Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Συγκέντρωση για πυρκαγιές

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 21/7/2023

 

ΟΛΟΙ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 7:30μμ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Λεωφ. Κηφισίας 37)

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής στηρίζει το συλλαλητήριο στο οποίο καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και συμμετέχουν σωματεία – φορείς και καλεί σε μαζική συμμετοχή σε αυτό.

Φτάνει πια! Δεν μπορεί το φυσικό περιβάλλον να αντιμετωπίζεται ως πεδίο κερδοφορίας! Δεν μπορεί οι κόποι μιας ζωής να γίνονται στάχτη σε λίγες ώρες! Απαιτούμε από την κυβέρνηση να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά μας, όπως διατυπώθηκαν σε ανακοίνωσή μας. Οι περιοχές της Δυτ. Αττικής: Μάνδρα, Δερβενοχώρια, Μέγαρα, Ελευσίνα που έχουν πληγεί πρέπει να προστατευτούν άμεσα!

Παραθέτουμε τα αιτήματα της κινητοποίησης στην οποία καλούν σωματεία και το Ε.Κ. Λαυρίου (με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη και η Ανατ. Αττική).

   Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.

   Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.

   Να στελεχωθούν τώρα τα Δασαρχεία Λαυρίου, Πεντέλης, Πάρνηθας και όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

   Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.

   Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.

   Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των πληγέντων περιοχών καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας