Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Δικαίωση νεοδιόριστων από Διοικητικό Εφετείο

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 29/7/2024

 

 

Η πρώτη δικαίωση των αγώνων μας ήρθε!

Να μονιμοποιηθούν αυτοδίκαια όλοι οι νεοδιόριστοι τώρα!

Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

Το ΥΠΑΙΘΑ είναι εκτεθειμένο για τον ωμό εκβιασμό του στους/στις νεοδιόριστους -ες συναδέλφους προκειμένου να επιβάλει την απαράδεκτη αντιδραστική πολιτική του!

Τεράστιες οι ευθύνες των Διευθυντών-ντριών εκπαίδευσης που ανακάλεσαν τις μονιμοποιήσεις ή δεν προχώρησαν καν σε αυτές, υπακούοντας στις παράνομες προφορικές εντολές του ΓΓ και του ΥΠΑΙΘΑ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του διοικητικού εφετείου που δικαιώνει την προσφυγή των ΣΕΠΕ και της ΔΟΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα του αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος, χιλιάδων νεοδιόριστων σε όλη τη χώρα, που δεν υποτάχτηκαν στους εκβιασμούς και τις απειλές του υπουργείου, της Κεραμέως και του Πιερρακάκη, του Κόπτση και του Κατσαρού αλλά συνέχισαν αποφασιστικά και μαχητικά τον αγώνα.

Η απόφαση του διοικητικού εφετείου τους δικαιώνει!

Από το σκεπτικό της απόφασης γίνεται καθαρό ότι:

Α. Όλοι/Όλες οι Διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης είχαν διοικητική υποχρέωση να μονιμοποιήσουν τον Αύγουστο του 2022 και πάντως εντός του διμήνου τις/τους νεοδιόριστες/ους του 2020

Β. Είναι άκυρη η ανάκληση των μονιμοποιήσεων στην οποία προχώρησαν Διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης, αναιρώντας τις μονιμοποιήσεις που προηγουμένως ορθά είχαν κάνει.

Γ. Στην πραγματικότητα η απόφαση αυτή συμπαρασύρει και τους νεοδιόριστους του 2021 και 2022 γιατί:

1. οι νεοδιόριστοι/ες του 2021 έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί ακώλυτα τον Αύγουστο του 2023, περίοδο κατά την οποία δεν είχαν καν εκδοθεί οι εγκύκλιοι για όλα τα στάδια της αξιολόγησης, με βάση το σκεπτικό του Διοικητικού Εφετείου.

2. Οι νεοδιόριστοι/ες του 2022 πρέπει να μονιμοποιηθούν ακώλυτα τον Αύγουστο του 2024, γιατί το στάδιο Β και οι ενστάσεις δεν θα μπορούσαν αντικειμενικά να ολοκληρωθούν μια και εκδόθηκαν τέλη Μαρτίου αυτής της χρονιάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι νεοδιόριστοι του 2020 στη Δυτική Αττική είχαν μονιμοποιηθεί από τη ΔΔΕ Δυτικής Αττικής το 2022 και η απόφαση αυτή δεν ανακλήθηκε ούτε τότε ούτε αργότερα, ορθώς όπως αποδείχθηκε.

Οι ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ καθώς και τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ πρέπει να διερευνήσουν πώς θα κινηθούν και νομικά (εκτός από τις συνδικαλιστικές δράσεις) εναντίον του ΥΠΑΙΘΑ και εναντίον των διοικητικών υπευθύνων. Πολύ δε περισσότερο τώρα, που έχουμε σωρεία παράνομων εντολών που τις εφαρμόζουν με περισσή υπακοή.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.

Να συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής και να μονιμοποιήσει ΟΛΕΣ / ΟΛΟΥΣ τους νεοδιόριστους του 2021 ΤΩΡΑ καθώς και τους νεοδιόριστους του 2022 μέχρι τις νόμιμες προθεσμίες (10/2024) για χωρίς καμία προϋπόθεση! Σε περίπτωση που υπάρχει νεοδιόριστος / η του 2020 που δεν έχει μονιμοποιηθεί λόγω μετάθεσης από άλλο ΠΥΣΔΕ, η ΔΔΕ να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίησή του /της!

Ως ΕΛΜΕ επιφυλασσόμαστε για  όλες τις αναγκαίες νομικές, πολιτικές, συνδικαλιστικές κ.α. ενέργειες για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση αταλάντευτα!

Υπογράφουμε όλες όλοι Απεργία Αποχή!

Μέχρι τη Νίκη!

 

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου