Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ) ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ) ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων και των μαθητών μας μπροστά!
Καμιά νέα συμφωνία παράτασης Δανειακής Σύμβασης – μνημονίων
και επιτροπείας ΕΕ και ΔΝΤ
Μόνος δρόμος για να ζήσουμε: να ανατρέψουμε την πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ

Με την ανακοίνωση του Eurogroup που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση και αναφέρει «ότι έγιναν αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής» τα τελευταία χρόνια και «σκοπός της επέκτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση της υπάρχουσας διευθέτησης – συμφωνίας», η κυβέρνηση υπαναχωρεί απέναντι στα μνημόνια και την πολιτική που ακολουθήθηκε στην εκπαίδευση, των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, των περικοπών και των συγχωνεύσεων, της αξιολογικής λαιμητόμου, της καταστροφής της τεχνικής εκπαίδευσης και της υποβάθμισης – εξεταστικοποίησης της γενικής, της κατάρτισης και της μαθητείας – τζάμπα εργασίας για τον εργοδότη. Για μας τα παραπάνω, δηλαδή η εργαλειοθήκη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, είναι απέναντι. Τα αντιπαλεύαμε και θα τα αντιπαλεύουμε με τους αγώνες μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της εκπαίδευσης.
Κατά τη συμφωνία η Ελληνική κυβέρνηση δέχεται κατά προτεραιότητα την αποπληρωμή του χιλιοπληρωμένου - τοκογλυφικού χρέους, αφού «οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευση τους να τηρήσουν τις δανειακές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές, πλήρως και έγκαιρα» και «δεσμεύονται να διασφαλίσουν τα πρέποντα πρωτογενή πλεονάσματα». Επίσης τα χρήματα του ΤΧΣ «μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» και όχι για προσλήψεις, μισθούς και δαπάνες για την παιδεία – υγεία. .Ο κλάδος των εκπαιδευτικών θα σταθεί απέναντι στη νέα λιτότητα και την μεταξύ μας «ανθρωποφαγία».
«Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την ισχυρή δέσμευσή τους να διευρύνουν και να βαθύνουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», πολιτικές που μέχρι τώρα οδήγησαν σε καταστροφή των κοινωνικών δομών, δηλαδή την εργατική, νεολαιίστική και κοινωνική γενοκτονία που συντελείται στη χώρα μας στο όνομα της ανάπτυξης, της εξυγίανσης του Δημόσιου και της καταπολέμησης της ανεργίας. Μάλιστα «δεσμεύονται να απόσχουν από κάθε ανατροπή μέτρων ή μονομερείς αλλαγές» δηλαδή ότι θα μπορούσε να κινηθεί εκτός των υποδείξεων των «θεσμών» (Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ΕΚΤ – ΔΝΤ) δηλαδή της τρόικας. Εμείς δεσμευόμαστε μόνο από τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, της εκπαίδευσης, των μαθητών μας, των εργαζόμενων, της κοινωνίας. Από την προσδοκία μιας καθημαγμένης κοινωνίας, να μην γονατίσει αλλά να κερδίσει μια αξιοπρεπή ζωή, αποφασίζοντας αυτή για τις τύχες της.
Το αποτέλεσμα του Eurogroup μας δείχνει καθαρά το πώς θα είναι η τετράμηνη «διαπραγμάτευση» με τους «Θεσμούς» των δανειστών: ένας διαρκής εκβιασμός και μια απαίτηση όχι απλώς για υποχωρήσεις αλλά για πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και του ευρωδιευθυντηρίου. Με τις ρήτρες του Δημοσιονομικού Συμφώνου και την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Οι υπαναχωρήσεις σε μια σειρά ζητήματα που είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση, όπως η άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού, ή η δέσμευση σε πολιτικές που δεν θα προκαλούν δημοσιονομικό κόστος, είναι χαρακτηριστικές της πολιτικής που θα ακολουθηθεί .
Για τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την απάντηση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος.
Με τους αγώνες μας να απαιτήσουμε την πλήρη ανατροπή των μνημονίων και των νόμων τους, της επιτροπείας και του Δημοσιονομικού Συμφώνου.
Να αναδειχθεί η ανάγκη οργάνωσης των αγώνων ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, δηλ όλους τους μηχανισμούς ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που οξύνουν την καπιταλιστική επίθεση και τα δεινά του λαού.
Η συζήτηση στη Βουλή για την υπογραφή νέων μέτρων, να βρει τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Διεκδίκηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας και τα όργανα του κλάδου (16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ - ΓΣ Προέδρων κ.λ.π).
Ποιο ειδικά διεκδικούμε άμεσα και ενόψει του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση:
  1. Άμεση επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις θέσεις τους χωρίς προϋποθέσεις με ταυτόχρονη επαναφορά στα ΕΠΑΛ, των τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν απ’ την ΤΕΕ.
  2. Κατάργηση του θεσμού της μαθητείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με κατάργηση των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης και μετατροπή του 4ου έτους των ΕΠΑΛ από έτος μαθητείας, σε έτος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης δομικά ενταγμένο στην δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση.
  3. Άμεση κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.
  4. Κατάργηση τώρα όλου του νομοθετικού πλαισίου στο οποίο στηρίζεται η αξιολόγηση.
  5. Μείωση του μέγιστου αριθμού των μαθητών στους 20 ανά τμήμα και του ελάχιστου αριθμού στους 8 για στις Κατευθύνσεις του Λυκείου και των Τομέων και Ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ.
  6. Διορισμοί εκπαιδευτικών έτσι ώστε να είναι εγκαίρως καλυμμένα τα κενά στα σχολεία με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.
  7. Ακώλυτη βαθμολογική εξέλιξη και άμεση ένταξη όλων στους βαθμούς που δικαιούνται με βάση την προϋπηρεσία, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, μέχρι την κατάργησή του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μισθολογική τους εξέλιξη.
  8. Αύξηση του βασικού μισθού των πρωτοδιόριστων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ


  1. Πραγματοποίηση κινητοποίησης με συλλαλητήριο στη βάση των αιτηματων του κλάδου και των συνδικάτων. Το συλλαλητήριο αυτό να πάρει τα ευρύτερα δυνατά χαρακτηριστικά πανδημοσιοϋπαλληλικής - πανεργατικής κινητοποίησης. Πρόσκληση προς όλα τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες για συνδιοργάνωση και συμμετοχή σε αυτό.
  2. Απόφαση για προκήρυξη 24ης απεργιακής κινητοποίησης τις ημέρες που θα κατατίθενται προς ψήφιση τα πολυνομοσχέδια της κυβέρνησης που αφορούν την εκπαίδευση και στο βαθμό που δεν ικανοποιούν τα αιτήματα μας.
  3. Ο κλάδος σε αγωνιστική επαγρύπνηση με νέες Γενικές Συνελεύσεις για εκτίμηση της κατάστασης και αποφάσεις για την παραπέρα πορεία.