Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Για τις θερινές υπηρεσίες στα σχολεία

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 24/6/2024

 

 

Για τις θερινές υπηρεσίες στα σχολεία

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ΔΔΕ Δυτ. Αττικής Κωτσάκης, ζητά με έγγραφό του να υπάρχουν δύο συνάδελφοι σε κάθε θερινή υπηρεσία! Με το με Α.Π. 5639/17-6-2024 έγγραφο αναφέρει ότι «Υπενθυμίζεται ότι οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι δύο». Η έκπληξή μας οφείλεται στο ότι σε αντίστοιχη συζήτηση πέρσι την ίδια εποχή, όταν του ¨υπενθυμίσαμε¨ το ισχύον νομικό πλαίσιο που προβλέπει ότι ο ελάχιστος αριθμός εφημερευόντων καθηγητών είναι ένας (1), και όχι δύο (2), επομένως εξηγήσαμε ότι και το αντίστοιχο περσινό έγγραφο ήταν παράτυπο, μας είχε απαντήσει ότι το έγγραφο συντάχθηκε εκ παραδρομής διότι λόγω έλλειψης χρόνου χρησιμοποιήθηκε κάποιο από προηγούμενο έτος. Με βάση επομένως αυτές τις εξηγήσεις, περιμέναμε φέτος να υπάρχει προσαρμογή του εγγράφου στα ισχύοντα.

Συγκεκριμένα: Η ΚΥΑ 79942/ΓΔ4/31-5-2019 (άρθρο 2 παράγραφος 2) προβλέπει αυτό που προαναφέραμε (ελάχιστος αριθμός εφημερευόντων: ένας εκπαιδευτικός). Το ίδιο και το ΠΔ 104/1979. Το πρόβλημα δεν είναι τυπικό, της τήρησης των νομικών διατάξεων. Είναι ουσιαστικό εφόσον οι σχολικές μονάδες, απογυμνωμένες από μόνιμο προσωπικό, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι αναπληρωτές είναι πλέον πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων, δεν έχουν προσωπικό ώστε να καλύψουν με δύο εφημερεύοντες κάθε θερινή υπηρεσία! Αν επομένως πάμε σε μία αυστηρή εφαρμογή του εγγράφου του ΔΔΕ, θα πρέπει κάθε εκπαιδευτικός να είναι εφημερεύον δύο ή και τρεις φορές μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο!

Θα μπορούσε ο ΔΔΕ να αναφέρει στο έγγραφό του ότι ένας τουλάχιστον εφημερεύει (όπως άλλωστε προβλέπεται) και όπου υπάρχει δυνατότητα για πρόσθετο προσωπικό να δηλώνεται στη σχολική μονάδα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση συναδέλφων, γονέων και μαθητών. Με τον τρόπο αυτό όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν τη θερινή υπηρεσία και δεν υπάρχουν και ζητήματα διαφορών ως προς το ποιος έκανε εφημερία και ποιος όχι.

Επίσης το Φ272/Δ2/8761/24-06-1982-ΥΠ.Ε.Π.Θ. ορίζει ότι σε περίπτωση σχολικής μονάδας με λιγότερες από 5 οργανικές θέσεις η εφημερία πραγματοποιείται κάθε 15 μέρες και όχι κάθε εβδομάδα. Με τα κενά να καλύπτονται πλέον σε τόσο μεγάλο βαθμό από αναπληρωτές, αν ψάξουμε θα βρούμε σχολικές μονάδες στη Δυτική Αττική που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία! Έχει προβλεφθεί αυτό από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης; Αν υπάρχουν 4 πχ οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί σε κάποια σχολική μονάδα, οι 9 εφημερίες (=18 εφημερεύοντες βάσει του εγγράφου) θα χρειαστούν 5 υπηρεσίες από 3 εκπαιδευτικούς και 3 από τον τέταρτο!

Τέλος η παραλαβή των κλειδιών των σχολικών μονάδων από τα γραφεία της ΔΔΕ μπορεί να πραγματοποιηθεί από τους εφημερεύοντες των σχολείων της Ελευσίνας αλλά για τις υπόλοιπες περιοχές προκύπτει πρόβλημα, ειδικά για τις πλέον απομακρυσμένες. Τι έχει προβλέψει η Διεύθυνση για έναν εφημερεύοντα καθηγητή σε σχολείο των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, των Βιλίων ή των Ερυθρών; Ότι αν ο τόπος κατοικίας του είναι στο Δήμο που εδράζεται η σχολική μονάδα που υπηρετεί, θα πρέπει να διανύσει την απόσταση σχολείο – Διεύθυνση 4 φορές σε μία ημέρα; Έχει προβλέψει ότι θα καταβάλει οδοιπορικά για όποιο σχολείο ανήκει σε άλλο Δήμο; Θεωρούμε ότι τέτοια πρακτικά ζητήματα πρέπει να λυθούν από τη Διεύθυνση σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και τα περιττά έξοδα για τους εφημερεύοντες.

Ζητάμε:

·        Να ανακοινοποιηθεί το έγγραφο θερινών υπηρεσιών στο ορθό με βάση τα προβλεπόμενα, όπως εκτέθηκε παραπάνω.

·        Να υπάρξει πρόβλεψη για τις σχολικές μονάδες με λιγότερες από 5 οργανικές θέσεις (εφημερία ανά δεκαπενθήμερο).

·        Να βρεθούν λύσεις για την παραλαβή των κλειδιών για τις απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.

 

 

 

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

 

 

 

 

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Για τις αιτήσεις μετάταξης των εκπαιδευτικών

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 21/6/2024

 

 

Να ικανοποιηθούν άμεσα όλες οι αιτήσεις μετάταξης των εκπαιδευτικών

Άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε για τον κλάδο το ΥΠΑΙΘΑ με αφορμή τις αιτήσεις για μετατάξεις. Το υπουργείο διαδίδει ότι ένας σημαντικός αριθμός εξ αυτών θα απορριφθεί με διάφορα προσχήματα. Στην πρωτοβάθμια με τη δικαιολογία ότι καλύπτουν ανάγκες των σχολείων (!) ενώ βρισκόμαστε στο τέλος του σχολικού έτους (!!) ενώ στη δευτεροβάθμια προβάλλεται ως προϋπόθεση για τη μετάταξη η μονιμοποίηση του εκπαιδευτικού, άρα η συναίνεσή του στην ατομική αξιολόγηση.

Για το τυπικό σκέλος, ο Ν 4823 στα άρθρα που αναφέρονται στην ατομική αξιολόγηση, πουθενά δεν προβλέπει ότι η μη συμμετοχή στην αξιολόγηση, ακόμα και βαθμός «μη ικανοποιητικός» σε συνάδελφο που αξιολογείται, επιφέρει ποινή απόρριψης της μετάταξης του υπαλλήλου. Αναφέρονται συνέπειες σχετικά με τη μη δυνατότητα εξέλιξης στη διοικητική ιεραρχία αλλά όχι αδυναμία μετάταξης. Επομένως η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ 41904/Ε2/19-4-2024 για τις μετατάξεις σε άλλους κλάδους, σε ΚΕΔΑΣΥ, και από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε καλλιτεχνικά και Μουσικά σχολεία της δευτεροβάθμιας, εκ του πονηρού εισάγει ως απαραίτητη προϋπόθεση της μετάταξης, στο εδάφιο «Απαραίτητα δικαιολογητικά», την ¨ημερομηνία και απόφαση μονιμοποίησης¨. Πρόκειται για εκβιασμό που ασκεί το υπουργείο και η κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην αξιολόγηση με προφανή στόχο να κάμψει και με αυτό τον τρόπο, πλάι στις απειλές και τις φοβέρες που κατά καιρούς έχει εξαπολύσει, το αγωνιστικό φρόνημα και κάθε φωνή αντίστασης στον οδοστρωτήρα της πολιτικής τους. Αποτελεί δε όπως ήδη αναφέρθηκε, καταφανώς παράτυπη ενέργεια, καθώς δεν υπάρχει νομική βάση στον Ν 4823 για να εκδοθεί αυτή η εγκύκλιος.

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το ότι, στην εγκύκλιο 41903/Ε2/19-4-2024 που αναφέρεται στις μετατάξεις από και προς τη Σιβιτανίδειο Δημόσια σχολή τεχνών και επαγγελμάτων -και αφορά και συνάδελφο στην Δυτική Αττική - , δεν αναφέρεται πουθενά ως προϋπόθεση, έστω και με τη μορφή ενός απαιτούμενου δικαιολογητικού, η απόφαση μονιμοποίησης άρα και η αξιολόγησή του. Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι η χωρίς όρους και προϋποθέσεις μονιμοποίηση των νεοδιόριστων «δόκιμων» εκπαιδευτικών. Άλλωστε υπάρχει και η μη καταργημένη διάταξη για αυτόματη μονιμοποίηση μετά τη συμπλήρωση διετίας. Εδώ το «επιχείρημα» του υπουργείου είναι ότι στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι μετατάξεις αφορούν ¨μόνιμους εκπαιδευτικούς¨.  Η σύγχυση που καλλιεργείται σκόπιμα είναι να θεωρηθούν μόνιμοι αποκλειστικά οι μονιμοποιημένοι εκπαιδευτικοί – δηλαδή οι αξιολογημένοι. Αναρωτιόμαστε: οι νεοδιόριστοι που δεν έχουν μονιμοποιηθεί τι είναι; Αναπληρωτές; Δεν είναι μόνιμοι; Προφανώς το υπουργείο πλέον θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: αναπληρωτές, δόκιμοι = μη μονιμοποιημένοι μόνιμοι και μονιμοποιημένοι μόνιμοι! Ο παραλογισμός αυτός είναι απαράδεκτος. Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί είναι μόνιμοι και τα υπόλοιπα είναι ακροβασίες με σκοπό να εκβιάζεται το κομμάτι αυτών των συναδέλφων, ώστε να γίνει αποδεκτή η αξιολόγηση και να προχωρήσει και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, έστω μέσα από απειλές και «τυράκια».

Απαιτούμε:

·        Εδώ και τώρα άμεση ικανοποίηση όλων των αιτήσεων μετάταξης, χωρίς την προϋπόθεση αξιολόγησης

·        Κατάργηση όλου του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης (αυτοαξιολόγηση, μέτορες και συντονιστές, ατομική αξιολόγηση)

·        Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων μέσα στο καλοκαίρι, ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά χωρίς κενά.

·        Να σταματήσει ο αυταρχισμός του υπουργείου, οι εκβιασμοί, οι διώξεις της συνδικαλιστικής δράσης.

 

 

 

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

 

 

 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Κάλεσμα σε συγκέντρωση ΔΔΕ Πειραιά

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 20/6/2024

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

Η ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του συναδέλφου αναπληρωτή Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, κατέληξαν στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή τους στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με αφορμή την παρέμβαση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν κατά της αξιολόγησης στο 8ο ΓΕΛ Πειραιά.

Οι απαγγελθείσες κατηγορίες εναντίον τους για «χαρακτηριστικά (!) αναξιοπρεπή συμπεριφορά υπαλλήλου εντός/εκτός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος» και «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα» εντάσσονται στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για την ποινικοποίηση όχι μόνο της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση αλλά και κάθε απεργίας βάσει των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Παράλληλα, ποινικοποιούνται και διώκονται ως «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, η έμπρακτη αντίθεση ή και η μη συμμετοχή στην αξιολόγηση στον αντίποδα όλων των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του κλάδου.

Σήμερα γίνεται πιο σαφές από ποτέ ότι στόχος της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής είναι η συντριβή των εργασιακών μας δικαιωμάτων και το κλείσιμο του δρόμου των μαθητών μας όχι μόνο προς τη μόρφωση και τις σπουδές στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και προς το ίδιο το απολυτήριο λυκείου: ιδιωτικά πανεπιστήμια, Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εξετάσεις Pisa, Εθνικό Απολυτήριο για λίγους κι εκλεκτούς και μεταγυμνασιακές σχολές κατάρτισης για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Γι’ αυτό και βαθύτερος στόχος των διώξεων είναι να μπουν στον γύψο τα σωματεία μας και η συνδικαλιστική δράση και να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Με συσπείρωση στα σωματεία μας, μαζικές γενικές συνελεύσεις, αγωνιστικές αποφάσεις και συλλογικές κινητοποιήσεις υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας αλλά και συνολικά τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο και αντιπαλεύουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της πείνας και του κρεσέντου αυταρχισμού και διώξεων συναδέλφων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΟΝΗ!

·         Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους μας Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρη Χαρτζουλάκη.

·         Να ανακληθούν αμέσως όλες οι διώξεις. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

·        Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας και τα αναφαίρετα δικαιώματά μας στην αγωνιστική διεκδίκηση, την απεργία και τη διαδήλωση.

·        Οι εκπαιδευτικοί μαζί με μαθητές μαθήτριες και τους γονείς τους παλεύουμε για το καθολικό δικαίωμά τους στη μόρφωση και τις σπουδές σε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/6, 13.00 μ.μ. (Ηρώων Πολυτεχνείου και Βενιζέλου, στάση μετρό Δημοτικό Θέατρο). Καλούν η ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, φορείς.

 

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Κάλεσμα σε διαδήλωση για τη ΛΑΡΚΟ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 14/6/2024

 

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 12 στη συγκέντρωση για τη ΛΑΡΚΟ!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 11-2

Η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής δηλώνει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους. 

Μετά τη νέα προσωρινή συνέχιση της εργασίας που κερδίσανε οι εργαζόμενοι στα Δικαστήρια την Τρίτη 18/6, η κυβέρνηση κατέθεσε νέο νομοθετικό έκτρωμα για να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία, με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων της εταιρείας. Με αυτή την τροπολογία οδηγούν εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις περιοχές 5 νομών της χώρας σε μαρασμό. Επιδιώκουν να εκκαθαρίσουν την επιχείρηση από τους εργαζόμενους και να προχωρήσουν στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της. 

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο νέο συλλαλητήριο που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 20 Ιούνη, στις 12 στο Σύνταγμα, μέρα που η κυβέρνηση  θα επιχειρήσει  να περάσει στη Βουλή  την κατάπτυστη  τροπολογία.

Αξιοποιούμε την  διευκολυντική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση.

Το νέο έγκλημα της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

 

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Για απόφαση ΔΔΕ Α Αθήνας

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 14/6/2024

 

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΔΕ Α ΑΘΗΝΑΣ

Η ΔΔΕ Α΄ Αθήνας έχει προχωρήσει πολλές φορές σε απαράδεκτες πρακτικές, με αυταρχικές εγκυκλίους προς τους εκπαιδευτικούς που υπερβαίνουν ακόμη και την αντιδραστική νομοθεσία, με αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά απέναντι στα εκπαιδευτικά σωματεία, αλλά ακόμη και απέναντι στο προσωπικό της Διεύθυνσης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας έχουν εκδώσει από κοινού ουκ ολίγες καταγγελίες για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Αυτή τη φορά όμως ό ΔΔΕ Α΄ Αθήνας ξεπέρασε όλα τα όρια.

Επέβαλε ποινή στέρησης μισθού τριών ημερών στον συνάδελφο Παπαδόπουλο Θανάση από το 57ο Γυμνάσιο, με την κατηγορία ότι δεν έκανε τηλεκπαίδευση τις ημέρες μαθητικής κατάληψης του  σχολείου του, αν και ο συνάδελφος δήλωσε αδυναμία λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού. Η απόφαση στέρησης του μισθού γίνεται ακόμη πιο εξωφρενική, καθώς ο συνάδελφος, κατόπιν γραπτής εντολής του ίδιου του ΔΔΕ για αναπληρώσεις μαθημάτων, ευθυγραμμίστηκε με την εντολή κι αναπλήρωσε όλες τις ώρες που «χάθηκαν» τις επόμενες μέρες που ακολούθησαν. Αλήθεια, έτσι αντιλαμβάνεται ο κύριος Νικολόπουλος την εξουσία του; Να τιμωρεί ακόμη και σε περίπτωση υλοποίησης των εντολών του; Αν αυτό δεν είναι ορισμός της αυθαίρετης και χωρίς όρια εξουσίας, τότε τι είναι αλήθεια;

Είναι γνωστή η θέση του σωματείου μας και της Ομοσπονδίας μας για το ρόλο που έρχεται να παίξει η τηλεκπαίδευση σε περίοδο μαθητικών καταλήψεων ενάντια στα αιτήματα και τους αγώνες των μαθητών μας για κάλυψη από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλων των κενών, για μόνιμους διορισμούς, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Είναι γνωστό επίσης ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Επισημαίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης από το σπίτι μας. Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε στις 16/10/21 ότι «η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία».

Τα παραπάνω αναφέρονται και στον ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας και αναφέρει ότι: «Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».

Επομένως, καμία μορφή τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να παρέχεται από το χώρο της οικίας μας, με δικό μας εξοπλισμό και με πληρωμένη από τον ελάχιστο μισθό μας σύνδεση (ακόμη και αν τα διαθέτουμε).

Η πρακτική αυτή του ΔΔΕ Α΄ Αθήνας εντάσσεται στη γενικευμένη επίθεση του ΥΠΑΙΘ απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία με τις δικαστικές προσφυγές, τις πειθαρχικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων και ανοίγει καινούργιους δρόμους για ακόμη περισσότερο αυταρχισμό της διοίκησης και εκφοβισμό των συναδέλφων. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από το σωματείο μας!

Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και δηλώνουμε ότι θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο μέχρι την πλήρη δικαίωση του. Δε θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους τιμωρίες και εκβιασμούς απέναντι σε κανένα συνάδελφο.

Απαιτούμε από τον ΔΔΕ της Α΄ Αθήνας να αποσύρει άμεσα την απόφαση για τη στέρηση μισθού τριών ημερών από τον συνάδελφο. Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή του.

Να σταματήσει ο αυταρχισμός της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας.

 

 

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα