έχει συναντηθεί με τον ΔΙΔΕ Πειραιά και η όποια αναφορά στο όνομά του έχει γίνει στο πλαίσιο της νόμιμης συνδικαλιστικής κριτικής, για ενέργειες για τις οποίες έχει πάρει θέση και η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στην οποία ανήκει, αλλά και η ΟΛΜΕ. Άλλες αναφορές που μάλιστα έχουν προσωπικό χαρακτήρα και αφορούν τον ΔΙΔΕ Πειραιά, δεν έχουν σε καμία περίπτωση διατυπωθεί και οι σχετικές καταγγελίες είναι ανυπόστατες και εκτός πραγματικότητας!

          Ο ΔΙΔΕ Πειραιά, πιθανόν ενοχλείται, επειδή η συνάδελφος αναπληρώτρια, όπως και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, αντέδρασε στις απαράδεκτες διώξεις που εξαπέλυσε ο ίδιος προς τους εκπαιδευτικούς. Αντιδρούμε στο κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν. Δεν θα περάσει η φίμωση των συναδέλφων.  Σύμφωνα με το συγκεκριμένο περιστατικό όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι εν δυνάμει «διώκτες» και «διωκόμενοι», αφού φαίνεται πως είναι εύκολο να στηθούν ολόκληρες καταγγελίες σε «πληροφορίες» του κάθε Διευθυντή Εκπαίδευσης, οι οποίες είτε είναι ανακριβείς είτε αστήριχτες…

Είναι επίσης προφανές ότι η κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού,  συντελείται με άνωθεν κυβερνητική εντολή-παρέμβαση, προκειμένου να μπει φρένο στους αγώνες και στα σωματεία. Την πολιτική ευθύνη για τις απαράδεκτες αυτές εξελίξεις φέρει η ίδια η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση!

Κανένας δεν είναι μόνος του! Η συσπείρωση στα σωματεία μας, και ο αγώνας είναι η μόνη διέξοδος! Δίνουμε την απάντηση μας σε κάθε είδους αυταρχισμό και αυθαιρεσία με το καθημερινό μας αγώνα για σχολεία και εκπαίδευση στο ύψος των αναγκών μας, όπως κάναμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην μεγάλη απεργία της 15/2.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!

Να ανακληθεί η διαδικασία διερεύνησης επειδή τα στοιχεία είναι αβάσιμα!

Όλοι και όλες στην  κινητοποίηση στη ΔΔΕ Δυτικής Αττικής, Παρασκευή 17/2 στις 14:00!

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 



Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

 

 

 

 

Κάλεσμα στην απεργία 15-2-23




Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα               

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  14/2/20223

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

ΚΑΛΕΙ

Σε μαζική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και

στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Προπύλαια 

στις 15-2-2023 (Τετάρτη) ώρα 10:30 πμ

που οργανώνεται από ΟΛΜΕ- ΔΟΕ

(θα υπάρχει πανό της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής)

·   ενάντια στην προσπάθεια να ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση

·     για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης

·     για την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών

·  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

·     ΕΞΩ Ο ΝΕΟ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ

 

  


Δελτίο τύπου ΔΣ Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής για αποφάσεις συνέλευσης 9-2-23

 



Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  11/2/2023

 

Δελτίο τύπου ΔΣ Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 9-2-23

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9-2-2023 η έκτακτη γενική συνέλευση της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής στο 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας (Πυρουνάκειο) με μεγάλη συμμετοχή 120 συναδέλφων περίπου. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (κλειστά σχολεία Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, αποκλεισμός συναδέλφων σε Βίλια- Ερυθρές), η συμμετοχή ήταν αυξημένη όπως και στις προηγούμενες δυο συνελεύσεις και ακόμα μεγαλύτερη από αυτές.

Στη συνέλευση υπερψηφίστηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ με ευρεία πλειοψηφία. Επίσης κατατέθηκε πρόταση η οποία υπερψηφίστηκε για απεργία – αποχή του σωματείου από την ατομική αξιολόγηση, η οποία θα ενεργοποιηθεί όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, ώστε να εξασφαλιστεί συνδικαλιστική κάλυψη των μελών της ΕΛΜΕ από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.

Τέλος η συνέλευση υιοθέτησε ψήφισμα για το κτηριακό πρόβλημα του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας, σύμφωνα με το οποίο η ΕΛΜΕ θα οργανώσει το επόμενο διάστημα σύσκεψη με γονείς και μαζικούς φορείς της περιοχής, ώστε να στηριχτούν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες. Επίσης θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από συναδέλφους, για τους πληγέντες από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 



Ο Γραμματέας του Δ.Σ. 


Λουκόπουλος Κώστας