Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι νεοδιόριστοι

 




Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  15/12/2022

 

Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι νεοδιόριστοι ειδικής αγωγής!

Με ακύρωση των πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή απείλησεηυφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή με δηλώσεις της στη Βουλή. Ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει σε διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, αλλά η υφυπουργός δήλωσε ότι θα προηγηθεί η αξιολόγηση των νεοδιόριστων εντός του τρέχοντος σχολικού έτους και μετά θα γίνουν οι μονιμοποιήσεις!

Η μέχρι σήμερα τυπική διαδικασία για τη μονιμοποίηση των «δόκιμων», όπως χαρακτηρίζονται οι υπάλληλοι για τα δύο πρώτα χρόνια από την πρόσληψή τους, τελειώνει. Για να μονιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί που κλείνουν διετία, πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, να αξιολογηθούν δηλαδή από το Διευθυντή, τον συντονιστή και από όλο το πλέγμα της αυτοαξιολόγησης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση αίρει τη μονιμότητα.

Άμεσα βάλλονται οι νεοδιόριστοι. Τα μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια που πλήρωσαν ακριβά για να μαζέψουν προσόντα, δεν αρκούν για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Πρέπει να υποστούν τους μέντορες και την ατομική αξιολόγηση. Η κυβέρνηση δε θα τους μονιμοποιήσει όλους. Με τον πιο επίσημο τρόπο δηλώνει πως θα εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Αξιολόγηση σημαίνει μισθολογική καθήλωση, απολύσεις και τρομοκρατία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες και εφησυχασμό. Ατομική αξιολόγηση και άρση της μονιμότητας πάνε μαζί.

Η Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ και αποφασίζει ότι θα αγωνιστούμε:

·       Για μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις

·       Για ανατροπή της αξιολόγησης

·       Για να ζήσουμε μια αξιοβίωτη ζωή με αξιοπρέπεια

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 



Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

Ψήφισμα - καταγγελία για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά

 




Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  15/12/2022

 

ΨΗΦΙΣΜΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε τελικά ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, γιατί δεν πλήρωσε 20 ευρώ καύσιμα. Οι δυνάμεις καταστολής, με τη στήριξη και ενίσχυση της  κυβέρνησης, έχουν  αποθρασυνθεί και με κάθε ευκαιρία επιτίθενται στον εχθρό-λαό.

Η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Ρομά! Μετά από 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αποδεικνύεται πως η κλιμάκωση της πολιτικής της βίας και της καταστολής στους δρόμους απειλεί τη ζωή όλων! Η κυβέρνηση ξέρει ότι, όταν σπέρνει ανέμους, θα θερίζει θύελλες. Με την ενεργειακή φτώχεια, την ανέχεια, τον πληθωρισμό που ροκανίζει ό,τι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα, με την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών είναι δεδομένο ότι θα θεριέψουν οι αντιδράσεις, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις. Γι’ αυτό και ενισχύονται με κάθε τρόπο οι δυνάμεις καταστολής. Για αυτό ενθαρρύνονται να δέρνουν, να πυροβολούν και …όποιον πάρει ο χάρος.

Δεν το ανεχόμαστε! Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες, να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται. Επιμένουμε ότι ο μαζικός οργανωμένος αγώνας, ενάντια στις αιτίες που γεννούν αυτά τα φαινόμενα, ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, είναι η πιο δυναμική και ουσιαστική απάντηση. Η αγανάκτηση να γίνει διεκδίκηση και πάλη!

Χαιρετίζουμε τις συγκεντρώσεις των φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και μαζικών φορέων που πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στην αστυνομική και κρατική βία.

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 



Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 


Λουκόπουλος Κώστας