Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Καταγγελία για επίθεση ΜΑΤ στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

 



Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  16/12/2022

 

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη βίαιη επίθεση της Κυβέρνησης με ΜΑΤ και δακρυγόνα εναντίον του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της 15-12 στην Αθήνα.

Ώρες μετά τον θάνατο του 16χρονου, Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα αστυνομικού, μέρες μετά τον θάνατο μαθητή από έκρηξη μέσα στο σχολείο του και η Κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε γενναία χρηματοδότηση των σχολείων και κάλυψη των τεράστιων αναγκών, χτυπά με ΜΑΤ και βία τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς που διεκδικούν μόρφωση-ζωή για τα παιδιά του λαού!

Η Κυβέρνηση θέλει να «διδάξει» την καταστολή και την τρομοκρατία αλλά σήμερα το μάθημα το έδωσε η αγωνιστική, αποφασιστική στάση χιλιάδων νέων παιδιών, αγωνιστών εκπαιδευτικών που δεν τρομοκρατούνται, δεν σκύβουν το κεφάλι, αλλά αγωνίζονται και διεκδικούν ενάντια στο σάπιο σύστημα που θέλει να τσακίσει τα όνειρα τους.

Στο δρόμο του αγώνα

Στα συλλαλητήρια των εργαζομένων και της νεολαίας

Κόντρα στην καταστολή και την τρομοκρατία

Τα δάκρυα και η οργή μας θα γίνουν ο εφιάλτης τους

 

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

  



Ο Γραμματέας του Δ.Σ. 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

 

Καταγγελία της δίωξης συναδέλφων του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου

 




Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  16/12/2022

 

Καταγγελία της δίωξης συναδέλφων του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα) καταγγέλλει την πρωτοφανή δίωξη συναδελφισσών, στην οποία προχώρησε ο ΔΔΕ Α Αθήνας Δρ Νικολόπουλος.

            Συγκεκριμένα, με υπογραφή του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, κλήθηκαν σε εξηγήσεις και σε απολογία τρεις συναδέλφισσες του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, μέλη της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος. Ο λόγος; Η συμμετοχή των συναδελφισσών στη νόμιμα προκηρυχθείσα, από τις 22/09/22, Απεργία-Αποχή που κήρυξε η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας από Μέντορες-Συντονιστές, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Χωρίς μάλιστα η απεργία που κήρυξε η Γ΄ ΕΛΜΕ να έχει προσβληθεί σε κάποιο δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η αυθαίρετη και αντισυναδελφική ενέργεια του Διευθυντή του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου να κοινοποιήσει στον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, τη στιγμή που δεν του είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή οι συγκεκριμένες συναδέλφισσες απείχαν από τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν τις τοποθετήσεις τους σε μέντορες/συντονιστές ασκώντας το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Απεργίας-Αποχής που είχε πάρει η Γ΄ ΕΛΜΕ.

            Είναι φανερό ότι η ποινικοποιείται η συμμετοχή μελών του σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία! Αποτελεί πολύ σοβαρή, πρωτοφανή, επικίνδυνη εξέλιξη, που πρέπει να πάρει αποφασιστική, μαζική απάντηση! Με βάση το σκεπτικό του καλέσματος για απολογία των συναδελφισσών, αύριο θα μπορεί να παραπέμπεται και όποιος/όποια συνάδελφος/συναδέλφισσα παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου του, της Ομοσπονδίας του.

            Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται και βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα της Απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να την κηρύσσουν. Δεν πρόκειται για τυχαία ή απερίσκεπτη ενέργεια, αλλά απόφαση της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, που λήφθηκε από κοινού με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην Απεργία (που κατά τα άλλα λένε ότι είναι ξεπερασμένη), με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό-απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο 6 φορές, έχουν κηρυχτεί παράνομες οι απεργίες του κλάδου μας. Δεν πρόκειται να περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης και χτυπήματος του δικαιώματος της Απεργίας.

            Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στις συναδέλφισσες του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου και μέλη της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας. Απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης.

Κάτω τα χέρια από τις συναδέλφισσες του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ / ΟΣΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΩΞΗ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

  



Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

 




Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  16/12/2022

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής χαιρετίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών της Ουγγαρίας που συνεχίζεται εδώ και δύο μήνες.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των σωματείων, των μαθητών που αγωνίζονται ενάντια στην απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας, τις αθρόες απολύσεις εκπαιδευτικών, την αποβολή μαθητών, τους απαράδεκτους μισθούς, την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλους τους τομείς, την συνολική υποβάθμιση της παιδείας και των κοινωνικών παροχών σε όλα τα επίπεδα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες διαδηλωτές που καταγγέλλουν την έλλειψη πόρων και την επιβάρυνση των οικογενειών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και στα ειδικά σχολεία.

Πρόκειται για την αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση Όρμπαν με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Πρόκειται για την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με την οποία, εδώ και χρόνια, ερχόμαστε αντιμέτωποι και οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα. 

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την επιχείρηση τρομοκράτησης των Ελλήνων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στην Ουγγαρία. Με βάση τις καταγγελίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ουγγαρίας,  ο  πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας και o εκπρόσωπος των Ελλήνων στο ουγγρικό κοινοβούλιο, εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των εκπαιδευτικών του Σχολείου Μανώλη Γλέζου και Νίκου Μπελογιάννη, οι οποίοι άσκησαν τα αναφαίρετα δημοκρατικά τους δικαιώματα συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών όλης  της Ουγγαρίας για καλύτερους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, προάσπιση του δικαιώματος της απεργίας.

Σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας παίρνουν μέρος σε διαμαρτυρίες, το γεγονός αυτό αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια με στόχο την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και την καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο.

Νίκη στο αγώνα των εκπαιδευτικών της Ουγγαρίας, αλληλεγγύη στους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

  



Ο Γραμματέας του Δ.Σ. 


Λουκόπουλος Κώστας