Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Απόφαση της ΓΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής 22-10-20

 

Απόφαση της ΓΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής 22-10-20

Η φετινή σχολική χρονιά αποδεικνύεται από τις πιο δύσκολες, καθώς οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διαχειριστούν την εξάπλωση της πανδημίας με μοναδικό όπλο τη μάσκα. Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση αρνήθηκαν να ακούσουν τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για 15 μαθητές σε κάθε τάξη, μόνιμο επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μαζικά δωρεάν τεστ σε καθηγητές και μαθητές και εξασφάλιση όλων των υγειονομικών προϋποθέσεων, όπως η δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας, αλλά και κτηριακών υποδομών για την αποσυμφόρηση των αιθουσών. Αντίθετα, επιμένουν στην αυταρχική λογική της ατομικής ευθύνης και τη μετακύλιση όλου του βάρους διαχείρισης στους εκπαιδευτικούς, είτε με τον υπεύθυνο COVID είτε με το σύμβουλο σχολικής ζωής.

Παράλληλα αντιμετώπισε τους μαθητικούς αγώνες με αυταρχισμό και καταστολή, επιστράτευση των φιλικών σε αυτήν ΜΜΕ, με αποκορύφωμα την προσπάθεια να αξιοποιηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μηχανισμό απεργοσπασίας και τιμωρίας των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις. Επιχειρούν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό και φόβο με την οργάνωση τηλεμαθημάτων με απουσίες, στοχοποίηση και απειλές για μαθήματα το Σάββατο.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, καθηγητές και μαθητές, δεν πρόκειται να σιωπήσει! Κάτω από τις μάσκες υπάρχουν οι αγωνίες των εκπαιδευτικών να ακουστούν στο μάθημα, να καταλάβουν τις εκφράσεις των παιδιών, να προστατέψουν την υγεία όλων. Πίσω από την κόπωση και την αγανάκτηση μαθητών και δασκάλων, βρίσκεται η αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα για τα αυτονόητα αιτήματα μόρφωσης, δουλειάς και προστασίας της υγείας.

Οι κυβερνώντες γνωρίζουν καλά ότι η πολιτική των περικοπών, της ανεργίας, της επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις με πρόσφατο σταθμό τις συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας των εκπαιδευτικών – φάντασμα που ποτέ δε θα γνωρίσουμε στους συλλόγους διδασκόντων, των διαρκών παραχωρήσεων στους εργοδότες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, θα προκαλέσει άμεσα το επόμενο διάστημα ένταση της φτώχειας και οργή. Για αυτό το λόγο το σύστημα επιδιώκει τη θωράκισή του: ψηφίζονται νόμοι περιορισμού – απαγόρευσης των διαδηλώσεων, ενώ η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων αποτελεί επίθεση στη δημοκρατία και προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Άλλωστε ο νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση είναι έτοιμος, με στόχευση επέμβασης στο DNA των σωματείων και μετατροπής τους σε άκακα, ακίνδυνα κατοικίδια του συστήματος, μακριά από κάθε διεκδικητική και αγωνιστική τροχιά.

Δηλώνουμε ότι δεν θα απαλλαγούν από τα κινήματα τόσο εύκολα! Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Γιατί υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας, την εργασίας μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Για αυτό συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, και δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να βάλει χέρι σε αυτά. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

 

·         15 μαθητές σε κάθε τμήμα.

·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας

·         Μονιμοποίηση των αναπληρωτών

·         Όχι τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο- κατάργηση του νόμου Κεραμέως και του προσοντολογίου (νόμος Γαβρόγλου)

·         Όχι στην αξιολόγηση εκπαιδευτικού και σχολικής μονάδας που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση

·         Απόσυρση των ΦΕΚ τηλεκπαίδευσης (καθώς και αυτού για τις καταλήψεις) και ωρολογίων προγραμμάτων.

·         Απεργία – αποχή από τα «μαθήματα» τηλ¨εκπαίδευσης¨ με βάση τις αποφάσεις ΕΛΜΕ- ΑΔΕΔΥ

·         Άμεση χρηματοδότηση σε Υγεία – Παιδεία. Αποκλειστικά Δημόσια και καθολική δωρεάν Παιδεία.

·         Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων και τη διαχείριση των κρουσμάτων. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

·         Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Οργανώνουμε τον αγώνα μας:

ü  Απέχουμε από την ηλεκτρονική ψηφοφορία! Καλούμε όλες τις παρατάξεις να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους. Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν υποψήφιο που θα παραβιάσει τις ομόφωνες αποφάσεις της ΟΛΜΕ και δε θα αναγνωρίσουμε κανέναν «εκλεγμένο» από τέτοιες απονομιμοποιημένες εκλογές.

ü  Απόσυρση όλων των μηνύσεων – δικογραφιών σε βάρος μαθητών που συμμετέχουν σε αγώνες, όπως εναντίον των μαθητών του ΕΠΑΛ Μεγάρων, του μαθητή του ΕΠΑΛ Καματερού και των συλληφθέντων μαθητών στις 15-10

ü  Καλούμε την ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ για να οργανωθεί ο αγώνας διαρκείας με απεργιακά βήματα του κλάδου, σε συντονισμό με την Ομοσπονδία και τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και τα νέα μνημονιακά μέτρα φτώχειας και ανεργίας που προδιαγράφονται (πλειστηριασμοί, νέες μειώσεις συντάξεων – επιτροπή «Πισσαρίδη» κλπ)

ü  Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας. Δε θα ανεχτούμε κανένα μέτρο ελέγχου των σωματείων (ηλεκτρονικές ψηφοφορίες) και των διαδηλώσεων ή των απεργιών μας. Συσπειρωνόμαστε – είμαστε σε ετοιμότητα για το νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο.