Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Καταγγελία εμφάνισης αστυνομικής δύναμης σε κατειλημμένα σχολεία

 



Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  11/3/2023

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που λαός, νεολαία, μαθητές και φοιτητές βγαίνουν στο δρόμο, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη, απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες και ζητώντας δικαίωση. Η κοσμοπλημμύρα της Τετάρτης 8-3-23 με πάνω από 100.000 εργαζομένων έχει θέσει στο στόχαστρο την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων αγαθών, τη λογική των κερδών  πάνω από τις ζωές μας, και διεκδικεί να μην υπάρχει καμία συγκάλυψη των πραγματικών ευθυνών.

Το κίνημα που έχει ξεδιπλωθεί τις τελευταίες μέρες έχει την έκφρασή του και στους μαθητές. Σε αρκετά σχολεία και στη Δυτική Αττική, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις στις οποίες διατυπώνονται αιτήματα, αναπτύσσονται δράσεις (δημιουργία πανό, πλακάτ, κείμενα που γράφονται από τους μαθητές με συγκεκριμένο περιεχόμενο σχετικά με το δυστύχημα, ευρηματικά συνθήματα). Οι μαθητικές κινητοποιήσεις μέσα στο συνολικό πλαίσιο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και καταστολή. Με αυτό το δεδομένο, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ καταγγέλλει την «επίσκεψη» και παρουσία αστυνομικής δύναμης με περιπολικό έξω από κατειλημμένα σχολεία, και μάλιστα με απειλητικές διαθέσεις ενάντια σε μαθητές και ζητώντας να μάθει το ¨λόγο¨ της κατάληψης! Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι άσχετο με την πρόσφατη ψήφιση διάταξης που εντάσσει τις μαθητικές καταλήψεις στην κατηγορία της «σχολικής βίας»!

Η πραγματική σχολική βία προέρχεται από τα κυβερνητικά νομοσχέδια που διώχνουν τους μαθητές από τα σχολεία, λόγω των φραγμών της τράπεζας θεμάτων, που τους στερούν την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω της ΕΒΕ, που ψαλιδίζουν τα όνειρα των παιδιών με τα κατηγοριοποιημένα και αξιολογημένα σχολεία, με τους εντατικοποιημένους καθηγητές που θέλουν να μετατρέψουν σε πειθήνιους υπαλλήλους μέσω της ατομικής αξιολόγησης. Η μαθητική δραστηριότητα που κινείται από τα αθώα θύματα και εκφράζει όλη τη θλίψη, την οργή και την ελπίδα των νέων παιδιών, κάθε άλλο παρά σχολική βία μπορεί να θεωρηθεί!

Υπογραμμίζουμε για άλλη μία φορά ότι οι μαθητικοί αγώνες δεν είναι δυνατόν να καταστέλλονται, να αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και με καταγγελίες. Η αστυνομία δεν έχει κανένα λόγο να εμφανίζεται στα σχολεία, από τη στιγμή που οι καταλήψεις γίνονται με τη συμμετοχή των μαθητών, με βάση τις αποφάσεις των 15μελών τους και των άλλων οργάνων τους, ειρηνικά και με σεβασμό στο χώρο που βρίσκονται. Αντίθετα οι καθηγητές και οι γονείς έχουν κάθε λόγο να αγκαλιάσουν αυτές τις υγιείς μαθητικές πρωτοβουλίες, να δείξουν στα νέα παιδιά το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες με το να αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις με ΜΑΤ, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, τραυματίζοντας διαδηλωτές και κατ’ αντιστοιχία χρησιμοποιώντας την αστυνομία ως απειλή και φόβητρο για τους μαθητές. Το ΔΣ δηλώνει ότι θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που εφαρμόζεται αστυνομική βία ή απειλές σε βάρος των μαθητικών αγώνων.

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 


 


Ο Γραμματέας του Δ.Σ. 

      Λουκόπουλος Κώστας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου