Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Για ποινική δίωξη της συναδέλφισσας Χοτζόγλου στον Πειραιά

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

Ελευσίνα 21/2/2025

Α. Π. 14/2025

                       

ΝΕΑ (ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ) ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΧΡΥΣΑ ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ

Ως Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταγγέλλουμε την πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόπειρα ποινικής δίωξης της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου στις 12/2/2025, μία μόλις μέρα μετά την παράδοση δεκάδων πειθαρχικών σε ‘νεο’διόριστους συναδέλφους του Πειραιά για τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση-ιδιωτικοποίηση-κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών-εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικός -χωρίς στολή- της επέδωσε 08:30 π.μ. εν ώρα διδασκαλίας της την κλήση σε παραλαβή δικογραφίας και ανωμοτί εξέταση για «ενδεχόμενη παράβαση» του Ποινικού Κώδικα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της μήνυσης του ΔΔΕ Πειραιά εναντίον της συναδέλφου για την παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχε από κοινού με μαθητές του σχολείου της, σύμφωνα με τις συλλογικές αποφάσεις των ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ, στην απόπειρα αξιολόγησης νεοδιόριστης εκπαιδευτικού. Υπενθυμίζουμε ότι τόσο η ίδια όσο και ο αναπληρωτής συνάδελφος Δ. Χαρτζουλάκης είχαν παραπεμφθεί από τον ΔΔΕ Πειραιά σε ακρόαση στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής για τη θέση τους σε «δυνητική αργία», μεθόδευση αδιανόητη που απετράπη προς το παρόν χάρη στη εξαιρετικά μαζική απεργιακή συγκέντρωση αλληλεγγύης του κλάδου στις 23/10/2024.

Είναι προφανές ότι ολόκληρος ο κλάδος είναι πλέον υπό δίωξη και το απεργιακό δικαίωμα και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση υπό διωγμό, προκειμένου να συντριβούν με σιγή νεκροταφείου τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα σε ένα ‘δημόσιο’ σχολείο των ωνάσειων επιχειρηματικών συμφερόντων, των χορηγών, των αιματηρών περικοπών, των εκατοντάδων χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών από την αρχή της σχολικής χρονιάς και των υποχρεωτικών υπερωριών. Η λυσσαλέα επίθεση στη συναδέλφισσα Χρύσα Χοτζόγλου είναι η απάντηση κυβέρνησης-ΥΠΑΙΘΑ απέναντι σε ολόκληρο τον κλάδο: κανείς και καμία δεν δικαιούνται να ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην αξιολόγηση και να υπερασπίζονται το δωρεάν δημόσιο σχολείο για την ολόπλευρη μόρφωση όλων των παιδιών, την εργασιακή αξιοπρέπεια του κλάδου και την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των ‘νεο’διόριστων. Πίσω από τις κυβερνητικές θριαμβολογίες, η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική σχεδιάζει ένα δημόσιο σχολείο της Τράπεζας θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης και του Διεθνούς Απολυτηρίου που θα είναι ολοένα και πιο αφιλόξενο για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, με εκπαιδευτικούς ανασφαλείς και υποταγμένους. Και από τη στιγμή, μάλιστα, που η αντίσταση του κλάδου δεν κάμπτεται με την απειλή των πειθαρχικών και τον εκφοβισμό των διώξεων, επιστρατεύονται οι εισαγγελείς, τα ποινικά δικαστήρια και η αστυνομία. Και εις ανώτερα!

Σε αυτό το πλαίσιο, γινόμαστε η ασπίδα προστασίας του δημόσιου σχολείου και των αγωνιζόμενων συναδέλφων μας παρέχοντάς τους πλήρη συνδικαλιστική, πολιτική και νομική κάλυψη. Καλούμε τα ΔΣ των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ να καταδικάσουν εμπράκτως τη νέα απόπειρα πειθαρχικής δίωξης.

Άμεση παύση της νέας δίωξης της Χρύσας Χοτζόγλου! Οι διώξεις, τα πειθαρχικά και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν! Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους συναδέλφους, τα σωματεία, το απεργιακό δικαίωμα και τους αγώνες του κλάδου μας! Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης! Ολόπλευρη μόρφωση-εργασιακή αξιοπρέπεια-δημοκρατία!

 

                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

 

Για την καθαίρεση Διευθυντών και υποδιευθυντών στην Κέρκυρα

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

Ελευσίνα 21/2/2025

Α. Π. 13/2025

                       

Κάτω τα χέρια από τους Διευθυντές και Υποδιευθύντριες σχολείων στην Κέρκυρα που καθαιρέθηκαν επειδή συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή και δεν αξιολόγησαν

 

Με διαπιστωτικές πράξεις του ΔΔΕ Κέρκυρας, στις 3 Φεβρουαρίου 2025, καθαιρέθηκαν, αυθαίρετα, παράνομα και αντισυνταγματικά, 2 Διευθυντές σχολείων και 2 Υποδιευθύντριες. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Διευθύντρια του Γυμνασίου Περουλάδων, τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας και τις Υποδιευθύντριες του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας και του Γυμνασίου με Λ.Τ. Κασσιώπης.

 

Οι καθαιρέσεις αυτές έγιναν μετά από πολύμηνες απειλές, με συνεχή τηλεφωνήματα, έγγραφα με τελεσίγραφα και άλλες κινήσεις από το Διευθυντή Δ.Ε. Κέρκυρας, ο οποίος, άλλοτε με το «μαστίγιο» και άλλοτε με το «καρότο» προσπαθούσε να εξαναγκάσει τους συναδέλφους να υποκύψουν και να μπουν σε μια διαδικασία, αντίθετη με τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.

 

Το «έγκλημα» των συναδέλφων Διευθυντών ήταν ότι επειδή συμμετείχαν στη απεργία/αποχή του κλάδου, δεν προχώρησαν σε αξιολόγηση καθηγητών. Στο ίδιο «παράπτωμα» εμπίπτουν και οι Υποδιευθύντριες, οι οποίες αν και δεν αξιολογούν, έπεσαν στην εκδικητική μανία του ΔΔΕ Κέρκυρας και καθαιρέθηκαν, ως στελέχη της Εκπαίδευσης.

 

Ο στόχος ξεκάθαρος: Να παρεμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση και εκβιαστικά οι εκπαιδευτικοί να συρθούν στην αντιδραστική αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δωρεάν δημόσιου σχολείου.

 

Με αυτή την πρωτοφανή πράξη καθαίρεσης καταλύεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα συμμετοχής των εργαζομένων στις νόμιμες και σε ισχύ απεργίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας μέσα από αυτή την αυταρχική και αντιδημοκρατική όξυνση και χρησιμοποιώντας την καταστολή και το φόβο προσπαθεί να κάμψει τις αντιστάσεις μας απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει.

 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, τα Διοικητικά όργανα, τα οποία τυχόν ήθελαν επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν.4823/2021 συνέπειες, εις βάρος απεργών υπαλλήλων, υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ιδίως δε για παράβαση καθήκοντος, αφού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιχειρούν να εμποδίσουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος και την ίδια στιγμή, παραβιάζουν τις, από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν.1264/1982 απορρέουσες υποχρεώσεις τους.

 

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, αντί να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, εμφανίζουν μια μονοθεματική επιμονή στη τιμωρία των εκπαιδευτικών που επιλέγουν να εκφράσουν τη διαφοροποίηση τους μέσα από την άσκηση συνδικαλιστικής δράσης στα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Αν στο ΥΠΑΙΘ επεδείκνυαν ανάλογο ζήλο και για τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης θα είχαν καλυφθεί τα κενά που υπάρχουν σήμερα, δε θα στοιβάζονταν τα παιδιά σε πολυπληθή τμήματα, θα υπήρχαν αξιοπρεπείς νέες σχολικές μονάδες και όχι ασυντήρητα κτήρια, που στις αυλές τους δεσπόζουν κοντέινερς, θα υπήρχε ολοκληρωμένος σχεδιασμός ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά που υπάρχουν στα παιδιά μετά από τα 2 χρόνια πανδημίας και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση (συνεχόμενα lockdown, τηλεκπαίδευση)..

 

Καλούμε τον ΔΔΕ Κέρκυρας να πάρει πίσω τις διαπιστωτικές πράξεις καθαίρεσης των συναδέλφων μας και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου επιλογής να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη αντικατάστασης των συναδέλφων και να προστατεύσουν το δικαίωμα στην απεργία και το ήρεμο κλίμα στα σχολεία.

 

Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα να στηρίξουν τους συναδέλφους στον αγώνα που θα δώσουν για τη δικαίωσή τους.

 

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

 

·        Να ανακληθεί η καθαίρεση των 2 Δ/ντών  και των 2 Υποδιευθυντριών που συμμετείχαν στην νόμιμα προκηρυγμένη απεργία – αποχή της Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ.

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και τα πειθαρχικά για συνδικαλιστικούς λόγους.

                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα