Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα σωματείων σε σύσκεψη (εξ αναβολής) 16-3-2023

 

Κάλεσμα (εξ αναβολής) σε σύσκεψη φορέων για το 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας

 

 

 Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας («Πυρουνάκειο») εδώ και 20 χρόνια σχεδόν αναγκάζονται να φοιτούν σε ένα κτίριο με σημαντικές ελλείψεις (πχ αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίων κλπ), ενώ και ο προαύλειος χώρος είναι πολύ μικρότερος από τον προβλεπόμενο. Από το 2013 όταν και ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου δίπλα στο σχολείο, δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση και επέκταση του σχολικού κτηρίου. Φέτος μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς πληροφορηθήκαμε ότι ο δήμος σκόπευε το απαλλοτριωμένο οικόπεδο δίπλα στο κυρίως σχολικό κτήριο, που προορίζεται για επέκταση, να τον κάνει κλειστό γυμναστήριο αφήνοντας απέξω τις πραγματικές και σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. 

   Τελικά το δημοτικό συμβούλιο, μετά και από την παρέμβαση μας, πήρε απόφαση ο δήμος να ζητήσει από την ΚΤΥΠ να ολοκληρωθεί η επέκταση του σχολείου στον προαναφερόμενο χώρο. Επίσης σε ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι η ΚΤΥΠ υλοποιεί αυτό που ζητά ο κάθε Δήμος. ΕΚΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

   Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη τα σωματεία και οι φορείς της Ελευσίνας να αναλάβουμε δράση και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Ιδιαίτερα οι γονείς που τα παιδιά μας φοιτούν στα σχολεία της Ελευσίνας έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτήσουμε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και άρα βελτίωση των κτιριακών υποδομών των σχολείων.

   Για τους παραπάνω λόγους καλούμε συλλόγους γονέων, φορείς και σωματεία της περιοχής σε σύσκεψη ενημέρωσης, συζήτησης και συντονισμού, την Πέμπτη 16/03/2023 στις 6μ.μ. στο 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας (Πυρουνάκειο). Το κάλεσμα είναι εξ αναβολής από τις 2-3-23.Στο συντονισμό αυτόν, όλοι είμαστε απαραίτητοι άρα και ευπρόσδεκτοι!

 

Α' ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΙΚΗΣ                ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου