Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Κάλεσμα σε συγκέντρωση ΔΔΕ Πειραιά

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 20/6/2024

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

Η ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του συναδέλφου αναπληρωτή Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, κατέληξαν στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή τους στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με αφορμή την παρέμβαση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν κατά της αξιολόγησης στο 8ο ΓΕΛ Πειραιά.

Οι απαγγελθείσες κατηγορίες εναντίον τους για «χαρακτηριστικά (!) αναξιοπρεπή συμπεριφορά υπαλλήλου εντός/εκτός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος» και «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα» εντάσσονται στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για την ποινικοποίηση όχι μόνο της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση αλλά και κάθε απεργίας βάσει των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Παράλληλα, ποινικοποιούνται και διώκονται ως «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, η έμπρακτη αντίθεση ή και η μη συμμετοχή στην αξιολόγηση στον αντίποδα όλων των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του κλάδου.

Σήμερα γίνεται πιο σαφές από ποτέ ότι στόχος της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής είναι η συντριβή των εργασιακών μας δικαιωμάτων και το κλείσιμο του δρόμου των μαθητών μας όχι μόνο προς τη μόρφωση και τις σπουδές στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και προς το ίδιο το απολυτήριο λυκείου: ιδιωτικά πανεπιστήμια, Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εξετάσεις Pisa, Εθνικό Απολυτήριο για λίγους κι εκλεκτούς και μεταγυμνασιακές σχολές κατάρτισης για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Γι’ αυτό και βαθύτερος στόχος των διώξεων είναι να μπουν στον γύψο τα σωματεία μας και η συνδικαλιστική δράση και να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Με συσπείρωση στα σωματεία μας, μαζικές γενικές συνελεύσεις, αγωνιστικές αποφάσεις και συλλογικές κινητοποιήσεις υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας αλλά και συνολικά τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο και αντιπαλεύουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της πείνας και του κρεσέντου αυταρχισμού και διώξεων συναδέλφων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΟΝΗ!

·         Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους μας Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρη Χαρτζουλάκη.

·         Να ανακληθούν αμέσως όλες οι διώξεις. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

·        Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας και τα αναφαίρετα δικαιώματά μας στην αγωνιστική διεκδίκηση, την απεργία και τη διαδήλωση.

·        Οι εκπαιδευτικοί μαζί με μαθητές μαθήτριες και τους γονείς τους παλεύουμε για το καθολικό δικαίωμά τους στη μόρφωση και τις σπουδές σε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/6, 13.00 μ.μ. (Ηρώων Πολυτεχνείου και Βενιζέλου, στάση μετρό Δημοτικό Θέατρο). Καλούν η ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, φορείς.

 

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου