Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ της Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 17/9/2024

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται

ενάντια στην κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση του σχολείου.

Το δικαίωμά μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας.

               Οι απειλές και η προσπάθεια εκφοβισμού των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών από τη διοίκηση και το Υπουργείο συνεχίζονται. Για να υλοποιήσουν την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, καταφεύγουν σε απαράδεκτες αυταρχικές ενέργειες. Τους απαντάμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Δε γινόμαστε συνένοχοι στο τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών!

               Καταγγέλλουμε την ενέργεια της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που κάλεσε εκπαιδευτικούς να δώσουν εξηγήσεις, γιατί έκαναν απεργία – αποχή από τους μέντορες συντονιστές! Σοβαρές είναι και οι ευθύνες του Διευθυντή του σχολείου, που κατήγγειλε τους συναδέλφους, γιατί ακολούθησαν το κάλεσμα της ΕΛΜΕ τους να απέχουν από τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

               Η στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου και συγκεκριμένα στον ορισμό μέντορα και συντονιστή δεν είναι τυχαία και αδικαιολόγητη. Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που κρατάνε όρθια τα σχολεία, παρά τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση (συγχωνεύσεις, 28άρια τμήματα, ακατάλληλα κτίρια, υποχρηματοδότηση κ.ά.) και γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Απορρίπτουμε το μέτρο του μέντορα, που συνδέεται με την αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, που διαφοροποιεί τους συναδέλφους μέσα στο σύλλογο, και που μπαίνει ως προϋπόθεση στην αυτοδίκαιη μονιμοποίησή τους με τη συμπλήρωση της διετίας. Η Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής έχει πάρει απόφαση απεργίας – αποχής από το θεσμό αυτό.

               Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά! Δε θα επιτρέψουμε να δεχτεί κυρώσεις κανένας απεργός! Καμία και κανείς μόνη/ος απέναντι στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία του υπουργείου και της διοίκησης!

Θα σταθούμε στο πλάι κάθε συναδέλφου που απειλείται ή διώκεται, θα αξιοποιήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/ ους!

            Δηλώνουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι συνεχίζουμε μαχητικά και αποφασιστικά να υπερασπιζόμαστε συνολικά το δημόσιο σχολείο! Η δική μας δύναμη και τα δικά μας όπλα είναι ο ανυποχώρητος αγώνας, η αλληλεγγύη και η συσπείρωση στα σωματεία μας. Θα τους/τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Για το δικαίωμα στην απεργία έχουν δοθεί αιματηροί αγώνες από τον 19ο αιώνα και δεν είναι δυνατό να το εκχωρήσουμε υποχωρώντας στην τρομοκρατία και τις απειλές οποιασδήποτε κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου