Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Για την άνευ ουσίας εντολή μετακίνησης των εκπαιδευτικών από τον ΔΔΕ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  2/6/2022

 

Για την άνευ ουσίας εντολή μετακίνησης των εκπαιδευτικών από τον ΔΔΕ

… Μέρες του 2013 θύμισε η απόφαση του ΔΔΕ Δυτικής Αττικής με την οποία δίνει διαταγή στους εκπαιδευτικούς να προσέρχονται στις σχολικές τους μονάδες 12-2 μμ τις ημέρες διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, εκτός αυτών που εμπλέκονται στα Βαθμολογικά Κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Πρόκειται για μία απόφαση που αφενός δεν εξυπηρετεί επί της ουσίας τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αφετέρου μοιάζει πιο πολύ με «καψόνι» μετακίνησης των εκπαιδευτικών και μάλιστα σε μία εποχή που το κόστος αυτής της μετακίνησης πλήττει περισσότερο από ποτέ το εισόδημά μας.

Η εύλογη ανάγκη λειτουργίας των σχολικών μονάδων τις ημέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων θα μπορούσε να εξασφαλιστεί με ευθύνη των Διευθυντών / ντριών των σχολικών μονάδων, οι οποίοι γνωρίζοντας πολύ καλά τις συγκεκριμένες ανάγκες λειτουργίας των μονάδων που διοικούν, μπορούν να ορίσουν σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων την παρουσία εκπαιδευτικών εκ περιτροπής. Άλλωστε η προσέλευση μαθητών και γονέων στα σχολεία βαίνει μειούμενη εφόσον ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων που διακινούνται από και προς τις σχολικές μονάδες πλέον διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά (πχ αιτήσεις εγγραφής, μηχανογραφικά, βεβαιώσεις σπουδών, βαθμοί τετραμήνων, απουσίες κλπ). Αντί επομένως να υπάρχει μία συνεννόηση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων, ώστε να εξασφαλιστεί με απλό τρόπο το προφανές της ανάγκης παρουσίας μικρού αριθμού συναδέλφων στα σχολεία, δίνεται εντολή (!) σε όλο το προσωπικό, να μετακινηθεί προς τα σχολεία μετά το πέρας των Πανελλαδικών…. και μάλιστα με ενυπόγραφη ενημέρωση.

Επομένως συνάδελφος που μένει εκτός Δυτικής Αττικής, υπηρετεί πχ στη Μάνδρα και έχει επιτήρηση Πανελλαδικών στα Άνω Λιόσια, ξεκινά και παρουσιάζεται στο σχολείο που θα επιτηρήσει στις 7:30 πμ, αποδεσμεύεται περίπου στις 12 (ίσως και αργότερα ανάλογα με το τι θα προκύψει στις εξετάσεις…) και στη συνέχεια πρέπει να μετακινηθεί πίσω στο σχολείο που υπηρετεί, στο οποίο θα φθάσει περίπου στη 1μμ (παραβιάζοντας φυσικά ήδη την εντολή του ΔΔΕ…). Τελικά θα μπορεί μετά τις 2μμ να ξεκινήσει την επιστροφή  στο σπίτι του. Η παρουσία του στο σχολείο για μία περίπου ώρα ποιο ακριβώς πρόβλημα θα λύσει;

Αντίστοιχα συνάδελφος που απασχολείται ως μέλος (τακτικό ή αναπληρωματικό ή ως επικουρικό προσωπικό) σε ΛΕΕ, επίσης πρέπει μετά τις 12:30 (τουλάχιστον) να μετακινηθεί προς τη σχολική μονάδα που υπηρετεί. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις οι συνάδελφοι δεν εξαιρούνται από την απόφαση του ΔΔΕ εφόσον σε αυτή αναφέρεται ρητά η εξαίρεση μόνο των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα Βαθμολογικά Κέντρα! (Τουλάχιστον μία ανακοινοποίηση στο ορθό θα μπορούσε να διορθώσει αυτά τα παράδοξα, αλλά …). [Οι σχολικές μονάδες στις οποίες διεξάγονται Πανελλαδικές δεν είναι Βαθμολογικά Κέντρα].

Υπενθυμίζουμε ότι η εξαίρεση των βαθμολογητών λογικά ισχύει μία μέρα μετά από τη μέρα που δίνεται το μάθημα της ειδικότητάς τους. Με απλά λόγια αύριο 3/6 που εξετάζεται το μάθημα της Γλώσσας, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι ΠΕ02 θα πρέπει να παρουσιαστούν μετά τις 12 στα σχολεία τους – βάσει της απόφασης του ΔΔΕ.

Μήπως οι εκπαιδευτικοί που δεν παρουσιαστούν τις ημέρες των Πανελλαδικών μετά τις 12 στο σχολείο τους, με τον τρόπο αυτό έχουν «ρεπό» και έξτρα ημέρες ξεκούρασης; Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή την περίοδο βαθμολογούμε τα γραπτά των μαθητών μας όλων των τάξεων (πλην της Γ΄ Λυκείου), ετοιμάζουμε θέματα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων Γυμνασίου, Α ΄και Β΄ Λυκείου, προετοιμάζουμε τις γραπτές επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ Λυκείου που απουσίαζαν και επίσης έχουμε και την προετοιμασία των τίτλων απόλυσης και προαγωγής καθώς και των δελτίων εξεταζομένων υποψηφίων των Πανελλαδικών… Παράλληλα στα ΕΠΑΛ γίνεται απογραφή των υλικών των εργαστηρίων και οι εμπλεκόμενοι με τις ΛΕΕ έχουν μπόλικο γραφειοκρατικό φόρτο στο σπίτι (καταστάσεις επιτηρητών, παρουσιολόγια κλπ).

Με βάση τα παραπάνω το ΔΣ της ΕΛΜΕ

·        Διαμαρτύρεται έντονα για την άνευ ουσιαστικού λόγου εντολή του ΔΔΕ και ζητά την απόσυρσή της

·        Σε κάθε περίπτωση ζητά να εξαιρεθούν όλοι οι συνάδελφοι που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές (βαθμολογητές, εξεταστές, επιτηρητές, μέλη επιτροπών κλπ)

·        Καλούμε τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων να διευθετήσουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στο διάστημα 12-2 μετά τις Πανελλαδικές σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων με δημοκρατικό συλλογικό τρόπο χωρίς τη λογική των ομαδικών εντολών τύπου «καψονιού».

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας