Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  3/3/2022

 

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

H Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  παρακολουθεί με ανησυχία  τις εξελίξεις  γύρω από το θέμα της αρτίωσης  και της  κτιριακής επέκτασης του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας «ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ».

Τα προβλήματα  έλλειψης  χώρου στο 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας,  που έχει  περισσότερους από 300 μαθητές  είναι  χρόνια και γνωστά στην εκπαιδευτική και στην τοπική κοινότητα. Οι αίθουσες  διδασκαλίας  δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να γίνεται μάθημα σε ακατάλληλους  χώρους, στο εργαστήριο φυσικών επιστημών, στην αίθουσα εκδηλώσεων κτλ, η αυλή του σχολείου είναι κατακερματισμένη,  δεν υπάρχει αίθουσα φυσικής αγωγής  ενώ  δεν επαρκούν ούτε οι χώροι γραφείων.Το αίτημα του συλλόγου διδασκόντων, των μαθητών και των γoνέων του Σχολείου συμπυκνώνεται στην κατασκευή 4 τουλάχιστον αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσας βιβλιοθήκης, γραφείων, αποθηκευτικών χώρων, κλειστού γυμναστηρίου και αναδιαμόρφωσης  του αύλειου χώρου.

 Έχουν περάσει  9 χρόνια από την απαλλοτρίωση ενός  οικοπέδου  1528 τ.μ  που συνορεύει με το σχολείο και παρεμπόδιζε την ολοκλήρωση  και την κτιριακή επέκταση του σχολείου (σκοπός της απαλλοτρίωσης αυτής, η οποία πέρασε από την βάσανο 3 αιτήσεων ακυρώσεως στο ΣτΕ, είναι «η ανέγερση διδακτηρίου του 2ου Λυκείου Ελευσίνας» -ΦΕΚ_631_Δ_2003) και από το 2013 ο ΟΣΚ και η ΚΤ.ΥΠ δεν έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την κάλυψη των στεγαστικών  αναγκών του Σχολείου με την προσθήκη της νέας πτέρυγας.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Ελευσίνας  βρίσκονται σε εξέλιξη  συνεννοήσεις του Δήμου με την ΚΤ.ΥΠ , ερήμην της σχολικής κοινότητας, για την ανέγερση  στο οικόπεδο των 1528τ.μ ..... «αθλητικού πολυχώρου» και όχι των αιθουσών διδασκαλίας  και των άλλων  χώρων που χρειάζεται το Σχολείο, σε προφανή αναντιστοιχία  με τις  ανάγκες του  2ου ΓΕΛ  Ελευσίνας,  αλλά και με το σκοπό για τον οποίο συντελέστηκε η απαλλοτρίωση του οικοπέδου.

   Ζητάμε την άμεση έναρξη της διαδικασίας για τη μελέτη και την κατασκευή όλων των αναγκαίων κτιριακών επεκτάσεων στο 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας «ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ».

Καλούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης να υποβάλει στο ακέραιο το χρονίζον, πάγιο και διαρκές αίτημα της αρτίωσης και κτιριακής επέκτασης του 2ου ΓΕΛ  Ελευσίνας τόσο προς τον Δήμο Ελευσίνας όσο και προς το Υπουργείο Παιδείας και την ΚΤ.ΥΠ. χωρίς εκπτώσεις και με προτεραιοποίηση των αμιγώς στεγαστικών αναγκών.

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις 8 Μάρτη 2022 Ημέρα της Γυναίκας

 

                            

Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  4/3/2022

 

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
(Θριάσιο – Μεγαρίδα – Ειδυλλία)
ΚΑΛΕΙ
Στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας
Τρίτη 8/3/22
με σύνθημα: είναι μέρα αγώνα
·              Πλήρης ισότητα των γυναικών
·              Προστασία της μητρότητας
·              Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος!
·              Καμία εμπλοκή της Ελλάδας
®       Συγκέντρωση πλατεία Κλαυθμώνος 1μμ
®       Συγκέντρωση Σύνταγμα 6:30μμ
Κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση (12-2) για τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο
Λέμε όχι στην εκμετάλλευση και τη βία κατά των γυναικών!
Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ