Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Το Μαράσλειο «ανοίγει» για να χτιστεί ένα σχολείο στο Κομπάνι:





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μαράσλειο «ανοίγει» για να χτιστεί ένα σχολείο στο Κομπάνι:
«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».

Η μαχόμενη εκπαίδευση ήταν πάντα στο πλάι όσων “άναβαν φωτιές” για να διώξουν το σκοτάδι του φασισμού, της βίας και των πολέμων. Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει δείξει αλληλεγγύη στους αγώνες των λαών για γη και ελευθερία και το κάνει για μια φορά ακόμα.

Συμβάλλοντας με διεθνιστική αλληλεγγύη στο ξαναχτίσιμο της πόλης Κομπάνι, μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, ξεκινήσαμε μια μεγάλη καμπάνια για να δουν τα παιδιά από το Κομπάνι να χτίζεται στον τόπο τους ένα σχολείο, το σχολείο της ελευθερίας των λαών!


Στις 22 Μαΐου στο Μαράσλειο Διδασκαλείο στις 6:30 διοργανώνουμε μια εκδήλωση για την καμπάνια αυτή. Ομιλητές θα είναι ο Mehmet Keklik, πρόεδρος του σωματείου εκπαιδευτικών Egitim Sen στην Ούρφα και ο Ismail Tutal, μέλος  του σωματείου Egitim Sen στην Ούρφα. Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: “Κομπάνι-Ροζάβα-Κουρδιστάν, οι αγώνες για γη, ελευθερία, κοινωνική χειραφέτηση και ο ρόλος της μαχόμενης εκπαίδευσης”.


Το βράδυ της ίδιας μέρας οι μουσικοί Αντωνοπούλου Ρίτα, Βέττα Καλλιόπη, Encardia, Ζουρνής Νίκος, Ιωάννου Κ. Γιάννης, Κωνσταντόπουλος Αλκιβιάδης, Λέκκας Βασίλης, Μπακιρτζής Αργύρης, Ρίζος Απόστολος, Σκανδάμης Θέμος και οι Albergo Sociale θα ενώσουν τις φωνές τους και τις μουσικές τους για να συμβάλλουν κι αυτοί στο χτίσιμο του σχολείου στο Κομπάνι. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο (Μαράσλειο Διδασκαλείο), στις 9:00 μ.μ. Πριν από την έναρξη της συναυλίας θα υπάρξει χαιρετισμός μέσω Skype και σύνδεση με Κομπάνι.

Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και ο Σύλλογος Εκπ. Α/μιας Εκ/σης Δυτ. Αττικής συζητούν να ναυλώσουν λεωφορείο για την μετακίνηση των εκπαιδευτικών και των πολιτών που επιθυμούν να μεταβούν στο χώρο της εκδήλωσης. Το λεωφορείο θα ναυλωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές που θα προκύψουν. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στο e-mail της ΕΛΜΕ ή στα μέλη του ΔΣ, έως το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.
Αν ναυλωθεί λεωφορείο θα αναχωρήσει απ’ την Ελευσίνα στις 6:00 μμ