Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Κινητοποίηση ΔΔΕ για αναπληρωτές

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 19/11/2023

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-11-23 ΣΤΗ ΔΔΕ 1ΜΜ

Οι αναπληρωτές αποτελούν το πιο ευάλωτο τμήμα των εκπαιδευτικών που αναγκάζονται να μετακινούνται σε όλη τη χώρα, να νοικιάζουν σπίτια και να βιώνουν την ανασφάλεια κάθε χρόνο, με το άγχος της πρόσληψης και με την αγωνία της υπερπήδησης όλων των εμποδίων μέχρι το μόνιμο διορισμό. Πότε με προσόντα και πότε με γραπτούς διαγωνισμούς, οι κυβερνήσεις αμφισβητούν τη διδακτική τους επάρκεια, η οποία όμως αυτοδίκαια θεωρείται δεδομένη όταν προσλαμβάνονται κάθε χρόνο για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

Συνολικά 50.000 αναπληρωτές ουσιαστικά αναπληρώνουν τον εαυτό τους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ταξιδεύοντας σε νησιά και απομονωμένες περιοχές, με τη δική τους συμβολή λειτουργούν τα σχολεία αφού το υπουργείο προτιμά να καλύπτει τα κενά με μεγάλες καθυστερήσεις, ειδικά σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ. Η εργασιακή τους περιπλάνηση συνιστά όχι μόνο πρόβλημα για τους ίδιους, αλλά και για τα σχολεία όπου απουσιάζει η μόνιμη και σταθερή σχέση εκπαιδευτικού – μαθητή που είναι τόσο απαραίτητη για την εξέλιξη της μαθησιακής διαδικασίας.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι αναπληρωτές σε αρκετές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο την αμφισβήτηση της προϋπηρεσίας τους αλλά και των προσόντων τους, επειδή αυτά πρέπει κάθε χρόνο να ελέγχονται, ενώ είναι ήδη καταχωρημένα στον ΟΠΣΥΔ! Δηλαδή το ΥΠΑΙΘΑ που με βάση αυτά τους προσλαμβάνει, δεν είναι βέβαιο για τη γνησιότητά τους! Αποτέλεσμα αυτού του παραλογισμού είναι να περιμένουν αρκετούς μήνες μέχρι τα οικεία ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσουν τον έλεγχο, να αποδοθούν τα ΜΚ τους και να πληρωθούν – αναδρομικά-τα οφειλόμενα… Λες και κάθε συνάδελφος έχει την οικονομική άνεση ως τότε να καλύπτει τις υποχρεώσεις του…

Η ΔΔΕ Δυτ. Αττικής έχει πάγια προβλήματα υποστελέχωσης που δημιουργούν μεγάλη καθυστέρηση στην όλη διαδικασία. Η ευθύνη για την όλη κατάσταση βαραίνει και σε αυτή την περίπτωση το ΥΠΑΙΘΑ. Απαιτούμε να καλυφθούν οι ανάγκες της ΔΔΕ σε προσωπικό άμεσα!

Δεν πάει άλλο! Οι αναπληρωτές δεν είναι παιχνίδι της κυβέρνησης! Να μπει ένα τέλος στη μόνιμη απαξίωσή τους! Απαιτούμε να γίνουν:

·       Μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών με το πτυχίο τους και με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας τους χωρίς γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ!

·       Προσλήψεις στα σχολεία ώστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες

·       Άμεση καταβολή των ΜΚ των αναπληρωτών, στην επόμενη μισθοδοσία!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ οργανώνει παράσταση στη ΔΔΕ Τετάρτη 22-11-23 στη 1μμ στη ΔΔΕ με τα παραπάνω αιτήματα. Κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 για την ημέρα αυτή.

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας