Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Σχετικά με τη συγκρότηση των ΛΕΕ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 19/4/2022

 

Σχετικά με τη συγκρότηση των ΛΕΕ και τον ορισμό επιτηρητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων στις αρχές Ιουνίου, κρίνουμε απαραίτητο να επισημάνουμε, εγκαίρως, τις παρακάτω πάγιες θέσεις μας σχετικά με το ζήτημα του ορισμού  των επιτηρητών στα εξεταστικά κέντρα και της συγκρότησης των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων (ΛΕΕ).

·        Ως μέλη των ΛΕΕ πρέπει να ορίζονται συνάδελφοι μετά από αίτησή τους, επομένως είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί αντίστοιχη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, πριν τη συγκρότησή τους.

·        Τα μέλη θα πρέπει, στο βαθμό του δυνατού, να εναλλάσσονται κάθε χρόνο, ώστε, αφενός, σταδιακά να ικανοποιούνται τα αιτήματα όλων των συναδέλφων, αφετέρου οι εξετάσεις να διενεργούνται χωρίς λάθη και προβλήματα. Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, την αποζημίωση από τη συμμετοχή στις ΛΕΕ την έχει ανάγκη η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων και είναι άδικο να την απολαμβάνουν λίγοι!

·        Αιτήματα μη συμμετοχής σε επιτηρήσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, εφόσον είναι επαρκώς αιτιολογημένα (π.χ. σοβαρά οικογενειακά προβλήματα).

·        Αμοιβαίες ανταλλαγές στις επιτηρήσεις μεταξύ συναδέλφων που τις αιτούνται θα πρέπει να ικανοποιούνται, εφόσον δεν δημιουργούνται προβλήματα.

·        Γενικά, όλες οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται σε πνεύμα συνεργασίας, διαφάνειας και συναδελφικότητας.

·        Ως μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δηλώνουμε ότι, για λόγους δεοντολογίας, δεν επιθυμούμε να είμαστε μέλη ΛΕΕ και ζητάμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής να μη μας συμπεριλάβει στη συγκρότηση των συγκεκριμένων επιτροπών.

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας