Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Αποφάσεις έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ 29-9-2022

 

Αποφάσεις έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ 29-9-2022

Η Γενική Συνέλευση της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29-9-2022 στο 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας (Πυρουνάκειο) με αρκετά μεγάλη συμμετοχή (περίπου 75 άτομα). Στη συνέλευση όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν:

·         Τα προβλήματα ακρίβειας και την ανάγκη μισθολογικών αυξήσεων

·         Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης με έμφαση την αξιολόγηση, τους μέντορες, συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους που αποτελούν εφαρμογή και αφετηρία της ατομικής αξιολόγησης

·         Τα ιδιαίτερα προβλήματα των αναπληρωτών και νεοδιόριστων

·         Τα κενά που ακόμα δεν έχουν καλυφθεί στα σχολεία

·         Την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών

·         Τον κίνδυνο του πολέμου και την επείγουσα ανάγκη να επικρατήσει ειρήνη

·         Το ξεδίπλωμα των αγώνων το αμέσως επόμενο διάστημα για τα παραπάνω αιτήματα

Μετά από τη συζήτηση η συνέλευση προχώρησε σε ψηφοφορίες με αποτέλεσμα να παρθούν οι παρακάτω αποφάσεις:

1.      Κήρυξη απεργίας – αποχής από την εφαρμογή της εγκυκλίου για μέντορες, συντονιστές και ομίλους, η οποία καλύπτει τόσο συναδέλφους που αποφασίζεται να καταλάβουν αυτές τις θέσεις όσο και όσους είναι στη θέση του εποπτευόμενου.

2.      Απαιτούμε και η ΟΛΜΕ να πάρει αντίστοιχη απόφαση κήρυξης απεργίας – αποχής για τα παραπάνω.

3.      Συμμετέχουμε στην απεργία της 9/11/22 και παίρνουμε μέτρα οργάνωσής της

4.      Η ΓΣ ψήφισε να πραγματοποιηθεί 24ωρη κλαδική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρηκαι καλεί όλες τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να υιοθετήσουν την πρόταση αυτή.

5.      Για τα μισθολογικά: Κατώτατος μισθός 1.200€ καθαρά, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα της διετίας 2016-17, επαναφορά ωραρίου στα επίπεδα προ του 2013, αφορολόγητο στα 12.000€.

6.      Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών: δωρεάν μετακινήσεις για τους εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς, επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα, μέτρα συγκοινωνιακής διευκόλυνσης από τους Δήμους όπως ανταποκρίσεις από προαστιακό, αύξηση δρομολογίων κλπ, άλλα μέτρα σίτισης και στέγασης όπως αυτά έχουν διατυπωθεί και σε προηγούμενες αποφάσεις της ΕΛΜΕ.

Τις επόμενες μέρες το ΔΣ θα αποστείλει συγκεκριμένες οδηγίες εφαρμογής της απεργίας – αποχής που θα έχουν ισχύ και για τους συναδέλφους που ήδη έχουν με αποφάσεις καταλάβει τις θέσεις του μέντορα και του συντονιστή.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ – Το Προεδρείο της Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου