Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Επιστολή στο Δήμαρχο Ελευσίνας για μέτρα κατά του καύσωνα

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 10/6/2024

ΠΡΟΣ

κ. Δήμαρχο Ελευσίνας Γ. Γεωργόπουλο

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ελευσίνας

Επείγουσα επιστολή με θέμα: «Επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα»

κ. Δήμαρχε,

               Οι περισσότερες σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργούν όπως γνωρίζετε χωρίς την ύπαρξη κλιματισμού στις αίθουσες με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες, ειδικά την Τρίτη 11, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουνίου σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα για τις θερμοκρασίες που αναμένονται στην Ελευσίνα και την Μαγούλα να δημιουργηθούν αφόρητες συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται και τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη αν αναλογιστούμε ότι δεκάδες μαθητές μας θα καλεστούν να εξεταστούν πανελλαδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες.

               Γνωρίζετε επίσης, πως πέραν της απουσίας κλιματισμού, η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων είναι τεχνικά ελλειμματικές καθώς απουσιάζουν στις περισσότερες περιπτώσεις μονώσεις ταρατσών ενώ ταυτόχρονα οι αύλειοι χώροι δεν έχουν τα κατάλληλα σκίαστρα και η δενδροφύτευσή τους είναι μικρή. Γεγονός που αναδεικνύει ταυτόχρονα την έλλειψη σύγχρονων υποδομών σχολικής στέγης που να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα αντιμετώπισης ακραίων θερμοκρασιών που παρουσιάζονται ακόμα και αρχές Ιουνίου.

               Την ίδια στιγμή που ισχύουν όλα τα παραπάνω και παρά τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Ελευσίνας απάντησε αρνητικά στην προμήθεια ανεμιστήρων καθώς «δεν είναι υποχρεωμένοι» με αποτέλεσμα να επαφίεται σε κάθε σχολική μονάδα και σε κάθε σύλλογο διδασκόντων η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων! Πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή  με ευθύνη της δημοτικής αρχής να παρθούν μέτρα για να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να μην κινδυνεύει η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι απολύτως επείγουσα η έκτακτη χρηματοδότηση από τις σχολικές επιτροπές για τη προμήθεια ανεμιστήρων – όπου δεν υπάρχει κλιματισμός και την παροχή δροσερού νερού καθώς το δίκτυο ήδη τις προηγούμενες ημέρες που δεν υπήρχε καύσωνας ήταν επιβαρυμένο από άποψη θερμοκρασίας.  Ειδικά το τελευταίο μέτρο αναφέρεται στην χτεσινή εγκύκλιο με ΑΠ Φ1/64708/ΓΔ4 /10-6-2024 του ΥΠΑΙΘΑ και ως εκ τούτου δεσμεύονται οι σχολικές επιτροπές για την υλοποίησή του.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας για την αντιμετώπιση του καύσωνα τις επόμενες ημέρες.

 

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου