Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Δελτίο τύπου από τη συνάντηση του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής με τη ΔΔΕ 17-1-23

 

Δελτίο τύπου από τη συνάντηση των ΔΣ των ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ελευσίνα 17-1-2023

Τα ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής και της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής συναντήθηκαν την Τρίτη 17-1-23 με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ Τσέκου Αικατερίνη για να συζητήσουν με βάση τις θέσεις των ΕΛΜΕ δύο κυρίως θέματα: α) την απόδοση των ΜΚ (συνυπολογίζοντας προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση, τίτλους σπουδών κλπ) στους αναπληρωτές και β) τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που διορίστηκαν το 2020.

Ως προς το πρώτο θέμα: Η ΔΔΕ πληροφόρησε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ ότι οι νεοδιόριστοι έχουν ήδη ξεκινήσει να πληρώνονται με βάση το πραγματικό τους ΜΚ, το οποίο τους έχει ήδη αποδοθεί. Για το μεγαλύτερο τμήμα των αναπληρωτών (κυρίως για όσους προσλήφθηκαν στις φάσεις Α και Β) η διαδικασία ελέγχου προϋπηρεσίας και τίτλων σπουδών (μεταπτυχιακά, διδακτορικά) έχει ολοκληρωθεί, έχει περάσει από συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ και μένει να περαστεί στο σύστημα. Για την τελευταία αυτή διαδικασία, με την ολοκλήρωση της οποίας θα ξεκινήσει η πληρωμή των αναπληρωτών με το ΜΚ το οποίο έχουν, μαζί με την απόδοση των αναδρομικών, υπήρξε μετά από τη συζήτηση με τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, δέσμευση της ΔΔΕ ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθείγια το μεγαλύτερο μέρος αναπληρωτών τις επόμενες μέρες. Στόχος είναι οι περισσότεροι συνάδελφοι να πληρωθούν με τα ΜΚ τους τον επόμενο μήνα. Η ΔΔΕ σημείωσε για άλλη μία φορά τα γνωστά προβλήματα υποστελέχωσης της Διεύθυνσης, που έχουν ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στα οικονομικά θέματα. Για ένα μικρότερο αριθμό αναπληρωτών της Γ και Δ φάσης θα υπάρξει μία καθυστέρηση απόδοσης των ΜΚ, και καταβάλλονται προσπάθειες να είναι η μικρότερη δυνατή.

Παράλληλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ κατέθεσαν προτάσεις με στόχο όχι μόνο να επισπευστεί η τρέχουσα διαδικασία απόδοσης των ΜΚ στους αναπληρωτές ώστε επιτέλους να πληρωθούν όπως πρέπει, αλλά και να διορθωθούν τα προβλήματα αυτά για το επόμενο σχολικό έτος. Υπογραμμίστηκαν τα σοβαρά οικογενειακά, οικονομικά προβλήματα των αναπληρωτών, το γεγονός ότι με βάση την ακρίβεια και τον πληθωρισμό κάθε καθυστέρηση επιβαρύνει έντονα τις οικογένειες των συναδέλφων μας και επομένως την ανάγκη να γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία άμεσα. Επισημαίνεται ότι σε κάποιες από τις προτάσεις των ΕΛΜΕ δηλώθηκε η συμφωνία της ΔΔΕ, γεγονός που τα ΔΣ κρίνουμε με θετικό τρόπο και θεωρούμε ότι θα βελτιώσει τη διαδικασία από το επόμενο σχολικό έτος. Βέβαια η κάλυψη της Διεύθυνσης με το απαραίτητο προσωπικό, με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, αποτελεί το πλέον απαραίτητο μέτρο ώστε και το προσωπικό της Διεύθυνσης να μην εξαντλείται για να προλάβει τις προθεσμίες.

Ως προς το δεύτερο θέμα: Η ΔΔΕ ενημέρωσε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ ότι η Διεύθυνση έχει ολοκληρώσει τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που διορίστηκαν το 2020, με βάση και τις θέσεις των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ. Η έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής είναι θετική εξέλιξη κατά την άποψη των ΕΛΜΕ.

Συνάδελφοι η συσπείρωσή μας στο σωματείο και η διεκδίκηση των αναγκών μας με μαζικό τρόπο αποτελεί το μοναδικό δρόμο για να έχουμε αποτελέσματα. Τα θετικά σημεία στα οποία κατέληξε η σημερινή συνάντηση των ΕΛΜΕ με τη ΔΔΕ δείχνει ότι μπορούμε με τους αγώνες μας, συλλογικά  μέσα από τις ΕΛΜΕ, να έχουμε κατακτήσεις.

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου