Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Κλήση σε απολογία Διευθυντών στην Αχαΐα

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 16/7/2024

 

 «Για την κλήση σε απολογία των Διευθυντών που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή, από την ΔΔΕ Αχαΐας»

Με οργή και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε πρόσφατα, πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καλεί με έγγραφό της, τους συναδέλφους διευθυντές, Γιώργο Ντάφλο και Μαρία Καζάκου, να παραστούν ενώπιον του τοπικού συμβουλίου επιλογής διευθυντών με θέμα την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων σχετικά με την λεγόμενη «αξιολόγηση».

Τι και αν υπάρχει συλλογική απόφαση του κλάδου για συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση; Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, πατώντας στον αυταρχικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘΑ - που έχει στήσει φάμπρικα δικαστικών αγωγών και εκδίδει κατάπτυστες εγκυκλίους προκειμένου να επιβάλει την εφαρμογή ενός νόμου πλήρως απαξιωμένου στην εκπαιδευτική κοινότητα, με το τελευταίο μέσο που του έχει απομείνει, αυτό του εκφοβισμού - καλεί προφανώς τους 2 διευθυντές να απολογηθούν με το ενδεχόμενο της αντικατάστασής τους. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη οργή, αφού έρχεται την ώρα που η Διεύθυνση βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, συγχωνεύοντας και καταργώντας ΕΠΑΛ της Πάτρας.

Ο στόχος είναι προφανής: Υπουργείο Παιδείας και ΔΔΕ επιδιώκουν οι διευθυντές/ριες να μετατραπούν σε άβουλα και πειθήνια όργανα, σε manager που θα υλοποιούν άκριτα τις κατευθύνσεις του Υπουργείου.  Επιχειρούν να τους αφαιρέσουν το δικαίωμα της επιλογής και της αντίδρασης απέναντι στην προσπάθεια για επιβολή της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Ταυτόχρονα να σπείρουν τον φόβο σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι κι αυτό μία πλευρά της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων και θα πρέπει να διασφαλίζεται. Αντί αυτού, με το νόμο 4823 συνέδεσε τη μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση, αν και ρητά αναφέρεται στο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα ότι οι δόκιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι αυτόματα μονιμοποιούνται στη διετία.

Είναι προσβολή προς όλους τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και καθημερινά δίνουν την μάχη, μέσα σε χίλιες δυο δυσκολίες να κρατήσουν τα σχολεία όρθια, να καλούνται οι συνάδελφοι να απολογηθούν επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι, επειδή, σε τελική ανάλυση  έκαναν χρήση του νόμιμου δικαιώματός τους, να συμμετέχουν στην υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων του σωματείου τους.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, τα Διοικητικά όργανα, τα οποία τυχόν ήθελαν επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν.4823/2021 συνέπειες, εις βάρος απεργών υπαλλήλων, υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ιδίως δε για παράβαση καθήκοντος, αφού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιχειρούν να εμποδίσουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος και την ίδια στιγμή, παραβιάζουν τις, από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν.1264/1982 απορρέουσες υποχρεώσεις τους.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, της Διευθύντριας και των μελών του συμβουλίου επιλογής,  σε βάρος των συναδέλφων.

Κάνουμε ξεκάθαρα τα εξής:

·         Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας. Δεν το παζαρεύουμε, δεν το παραδίδουμε.

·         Καμία ποινή δε μπορεί να προκύψει για δημόσιο υπάλληλο που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου.

 

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς εκπαιδευτικούς! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

 

 

                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου