Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο τύπου από τη συνεδρίαση του ΔΣ 13-10-2022

 

Δελτίο τύπου από τη συνεδρίαση του ΔΣ 13-10-2022

Συνήλθε σήμερα 13-10-2022 το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής σε έκτακτη συνεδρίαση. Παρόντα 7 μέλη , απόντα 2 (1 από Παρεμβάσεις και 1 από ΣΥΝΕΚ). Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν:

1.                     Συζήτηση για τις ηλεκτρονικές εκλογές για τους εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ). Τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στα ΔΣ. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η Συνδικαλιστική Αυτονομία (Παρεμβάσεις) και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) δεν θα καταθέσουν ψηφοδέλτια ενώ οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) και η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ) θα καταθέσουν ψηφοδέλτια. Οι ΣΥΝΕΚ δήλωσαν ότι: «Ηαρχική μας πρόταση ήταν αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές, όπως το 2020, με την προϋπόθεση ότι θα ήταν ομόφωνη. Επειδή 2 παρατάξεις αποφάσισαν να κατέβουν (ΔΑΚΕ - ΠΕΚ), θεωρούμε ότι είναι αδύνατο πλέον να μπλοκαριστούν οι ηλεκτρονικές εκλογές,δεν θα  επιτρέψουμε για δεύτερη διετία την κομματική άλωση των ΥΣ από μια μόνο παράταξη και συμμετέχουμε σε αυτές».Η ΑΣΕ κατέθεσε ψήφισμα για τις ηλεκτρονικές εκλογές το οποίο πήρε 3 ψήφους υπέρ (Παρεμβάσεις και ΑΣΕ) και 4 ψήφους κατά (ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ) επομένως δεν πέρασε.

2.                     Συζητήθηκε το αν η ΕΛΜΕ θα εκπροσωπηθεί στην Εφορευτική Επιτροπή των ηλεκτρονικών εκλογών με ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος. Υπέρ της εκπροσώπησης ψήφισαν 4 μέλη (ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ) και κατά 3 μέλη (ΑΣΕ και Παρεμβάσεις).

3.                     Συζητήθηκε το ότι παρόλο που βαδίζουμε στο τέλος Οκτώβρη τα κενά στην περιοχή είναι πάνω από 100!! Το ΠΥΣΔΕ πριν τη β φάση αναπληρωτών ζήτησε 160 περίπου καθηγητές και προσλήφθηκαν 60. Το αποτέλεσμα για τη λειτουργία των σχολείων είναι εκρηκτικό, ιδιαίτερα στα Γυμνάσια. Τεράστια κενά, συντομευμένο ωρολόγιο πρόγραμμα και σοβαρές δυσκολίες διαχείρισης των μαθητών που κυκλοφορούν εκτός τάξης. Αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση και επισημάνθηκε ότι όσο δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με άμεση κάλυψη των κενών με διορισμούς και προσλήψεις, οι  «λύσεις» του τύπου ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών, συμπτύξεις τμημάτων ή παρεμβάσεις στην ανάθεση μαθημάτων που απλά κουκουλώνουν το πρόβλημα δεν έχουν τη συναίνεση της ΕΛΜΕ και θα τις αντιπαλέψουμε με παρεμβάσεις του σωματείου είτε στη ΔΙΔΕ είτε στις σχολικές μονάδες ανάλογα.

4.                     Συζητήθηκε το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας ενόψει και των συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων για τον προγραμματισμό. Κατατέθηκε πρόταση για στάσεις εργασίας που θα καλύπτουν τους συναδέλφους που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης από την ΑΣΕ. Η πρόταση πήρε 3 ψήφους υπέρ (Παρεμβάσεις και ΑΣΕ) και 4 ψήφους κατά (ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ) και ως εκ τούτου δεν πέρασε. Κατατέθηκε πρόταση να υποστηρίξει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ την απεργία αποχή από την αυτοαξιολόγηση στην προσεχή Γενική Συνέλευση των Προέδρων (22/10) και η πρόταση αυτή πήρε 5 ψήφους (ΣΥΝΕΚ, ΑΣΕ και Παρεμβάσεις) ενώ κατά ψήφισε η ΔΑΚΕ (2ψήφοι), επομένως η πρόταση αυτή πέρασε. Προτάθηκε από το μέλος των ΣΥΝΕΚ Λουκόπουλο να αποφασιστεί απεργία αποχή από την αυτοαξιολόγηση για όσους συναδέλφους δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση και ταυτόχρονα ενιαία κείμενα για όσους συναδέλφους θεωρούν ότι δεν καλύπτονται από την απεργία - αποχή. Η πρόταση αυτή δεν υποστηρίχτηκε και δεν μπήκε τελικά σε ψηφοφορία. Κατατέθηκε πρόταση η απεργία αποχή από την αυτοαξιολόγηση που θα υποστηρίξουμε στη ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ να ισχύει και στους ΣΔ των σχολικών μονάδων με όλη την διαδικασία που ακολουθείται και για μέντορες και συντονιστές (και ακολουθείται από όλες τις ΕΛΜΕ που ψηφίζουν απεργία – αποχή) δηλαδή με σύνταξη και επίδοση εξώδικου, επομένως να κηρυχθεί απεργία αποχή από την ΕΛΜΕ για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η πρόταση αυτή πήρε 4 ψήφους (ΑΣΕ, μία από ΣΥΝΕΚ και Παρεμβάσεις) ενώ κατά ψήφισαν 3 μέλη (ΔΑΚΕ και 1 από ΣΥΝΕΚ). Επομένως αποτελεί απόφαση του ΔΣ.

5.                     Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν συναδέλφους τα οποία θα αντιμετωπιστούν με παρεμβάσεις του ΔΣ.

 

Συμπερασματικά η Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής από σήμερα κηρύσσει ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ και για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, εκτός από την ήδη κηρυγμένη απεργία – αποχή για μέντορες, ομίλους και συντονιστές  και καλύπτει συνδικαλιστικά όποιον συνάδελφο δεν θέλει να συμμετάσχει σε καμία αξιολογική διαδικασία. Καλούμε τους συναδέλφους να δηλώνουν απεργία αποχή και να μη συμμετέχουν σε καμία δράση που σχετίζεται με την αξιολόγηση. Παράλληλα ενημερώνουμε ότι το εξώδικο για τους μέντορες κλπ έχει ήδη επιδοθεί στο ΥΠΑΙΘ από τη Δευτέρα και με βάση το χρονικό περιθώριο των 4 ημερών, που λήγει την Παρασκευή 14-10-22, είναι και τυπικά ενεργήαπό την επόμενη Δευτέρα 17-10-22. Για την αντίστοιχη διαδικασία συμμετοχής στην απεργία αποχή από την αυτοαξιολόγηση θα ακολουθήσει αντίστοιχη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου