Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ SWISSPORT

                         
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


Ελευσίνα  03/04/2020


ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ 4ΟΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ SWISSPORT-SKYSERV!
Ο  όμιλος Swissport και Skyserv  γνωστή «εργασιακή γαλέρα», πιστός στην μέχρι τέλους εκμετάλλευση των εργαζόμενων, απέλυσε πάνω από 400 άτομα στην Αθήνα (και άγνωστο αριθμό στην υπόλοιπη Ελλάδα), με ένα απλό sms.!
 Χρόνια στυγνής εκμετάλλευσης με μηνιαίες, βδομαδιάτικες ακόμα και τριήμερες συμβάσεις εργασίας, με εργάτες σε πόστα 3 θέσεων, με απλήρωτες υπερωρίες, με λιποθυμίες εργαζομένων από την υπερεργασία, με παραιτήσεις λόγω σωματικής και ψυχικής καταπόνησης-υπερκόπωσης, με εργατικά ατυχήματα. Όλα αυτά είχαν εκτοξεύσει τα κέρδη των ιδιοκτητών στα «ουράνια».
Με άλλοθι τον κορωνοϊό εκατοντάδες εργαζόμενοι που κάλυπταν  διαρκείς και πάγιες ανάγκες (πολλοί με μηνιάτικες συμβάσεις για πάνω από δέκα συνεχόμενα χρόνια!) με μισθό οχτάωρου...580 ευρώ, σε μια νύχτα  βρέθηκαν όλοι άνεργοι χωρίς καν να δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ!
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως από τον όμιλο   από την αρχή της επιδημίας  δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προφύλαξης των εργαζομένων(ούτε μάσκες, ούτε γάντια, ούτε αντισηπτικά). Αλήθεια όταν κάθε εργαζόμενος ερχόταν καθημερινά σε επαφή με πάνω από πεντακόσιους επιβάτες, χωρίς καμία προφύλαξη, ήταν ή δεν ήταν εκτεθειμένος στη νόσο; Πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο όμιλος που στο βωμό του κέρδους θυσίαζε την υγεία των εργαζόμενων, των οικογενειών τους αλλά και των «πελατών» του;
Τώρα η απόλυση ολοκληρώνει το έγκλημα. Είμαστε σίγουροι ότι ο ιδιοκτήτης, απολύοντας όλους τους υπαλλήλους του, είναι έτοιμος να βάλει πλώρη για τη νέα αγορά του, που είναι το λιμάνι του Ηρακλείου! Αφού βέβαια απέτυχε στην προηγούμενη προσπάθειά του, που ήταν η αγορά της μαρίνας του Αλίμου.
 Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία)  καταγγέλλει τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία!
Ως εργαζόμενοι δε δεχόμαστε κανένας εργαζόμενος να ρισκάρει  την ζωή και την επιβίωση για τη διασφάλιση των κερδών του κάθε εργοδότη και δεν αφήνουμε τη ζωή μας έρμαιο στα χέρια του!
  • Καμία απόλυση. Να επαναπροσληφθούν οι 4οο εργαζόμενοι στον όμιλο swissport-skyserv.
  • Αύξηση των μισθών.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
·         Μέτρα προστασίας και στήριξης όλων των εργαζόμενων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ιωαννίδης Τάσος



Η Γραμματέας του Δ.Σ.
      Βασιλείου Γιούλη


Α ΕΛΜΕ Για την καταγραφή των αναγκών σε εξοπλισμό

Α ’ Ε . Λ . Μ . Ε . Δ Υ Τ Ι Κ Η Σ Α Τ Τ Ι Κ Η Σ                Ε λ ε υ σ ί ν α 8 / 0 4 / 2 0 2 0
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22 Ελευσίνα
Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com
http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

Με χτεσινό επείγον έγγραφό του το ΥΠΑΙΘ (τμήμα μελέτης και προμήθειας εξοπλισμού) ζητά από τις σχολικές μονάδες να καταγραφούν και να αποσταλούν άμεσα οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (tablet, laptop) προκειμένου να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Κατ΄ αρχάς με το έγγραφο αυτό το ΥΠΑΙΘ παραδέχεται ρητά αυτό που τόνιζαν το προηγούμενο διάστημα πολλά εκπαιδευτικά σωματεία, ως προς την ύπαρξη ανισοτήτων τόσο μεταξύ μαθητών, όσο και μεταξύ εκπαιδευτικών, στη δυνατότητα συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στη βάση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και στη βάση της απαραίτητης επιμόρφωσης. Το ίδιο το έγγραφο αναφέρει ότι «πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης) είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού», επιβεβαιώνοντας κατηγορηματικά τα προβλήματα που έχουν επισημανθεί.
Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο, Μεγαρίδα, Ειδυλλία) θεωρεί ότι η αναγνώριση αυτών των ανισοτήτων μπορεί να αρθεί με έναν και μόνο τρόπο: να δοθούν τώρα σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς φορητά μέσα ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες επικοινωνίας μεταξύ όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και συναδέλφων), αλλά και οι ανάγκες ενημέρωσης και πρόσβασης σε ισότιμη βάση σε πολιτιστικές και μορφωτικές δραστηριότητες. Επομένως η μόνη λογική επιλογή για τους Διευθυντές / ντριες σχολικών μονάδων θεωρούμε ότι είναι να δηλωθεί το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών στη σχολική μονάδα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η δήλωση πχ ενός αριθμού κατ΄ εκτίμηση φορητών συσκευών, αφενός νομιμοποιεί και παγιώνει την ύπαρξη ανισοτήτων, με την άμεση παραδοχή ότι κάποιοι δε χρειάζονται τέτοια υποδομή, αφ΄ ετέρου ενέχει κινδύνους διότι θέτει εκ των πραγμάτων ερωτήματα για τον τρόπο κατανομής ενός αριθμού συσκευών μικρότερου από τον αριθμό των μαθητών. Άλλωστε, στις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε, η οποιαδήποτε δυνατότητα να γίνει πραγματική καταγραφή των ηλεκτρονικών συσκευών που υπάρχουν σε κάθε οικογένεια, είναι αδύνατη, πέρα από το ότι αυτό προϋποθέτει να καταγραφεί και η χρήση τους από όλα τα μέλη (πχ τηλεργασία για κάποιους γονείς, παρακολούθηση μαθημάτων για κάποιους φοιτητές, παρακολούθηση μαθημάτων σύγχρονης εκπαίδευσης για μαθητές σχολείων). Η καταγραφή αυτή
έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί από την αρχή της διαδικασίας και όχι να μπαίνει τώρα, και μάλιστα με εκβιαστικό τρόπο (χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ αναφέρει «Σημειώνεται ότι η μη υποβολή των αναγκών εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας συνεπάγεται τη μη συμμετοχή σας στην πράξη.»), και ενώ έχουν προηγηθεί διθυραμβικές ανακοινώσεις του Υπουργείου για μαζική συμμετοχή σχολείων και μαθητών στις πλατφόρμες του.
Από την πλευρά μας σημειώνουμε ότι η μη κάλυψη ΟΛΩΝ των μαθητών και συναδέλφων θα αποτελεί από την πλευρά του Υπουργείου απόδειξη ότι η όλη διαδικασία αποτελεί απλά ένα πυροτέχνημα, μία συζήτηση για παροχές χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα.
Επισημαίνουμε τέλος ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να λειτουργήσει μόνο συμπληρωματικά προς την πραγματική επαφή και δια ζώσης επικοινωνία εκπαιδευτικού – μαθητή. Κάθε σκέψη για μελλοντική αξιοποίηση αυτού του εργαλείου ως μόνιμη, ή ως αποκλειστική πολύ περισσότερο, μορφή ¨εκπαίδευσης¨ με στόχο την αντικατάσταση ζωντανής εργασίας, πχ τη μη πρόσληψη εκπαιδευτικών σε απομακρυσμένες περιοχές, ή την υποκατάσταση της σχολικής τάξης, μας βρίσκει αντίθετους.
Καλούμε τους Διευθυντές / ντριες για να έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές πρόσβαση σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (tablet, laptop) να δηλώσουν το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού και το σύνολο των μαθητών στις αντίστοιχες φόρμες που υποδεικνύει το έγγραφο, ενώ αν έχουν ήδη απαντήσει, να κάνουν ανακοινοποίηση με βάση την παραπάνω λογική.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                                  Η Γραμματέας του Δ.Σ
Ιωαννίδης Τάσος                                                                             Βασιλείου Γιούλη

7 ΑΠΡΙΛΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

                          
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


Ελευσίνα  03/04/2020



7 ΑΠΡΙΛΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Η ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), την Τρίτη 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και στο πλαίσιο του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, διοργανώνει ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ με κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις κλπ. Καλεί σε συμμετοχή Εργαζομένους, Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα κλπ, για να απαιτήσουμε από κοινού:
ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!
Ζούμε σε μέρες που η ζωή αναμετριέται καθημερινά με τον θάνατο, με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων στην περίπτωση έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενώ η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι μόνο το καθολικό δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να αποτρέψει τις εκατόμβες νεκρών, η κυβέρνηση έχει προσλάβει μόλις 270 νέους γιατρούς, παρά τις 8.000 τουλάχιστον κενές θέσεις του ΕΣΥ. Τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα περιορίζονται ασφυκτικά στην επικοινωνιακή στρατηγική της ατομικής ευθύνης απέναντι στην «ασύμμετρη υγειονομική απειλή», ενοχοποιώντας το κοινωνικό σώμα ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τη δημόσια υγεία.
Εξουθενωμένοι γιατροί και νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων αγωνίζονται να κρατήσουν την κοινωνία όρθια και υγιή, συχνά χωρίς μάσκες και γάντια, τη στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί 30.000.000 ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (tests), διπλασιασμός της αποζημίωσης των ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών από 800 σε 1.600 ευρώ.  Έργα και ημέρες αντιλαϊκής πολιτικής και κοινωνικής αναλγησίας από την κυβέρνηση των «αρίστων», που απορρίπτει τον διορισμό γιατρών ως «ιδεοληψία».
Η χώρα διαθέτει μόλις 600 περίπου ΜΕΘ, καθώς, σύμφωνα με τις επιταγές των Τροϊκανών και των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι κατά κεφαλήν δαπάνες για το δημόσιο σύστημα υγείας μειώνονταν σταθερά κατά 8,7% μόνο την περίοδο 2009-2013, τα κατηργημένα δημόσια νοσοκομεία βαφτίζονταν ως «θυσία» και το αναφαίρετο δικαίωμα στην υψηλής ποιότητας δημόσια υγεία ως «λαϊκισμός» ισοδύναμος της χρεοκοπίας της χώρας.
Σε αυτές τις συνθήκες μόνο η έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, η άμεση διασφάλιση όλων των αναγκαίων κλινών ΜΕΘ, οι μαζικοί διορισμοί όλου του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού και η δωρεάν διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (tests) σε μαζική κλίμακα μπορούν να σώσουν τον λαό από την πανδημία. Για να μην πληρώσουν οι λαοί τον λογαριασμό της πανδημικής κρίσης και χρησιμοποιηθεί η τελευταία ως άλλοθι νέων βάρβαρων μέτρων, δεν υποστέλλουμε τις διεκδικήσεις μας σε μισθούς-παιδεία-υγεία-ελευθερία-δημοκρατία.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη


Παλεύουμε για τη ζωή μας, υπερασπίζουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας

                        
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


Ελευσίνα  30/03/2020


Παλεύουμε για τη ζωή μας, υπερασπίζουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας
Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και σ΄ολόκληρο τον κόσμο φέρνει δραματικές αλλαγές στις ζωές μας και αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας που δημιούργησαν οι κυρίαρχες πολιτικές των κυβερνήσεων προς όφελος της ιδιωτικοποίησης της. Η αντιμετώπιση της ασθένειας γίνεται αφορμή για επιβολή αντιδραστικών μέτρων και αναδιαρθρώσεων που οι κυβερνώντες επιδιώκουν να καθορίσουν και την «επόμενη» μέρα. Η επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του κορωνοϊού οφείλει να μην αφήνει στο περιθώριο τη ζωτική ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων μας, από την πλευρά της υπεράσπισης των εργασιακών, κοινωνικών, λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία) καταγγέλλει τη συνεχή καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που συντελείται αυτές τις μέρες, με αφορμή την αντιμετώπιση  της πανδημίας του κορωνοϊού.  Οι εργοδότες τρίβουν τα χέρια τους με τις συνεχιζόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδίδονται αυτή την περίοδο. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που ξεπέρασαν τις 40.000 μέσα σε λίγες μέρες, εκ  περιτροπής εργασία, μισή δουλειά με μείωση του μισθού κατά 50%, εξαντλητικά ωράρια εργασίας και εντατικοποίηση σε εργασιακούς χώρους όπως στα εργοστάσια τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ, μετάθεση καταβολής του δώρου Πάσχα για το καλοκαίρι, επαναφορά της πολιτικής επιστράτευσης και επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας έως και τις 30 Απριλίου, θέσπιση του μηχανισμού αναστολής συμβάσεων εργασίας χωρίς πλήρη οικονομική στήριξη των εργαζομένων κ.ά.
Η κυβέρνηση απαγορεύει την κυκλοφορία αλλά και την οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση των πολιτών και αναγορεύει «την ατομική ευθύνη» σε καθοριστικό παράγοντα της εξέλιξης της επιδημίας, αποκρύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες της για τα τραγικά κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό στα νοσοκομεία, τις τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό και μηχανήματα, την έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, το κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων υγείας όλη την προηγούμενη περίοδο. Δεν δεσμεύεται ότι έστω και τώρα θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας με την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την κάλυψη όλων των αναγκαίων υλικών και μηχανημάτων. Δεν δεσμεύεται για την επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Δεν δεσμεύεται για την επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, απεναντίας διπλασιάζει την επιχορήγηση στους ιδιώτες της υγείας για τις αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες που θα αναγκαστούν να παρέχουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Την ίδια περίοδο χιλιάδες επιχειρήσεις και ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά και γίνονται σημεία μαζικής διασποράς του ιού με την παντελή έλλειψη μέτρων προφύλαξης εν μέσω πανδημίας και τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.
Κανένας συνάδελφος μόνος του, καμία συναδέλφισσα μόνη της σε αυτή την κρίση!
Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι θέλουμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και δικαιώματα! Οι συλλογικές διεκδικήσεις δεν αναστέλλονται. Μέσα από τα σωματεία μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κατάργηση όλων των αντιδραστικών μέτρων.
Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να καταγγείλουν στα σωματεία μας κάθε αυθαιρεσία από την πλευρά των εργοδοτών και του κράτους.
Απαιτούμε:
·         Θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, σύμφωνα και με τα αιτήματα των υγειονομικών σωματείων ΤΩΡΑ!
·         Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και του αναγκαίου νοσηλευτικού προσωπικού.
·         Άμεση επίταξη των υποδομών και του νοσηλευτικού προσωπικού των ιδιωτικών νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
·         Να μην εκτεθεί καμία/κανένας συναδέλφισσα/συνάδελφος σε κίνδυνο.
·         Καμία αναστολή και απαγόρευση  της συνδικαλιστικής δράσης, ελεύθερη μετακίνηση συνδικαλιστών σε χώρους εργασίας και για θέματα καταγγελιών εργαζομένων.
·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις που έγιναν μέσα στον Μάρτη. Απαγόρευση των απολύσεων όχι μόνο για την περίοδο έκτακτης ανάγκης αλλά και την περίοδο μετά από αυτήν.
·         Κατάργηση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφής επίταξης των εργαζομένων που αγωνίζονται.
·         Κανονική καταβολή των αμοιβών του δώρου του Πάσχα και των ασφαλιστικών εισφορών.
·         Να πληρωθούν τώρα βάσει της σύμβασης και του ωρολογίου προγράμματος όλοι οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές (ΔΙΕΚ, ΣΔΕ, ΙΕΚ ΟΑΕΔ, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ) ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης.
·         Ούτε μία μέρα χαμένης ασφάλισης,  εγγυημένη καταβολή του ταμείου ανεργίας για όλες και όλους. 
·         Να μη γίνει χρήση, για κανέναν εργαζόμενο, της κανονικής άδειας. Να ισχύσει μόνο η άδεια «ειδικού σκοπού». Είμαστε υποχρεωμένοι να μην πάμε στη δουλειά μας για λόγους δημόσιας υγείας, όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε διακοπές.
·         Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την διάταξη που επιτρέπει την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων μέσω της εκ περιτροπής εργασίας
·         Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε συζήτηση για μείωση των αποδοχών στον Δημόσιο τομέα

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Για τη συγκέντρωση στοιχείων και την συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  30/03/2020
Αριθ. Πρωτοκόλλου 04
Προς:
Α) Δ/νση Δ/μιας Εκ/σης Δυτικής Αττικής
Υπόψη: Διευθυντή Εκπαίδευσης κο Βαμβακερό Ξενοφώντα
Β) Διευθυντές Σχολικών Μονάδων ευθύνης της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
Κοινοποίηση:
...........................................................


Θέμα:  Για τη συγκέντρωση στοιχείων και την συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Το τελευταίο διάστημα διακινούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) χωρίς επίσημο χαρακτήρα (μηνύματα χωρίς επίσημη σφραγίδα και υπογραφή) απ’ την διοικητική ιεραρχία (ΥΠΑΙΘ, ΠΔΕ-Αττικής, ΔΔΕ Δυτικής Αττικής ) με αποδέκτες τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων,  με στόχο να συγκεντρωθούν στοιχεία για τον αριθμό των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετέχουν: α) στην Ασύγχρονη εκπαίδευση και β) στην Σύγχρονη εκπαίδευση, χωρίς να αναφέρεται ο προαιρετικός   χαρακτήρας της συμμετοχής σ΄ αυτές τις μορφές τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.
Κατ’ επέκταση Διευθυντές στέλνουν επίσημα έγγραφα ή ανεπίσημα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) προς τους εκπαιδευτικούς που ζητάνε τη στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα  ή ζητούν την συμμετοχή τους σε εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας του σχολείου τους, χωρίς να αναφέρονται στον προαιρετικό χαρακτήρα αυτής της συμμετοχής.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να μην αναφέρεται  ο προαιρετικός χαρακτήρας της συμμετοχής των εκπαιδευτικών και των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, γιατί από πολλούς εκπαιδευτικούς εκλαμβάνεται ως υποχρεωτική η συμμετοχή τους.
Ζητάμε σε κάθε κείμενο, επίσημο ή ανεπίσημο, απ’ την διοικητική ιεραρχία προς τους εκπαιδευτικούς, να αναφέρεται η προαιρετική συμμετοχή τους σύμφωνα με τις αντίστοιχες νομικές  διατάξεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη


Να ανακληθεί η απόφαση εκκένωσης την φοιτητικών εστιών

                        
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


Ελευσίνα  30/03/2020


Να ανακληθεί η απόφαση εκκένωσης την φοιτητικών εστιών
Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία) απαιτεί να μην απομακρυνθούν από τις φοιτητικές εστίες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους σε δημόσια δωρεάν στέγαση και σίτιση στις φοιτητικές λέσχες, χωρίς να διακόπτεται.
Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της για κλείσιμο των φοιτητικών εστιών, κλείνοντας τα αυτιά στην κραυγή αγωνίας των χιλιάδων εστιακών φοιτητών.
Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που μας επιβάλλει «να μείνουμε σπίτι», ξεσπιτώνει εκατοντάδες φοιτητές που η εστία είναι το σπίτι τους.
 Ξεσπιτώνει φοιτητές που:
Ø  Δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.
Ø  Δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους λόγω οικογενειακής κατάστασης.
Ø  Είναι είτε κάτοικοι εξωτερικού, είτε μετανάστες και οι χώρες τους έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω της πανδημίας, είτε πρόσφυγες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση.
Ø  Είναι εργαζόμενοι/ες.
Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες στις μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν οι φοιτητές στους τόπους καταγωγής τους δεν είναι μόνο ακατανόητη από υγειονομική άποψη, αλλά και επικίνδυνη.
Οι φοιτητικές εστίες είναι χώροι κατοικίας και δεν έχουν σχέση με άλλους χώρους που περιλαμβάνονται στη σχετική διάταξη (βιβλιοθήκες κλπ.).
Η μαζική μετακίνηση νεανικού πληθυσμού από τις μεγάλες πόλεις προς την επαρχία, ενάντια σε κάθε υγειονομική λογική και σε κάθε σχετική ως τώρα οδηγία, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη διασπορά της νόσου.
Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία) στέκεται στο πλευρό των εστιακών φοιτητών και στηρίζει τα αιτήματα τους.
Καλούμε τους αρμόδιους να ανακαλέσουν άμεσα αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη υγειονομικά απόφαση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ιωαννίδης Τάσος



Η Γραμματέας του Δ.Σ.
Βασιλείου Γιούλη