Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα στην απεργία 16-3-23

 



Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  14/3/2023

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16-3-23!

Η λαϊκή κατακραυγή για το έγκλημα στα Τέμπη και η νεολαιίστικη οργή για το χαμό τόσο άδικα τόσο νέων ανθρώπων, είναι ολοφάνερη πλέον στις συνεχείς διαδηλώσεις όσες επικοινωνιακές προσπάθειες και αν ξεδιπλώνονται από την κυβέρνηση. Ειδικά η νέα γενιά βρίσκει στη ρωγμή των γεγονότων ένα παράθυρο να εκφράσει την ανησυχία της για το μέλλον της που παραμένει σκοτεινό και δυσοίωνο («θυσιασμένη νεολαία»  χαρακτηρίζεται από γαλλικό περιοδικό). Αλλά και να απαιτήσει αλλαγές, να διεκδικήσει μία άλλη προοπτική.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 15-3 (απεργία ΑΔΕΔΥ) αλλά και οι δύο Κυριακές (5-3 και 12-3) που το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων πλημμύρισε, δείχνει ότι υπάρχει μία σταθερότητα σε αυτές τις αγωνιστικές διαθέσεις, ότι ένα κίνημα έχει ξεδιπλωθεί που δύσκολα πλέον μπορεί να αφομοιωθεί και να εκτονωθεί.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε το καθήκον με τα δικά μας επίδικα και αιτήματα να συμβάλλουμε σε αυτό το παλλαϊκό κίνημα. Γιατί η μάχη για την αξιολόγηση δεν είναι κάτι διαφορετικό από την απαίτηση να μην ξανασυμβεί τέτοιο τραγικό γεγονός. Στη περίπτωση της εκπαίδευσης, η αξιολόγηση αποτελεί απειλή για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών αλλά και τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα, επειδή η κατηγοριοποίηση των καθηγητών και των σχολείων σημαίνει σχολεία με πλήρη έλεγχο των προωθούμενων μοντέλων εκπαίδευσης, ανάλογα με τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά πακέτα χορηγών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων που αναπτύσσουν σχέσεις με το εκάστοτε υπουργείο. Σημαίνει πειθάρχηση και εντατικοποίηση των εκπαιδευτικών, σημαίνει μεταφορά των ευθυνών της κυβερνητικής πολιτικής στους «τεμπέληδες» εκπαιδευτικούς. Σημαίνει εντέλει, χτύπημα στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης. Με αντίστοιχο τρόπο, το δημόσιο αγαθό των μεταφορών, αφού απαξιώθηκε και ιδιωτικοποιήθηκε, κατέληξε στην τραγωδία των θυμάτων της 1-3. Η ίδια εικόνα και για τα δημόσια αγαθά της ενέργειας (που κοστίζει πλέον πανάκριβα μετά την ιδιωτικοποίησή της), του νερού (που μετά από όσα έγιναν, η αδίστακτη κυβέρνηση σπεύδει να ιδιωτικοποιήσει με νόμο fasttrackτην Τρίτη 14-3-23!), της υγείας (όπου και εδώ ιδιωτικοποιείται η μοναδική παιδο – ογκολογική μονάδα του Παίδων!) κλπ. Επομένως για το εκπαιδευτικό κίνημα, μία πλευρά της συνεισφοράς μας στον αγώνα για να μην ξαναγίνει το έγκλημα στα Τέμπη είναι η μάχη που δίνουμε για να μην περάσει η ατομική αξιολόγηση.

Είναι η μαζική μας συμμετοχή στον επόμενο απεργιακό σταθμό που είναι η απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 16-3, για να παραμείνει αναμμένη η φλόγα του αγώνα. Γιατί μόνο η παρουσία των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δρόμο, μπορεί να εξασφαλίσει όχι μόνο να μην υπάρξει συγκάλυψη αλλά και να ηττηθεί η πολιτική της απαξίωσης των δημόσιων αγαθών, να πάψουν να θεωρούνται φιλέτα εξασφάλισης κέρδους σε βάρος της σημασίας της ανθρώπινης ζωής.

Τα αγαθά Παιδεία - Υγεία – Ενέργεια – Νερό – Μεταφορές πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και να ασκείται έλεγχος από τους εργαζόμενους ώστε να παρέχονται για το κοινωνικό καλό όχι για το κέρδος το ιδιωτικό!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 16-3-23!

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ – ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 




Ο Γραμματέας του Δ.Σ. 

Λουκόπουλος Κώστας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου