Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Υπεράσπιση του αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 24/1/2024

 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Εδώ και 3 εβδομάδες έχει ξεκινήσει ένας σημαντικός αγώνας ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παρακάμψει το άρθρο 16 του συντάγματος και να καταφέρει να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα. Πρόκειται για ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο μαθητών – φοιτητών – εκπαιδευτικών που απειλεί να ξαναγράψει ιστορία, όπως έγινε το 2006, που πέταξε στα σκουπίδια την τότε προσπάθεια αναθεώρησης του συντάγματος.

Δεκάδες σχολές ήδη είναι κατειλημμένες και οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν βγάλει αποφάσεις ενάντια στην προσπάθεια υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της παιδείας. Αρκετά σχολεία και στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, καταλαμβάνονται από 15μελή και μαθητικά συμβούλια και αυτή τη φορά διατυπώνονται με αιτήματα που αναφέρονται τόσο στα ιδιωτικά ΑΕΙ, όσο και στη βελτίωση της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές μας καταλαβαίνουν σταδιακά ότι κάτι ζοφερό ετοιμάζεται εις βάρος τους. Ψηλαφούν νέους δρόμους αγώνα, με απορίες, ελλιπή ενημέρωση, πισωγυρίσματα, αλλά όμως οι μαθητικές κοινότητες είναι σε μία κίνηση. Παράλληλα και εμείς οι εκπαιδευτικοί θα βιώσουμε τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει ο νόμος αυτός αν ψηφιστεί, στα εργασιακά – επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Σε αυτή τη φάση έχει μεγάλη σημασία για εμάς, τους καθηγητές τους που οφείλουμε να τους διδάξουμε τη γνώση, να σταθούμε στο πλάι τους και να κρατήσουμε μία παιδαγωγικά ορθή στάση. Να τους υποστηρίξουμε σε αυτά τα αβέβαια βήματά τους. Να τους υπερασπίσουμε όταν για παράδειγμα, η υφυπουργός απειλεί με απουσίες στην τηλεκπαίδευση, λες και δεν είναι γνωστό τοις πάσι ότι η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση!

Ταυτόχρονα καλούμε τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές να μην υποκύπτουν σε πιέσεις της διοικητικής ιεραρχίας, απαιτώντας από τους συναδέλφους να πιέζουν τους μαθητές ώστε να σπάσει η αγωνιστική τους προσπάθεια με διάφορους τρόπους. Έχουμε εξηγήσει με σαφήνεια ότι οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ για απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία είναι νομιμότατη και δεν επιφέρει ποινές ή κυρώσεις στους εκπαιδευτικούς. Καμία περικοπή μισθού δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια σε συνάδελφο που απείχε από την τηλεκπαίδευση. Στις ανακοινώσεις που έχουμε στείλει περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος που απαντάμε σε «εντολές» για τηλεκπαίδευση.

Τέλος καλούμε τους γονείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα των παιδιών τους, καθώς τελικά οι οικογένειες καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να εξασφαλίσουν αυτά που η πολιτική της κυβέρνησης, με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και με τους εξεταστικούς μαραθώνιους στερεί από τους μαθητές.

Αυτές τις μέρες δίνουμε μάθημα αγώνα, αξιοπρέπειας! Προστατεύουμε τους μαθητές μας από εκβιασμούς που στόχο έχουν να κάμψουν το φρόνημά τους, να τους κόψουν τις προσπάθειες ιχνηλάτησης νέων αγωνιστικών δρόμων!

Κανείς μαθητής, εκπαιδευτικός γονιός δεν είναι μόνος του! Όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης! Τώρα δυναμώνουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής! Όλοι αύριο στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι!

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Πλαίσιο κειμένου:  Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Γκούμα  Ιωάννα

 

Ψήφισμα για δίωξη ΠΕΝΕΝ και προέδρου της

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 23/1/2024

 

                       

Καταδικάζουμε την δικαστική και πολιτική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ

Η Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής καταγγέλλει ως μεθοδευμένη από εφοπλιστικά κυβερνητικά κέντρα την δικαστική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) και του Προέδρου της, Αντώνη Νταλακογεώργου, η οποία ασκήθηκε από την εισαγγελία Πειραιά και αφορά την απεργία στις 10/6/2021.

Η απεργία στις 10 Ιούνη 2021 αφορούσε την εναντίωση στο αντιδραστικό – αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (4808/2021) και είχε κινητοποιήσει το σύνολο των συνδικάτων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες και πολλές εκατοντάδες Σωματεία) στην Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία.

Ταυτόχρονα στον χώρο της Ναυτιλίας η απόφαση για στήριξη και υλοποίηση της απεργίας έγινε με την συμμετοχή και των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων.

Την ημέρα της απεργίας οι Ναυτιλιακές – Ακτοπλοϊκές εταιρίες είχαν από μόνες τους ανακοινώσει την ματαίωση όλων των δρομολογίων. Γι΄ αυτό στο λιμάνι του Πειραιά,  όχι μόνο δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο, αλλά στην πράξη δεν κατήλθε κανένας επιβάτης για να ταξιδεύσει.

Κατά συνέπεια είναι αβάσιμες και απολύτως κατασκευασμένες οι κατηγορίες ενάντια στην ΠΕΝΕΝ που αφορούν δήθεν παρεμπόδιση στην εκτέλεση των δρομολογίων πλοίων που θα αναχωρούσαν από τον Πειραιά. Εξάλλου η συμμετοχή των πληρωμάτων στην αναφερόμενη απεργία ήταν καθολική!

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα προκύπτει ότι η επιχειρούμενη δίωξη είναι βαθιά πολιτική πράξη και αποσκοπεί μέσω των δικαστικών διώξεων στην υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας και στον εκφοβισμό των Ναυτεργατών μέσω της επιλεκτικής στοχοποίησης της ΠΕΝΕΝ.

Υπογραμμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είναι και Β’ Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Από αυτή την πλευρά,  η δικαστική δίωξή του αποτελεί ευθεία στοχοποίηση συνολικά του εργατικού κινήματος του Πειραιά.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου της.

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Πλαίσιο κειμένου:  Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

Ψήφισμα για δίωξη συναδέλφου Μορέλλα

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 23/1/2024

 

 

ΕΔΕ για … «ανάρμοστη συμπεριφορά» σε… Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ!

Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταδικάζει τη διαδικασία έναρξης ΕΔΕ σε βάρος του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα με απόφαση του Δ.Δ.Ε Ημαθίας.

Η ΕΔΕ πραγματοποιείται για γεγονότα που συνέβησαν το Μάιο του 2022 σε συνέλευση της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, της οποίας ήταν τότε μέλος. Άρα η ΕΔΕ γίνεται επί της ουσίας για άσκηση συνδικαλιστικής δράσης.

Θεωρούμε την τακτική αυτή επικίνδυνη μιας και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για κάθε συνδικαλιστική δράστηριότητα και μάλιστα εκτός υπηρεσιακού χώρου.

Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα από κάθε κατηγορία που σχετίζεται με τη συνδικαλιστική του δράση.

Ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών δεν θα περάσει

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση

 

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Πλαίσιο κειμένου:  Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Γκούμα  Ιωάννα