Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης για την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του συναδέλφου Ηλία Σμήλιου

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 26/10/2023

 

Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης για την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του συναδέλφου Ηλία Σμήλιου

Ένα ακόμη επεισόδιο στον γνωστό κύκλο διώξεων εναντίον όσων  τολμούν να αντιστέκονται συλλογικά στις αντιλαϊκές πολιτικές εκτυλίχθηκε στον χώρο της εκπαίδευσης τις τελευταίες μέρες. Στο περιθώριο μιας παρέμβασης του Ζ΄ Συλλόγου Π.Ε. στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης για τον χωρισμό τμήματος Α΄ τάξης με 29 μαθητές στον Δενδροπόταμο(!), η Διευθύντρια Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης αφού πρώτα αρνήθηκε να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του σχολείου, στη συνέχεια παρέδωσε στο παρευρισκόμενο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηλία Σμήλιο, την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πειθαρχική δίωξη στον Ηλία Σμήλιο ασκείται στην βάση των άρθρων του  ν. 3528/2007 (δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας) όπως έχουν τροποποιηθεί το 2012 και προβλέπουν  την «ανάρμοστη ή αναξιοπρεπή συμπεριφορά υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας». Η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί το σύνηθες σαθρό επιχείρημα κάθε φορά που επιχειρείται η στοχοποίηση και η παραδειγματική τιμωρία  των «απείθαρχων». Το λάθος  που διέπραξε ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος δεν αφορά στο παιδαγωγικό και διδακτικό του έργο. Το «έγκλημα» του ήταν ότι υπερασπίστηκε το δικαίωμα των συνανθρώπων του στη στέγη, συμμετέχοντας στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια των τραπεζών και των funds. Είναι απαραίτητο να επισημάνουμε πως η αρχική καταδικαστική απόφαση στο δικαστήριο ήρθε παρά το γεγονός ότι στη δίκη αποδομήθηκε πλήρως το σαθρό κατηγορητήριο. Πρέπει να σημειωθεί επίσης πως δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση και καταδίκη, αλλά αντίθετα εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο πενταμελές Εφετείο.

Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν λήφθηκε υπόψη από τη Διευθύντρια Π.Ε. και τους εντολείς της, παρότι τους επισημάνθηκαν. Την ίδια στιγμή δεν λαμβάνεται υπόψη η σαφής πρόβλεψη της παραγράφου 3 του άρθρου 107 του N. 4328/2007, όπως τροποποιήθηκε (ν. 4325/2015) και βρίσκεται σε ισχύ σήμερα: «Σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά ή αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή κατά την έννοια της περίπτωσης ε΄ της παρ. 1 του παρόντος άρθρου η άσκηση συνδικαλιστικής, πολιτικής ή κοινωνικής δράσης.»

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην διαπίστωση πως η συγκεκριμένη παραπομπή αποτελεί μια καθαρά πολιτική δίωξη με στόχο τον εκφοβισμό.

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Θριάσιο – Μεγαρίδα – Ειδυλλία):

ü    θεωρεί απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου

ü    καταγγέλλει την Διευθύντρια Π.Ε. που ως μη όφειλε την άσκησε, ακολουθώντας άνωθεν εντολές

ü    ζητά την άμεση απόσυρσή της απαράδεκτης παραπομπής στο πειθαρχικό που αποτελεί πολιτική δίωξη, κατά παράβαση μάλιστα της ισχύουσας νομοθεσίας

Δηλώνουμε πως είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να φιμωθεί και να τιμωρηθεί η αλληλεγγύη και η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση των σχετικών διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, που στοχεύουν στην κατατρομοκράτηση των δημόσιων υπαλλήλων και τη δίωξη κάθε φωνής που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική

Υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα (παιδεία-υγεία-στέγη) για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους και στεκόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που συνεχίζουν να αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για τις ανάγκες των απλών ανθρώπων.

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας