Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα ανακούφισης των εξόδων μετακίνησης!

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 3/5/2022

 

Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα ανακούφισης των εξόδων μετακίνησης!

Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εξαναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στα σχολεία εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των καυσίμων. Στα ύψη έχει εκτοξευτεί το κόστος ζωής. Βαρύ το τίμημα για όσους μετακινούνται από το τόπο διαμονής σε περιοχές στις οποίες μπορεί να έχουν τοποθετηθεί ή διοριστεί και απέχουν ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Βλέπουν ξαφνικά το κόστος μετακίνησης να εκτοξεύεται σε βάρος της ποιότητας ζωής και πολλοί να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αλλά και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι αναπληρωτές ακόμα και στον τόπο διαμονής είναι αναγκασμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται σε 2, 3 ή 4 σχολεία, αδειάζοντας το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σε καθημερινή βάση! Η αύξηση του διδακτικού ωραρίου ήταν ένας ακόμη παράγοντας που συνέβαλλε προς αυτή την κατεύθυνση. Διαμορφώνεται, έτσι, μια ζοφερή κατάσταση που σίγουρα αποτρέπει πολλούς να αποδεχτούν την τοποθέτησή τους ως αναπληρωτές.

Εκτός από το τεράστιο οικονομικό κόστος οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο στις μετακινήσεις. Χρόνος που επιβαρύνει σημαντικά την προσωπική, οικογενειακή και εν τέλει την ποιότητα ζωής τους!

Για ένα μισθό που ισοδυναμεί μόλις με το 19% του συναδέλφου μας στο Λουξεμβούργο ή το 53% στην Κύπρο και το 58% του μέσου όρου των χωρών της Ευρώπης.

Τον «οβολόν τους για να ξεπεραστεί η κρίση» τον έχουν καταθέσει και με το παραπάνω οι εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και άλλοι κλάδοι εργαζομένων, εδώ και 12 χρόνια ζουν με πετσοκομένους κατά 40% μισθούς, έχουν υποστεί περικοπές επιδομάτων, δώρων και ο μισθός των νεοδιόριστων καταβυθίστηκε στα 750 ευρώ! Έχουν χάσει πάνω από το 20% της αγοραστικής δύναμης τους, μόνο τους τελευταίους μήνες από τις αυξήσεις στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, τη θέρμανση και το ρεύμα.

Από την πλευρά τους ΥΠΑΙΘ και κυβέρνηση σφυρίζουν αδιάφορα. Κυβερνητικά στελέχη μοιράζουν υποσχέσεις για ανάσχεση των επιπτώσεων της ακρίβειας με χορήγηση δανείων για αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών, για επιδοματικού τύπου μέτρα στα καύσιμα που φτάνουν 13,5 ευρώ το μήνα (!!!) – τα οποία εξαγγέλθηκαν αλλά ακόμα να υλοποηθούν! Μέτρα κοροϊδία που προφανώς δεν επαρκούν.

Απαιτούμε:

·        Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να καλύπτουμε τις ανάγκες.

·        Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

·        Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

·        Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

·        Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

·        Επαναφορά του ωραρίου στα πριν το 2013 όρια.

·        Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

·        Μειώσεις/ κατάργηση του ΦΠΑ και ΕΦΚ σε τρόφιμα και καύσιμα

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας