Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Πρόταση στη γενική συνέλευση 3-11-22 για τηλεεκλογές

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η γενική συνέλευση της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, αποφασίζει τη διαφωνία της ΕΛΜΕ με την ηλεκτρονική διεξαγωγή των εκλογών για εκπροσώπους του σωματείου για τα υπηρεσιακά συμβούλια και καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από τη διαδικασία αυτή.

Οι τηλεεκλογές δε διασφαλίζουν την ταυτοπροσωπία της ψηφοφορίας, αλλοιώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι εκλογείς έρχονται σε επαφή και επιλέγουν τον υποψήφιο αιρετό, αφήνουν περιθώριο για νόθευση των αποτελεσμάτων και κυρίως ανοίγουν το δρόμο για νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και καθιέρωσής της και στις εκλογές των σωματείων. Πρόκειται για διαδικασία ξένη προς τις συνδικαλιστικές, αγωνιστικές και διεκδικητικές διαδικασίες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Σε μία περίοδο αντιπαράθεσης του εκπαιδευτικού κινήματος με την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, η συμμετοχή μας σε μία διάτρητη διαδικασία, προσφέρει επιχειρήματα στην Υπουργό Παιδείας και τη δυνατότητα να πανηγυρίζει επειδή η σταθερότητα της θέσης της μοιάζει να δικαιώνεται. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει παιχνίδια εξουσίας πίσω από τις πλάτες μας και δεν συναινούμε στη μετατροπή της ψήφου σε μέσο συναλλαγής από τον οποιονδήποτε.Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή στους αγώνες να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να μη δείξουν καμία ανοχή στις αντιλαϊκές πολιτικές και στη βαρβαρότητα του συστήματος που τους θέλει υποταγμένους, παγωμένους και πεινασμένους για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα βάζει τις ανάγκες μας στην άκρη, που θα εντάσσει τους αγώνες μας σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων, που θα αυξάνονται.

Απέχουμε από τις τηλεεκλογές! Κανένα κλικ υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής! Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία και τους αγώνες μας! Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία της 9-11! Παλεύουμε ώστε οι αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, δοτού ή «εκλεγμένου» με τη διαβλητή διαδικασία των τηλεεκλογών, να είναι υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, μέσα από την επαγρύπνηση και την αγωνιστική στάση του σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου