Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΔΣ Α΄ΕΛΜΕ για κινητοποίηση 24-4-2020

                      
Α΄Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22 Ελευσίνα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490
FAX: 2105561490
                                                                                           


                23/4/2020




Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

(Θριάσιο Μεγαρίδα Ειδυλλία)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
στην κινητοποίηση της 24-4-20
στη Βουλή, 12 το μεσημέρι
για να μην κατατεθεί
 το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ
ΚΑΛΟΥΜΕ
τα ΔΣ των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ
και τα ΔΣ των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
να συμμετάσχουν

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
           



Να μην τολμήσει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικου νομοσχεδίου


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  22/04/2020


Να μην τολμήσει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία!
 Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι το Υπουργείο Παιδείας, φέρνει μέσα στον Απρίλη, προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Θυμίζουμε πως το σχέδιο νόμου αφορά σε αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, σε αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.
Φαίνεται πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, να νομοθετήσει αντιεκπαιδευτικές αλλαγές. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα. Για αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια συμπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που εδώ και εβδομάδες κάτω από πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, επιχειρούμε με κάθε μέσο να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των μαθητών μας.
Αντίθετα, το Υπουργείο επεξεργάζεται ήδη να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που διαμορφώνεται για να εμπεδωθούν μέτρα που χτυπούν μορφωτικά κι εργασιακά δικαιώματα, μέτρα ώστε την κρίση να την πληρώσει ο λαός και όχι το κεφάλαιο. Αυτού του χαρακτήρα είναι οι δηλώσεις για μειώσεις μισθών και οι απόπειρες που υπήρξαν για περιορισμό των διακοπών του Πάσχα.
Κάνουμε ξεκάθαρο με όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση: η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να βγάλει από το μυαλό της κάθε σκέψη για κατάθεση τέτοιου σχεδίου νόμου, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τον τρόπο και τη δυνατότητα να απαντήσει και θα απαντήσει, κόντρα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δράση!
·         Καλούμε το Υπουργείο να μη προχωρήσει σε κατάθεση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, εν μέσω καραντίνας.
·         Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς αποκλεισμούς και με αποκλειστικά κρατική ευθύνη.
·         Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να τοποθετούν άμεσα ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
·         Είμαστε σε θέση μάχης με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία  της αντιεκπαιδευτικής/τιμωριτικής  αξιολόγησης  του εκπαιδευτικού και  της σχολικής μονάδας με στόχους που καθορίζει και μετρά η πολιτική και διοικητική πυραμίδα με άμεσο αποτέλεσμα την κατηγοριοποίησή της.
·         Απαιτούμε άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ για να σωθούν ζωές, όχι τα κέρδη τους! Τα νοσοκομεία παραμένουν ανοχύρωτα, το υγειονομικό προσωπικό ακόμη και σήμερα δουλεύει χωρίς τα αναγκαία μέσα για να εργαστεί με ασφάλεια και άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί δεν τους είδε ποτέ γιατρός. Για να σωθεί η δημόσια υγεία και ο λαός από την πανδημία, ο μόνος δρόμος είναι η άμεση ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων που θέτουν το υγειονομικό προσωπικό (ΟΕΝΓΕ).
   Μένουμε δίπλα στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους που αυτή τη στιγμή ξέχωρα από τον καθημερινό φόβο του κορωνοϊού που απειλεί τη ζωή τους, πέρα από τον αναγκαστικό εγκλεισμό μέσα στα σπίτια, βιώνουν και την οικονομική ανασφάλεια, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την ανεργία και την επισφάλεια. Εργοδοσία και κυβέρνηση διαλύουν το εργατικό δίκαιο με μαζικές απολύσεις, διαμορφώνουν μια σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα καταργώντας τις Σ.Σ.Ε, μειώνουν μισθούς και μεροκάματα, επιχειρούν την εντατικοποίηση στην δουλειά, επιβάλουν εξοντωτικά ωράρια εργασίας, ενισχύουν την αυθαιρεσία και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.
Δεν θα πληρώσουμε τη νέα κρίση πάλι οι εργαζόμενοι.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ





Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη


Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής για σεμινάριο 3ου ΠΕΚΕΣ

                             
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


              23/04/2020


                                                                                                                           Προς το 3ο ΠΕΚΕΣ
                                                                                                            Υπόψη κου Βάλβη Εμμανουήλ
Είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές αλλά και οι οικογένειές τους, βιώνουμε την πανδημία του νέου ιού με πολλές δυσκολίες, άγχος και με ιδιαίτερα προβλήματα ανάλογα με την περίσταση. Στις συνθήκες αυτές είναι σημαντικό να εξασφαλίζεται ένα πλαίσιο που θα παρέχει και ψυχολογικά την αίσθηση μιας σταθερότητας, σημαντικής για να ανταπεξέλθουμε των ιδιαιτεροτήτων της περιόδου.
Με αφορμή τη διοργάνωση σεμιναρίου για τη χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης «WEBEX», που οργανώνεται από το 3ο ΠΕΚΕΣ, την Παρασκευή 24-4-20, το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ζητά την αναβολή της συγκεκριμένης δραστηριότητας, η οποία αφορά και εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, για δύο βασικούς λόγους: Αρχικά η διοργάνωση του σεμιναρίου είναι προγραμματισμένη σε ημέρα που τυπικά ανήκει στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Παρόλο που την περίοδο αυτή τα σχολεία είναι κλειστά, η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μέσα στο διάστημα αυτό, προκαλεί την αίσθηση αλλαγών σε σχέση με τις σταθερές λειτουργίας που η εκπαιδευτική κοινότητα έχει συνηθίσει, αλλάζοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο τοποθετούμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Επομένως δε θεωρούμε ορθό να τροποποιούνται τα σαφή και γνωστά σε όλους όρια όπως, περίοδοι αργίας, ωράρια λειτουργίας, εργασιακά και εκπαιδευτικά διαστήματα λειτουργίας, ειδάλλως δημιουργείται ακόμα πιο έντονα ρευστότητα σε σχέση με το ρόλο και τις παραμέτρους εργασίας που αφορούν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα, ειδικά για το αυριανό προγραμματισμένο σεμινάριο, συμπίπτει με κινητοποιήσεις  που σήμερα οργανώνονται, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης του Υπουργείου σχετικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση. Παρόλη την ιδιαιτερότητα της περιόδου, θεωρούμε σημαντικό να υπάρξει μία πρώτη διατύπωση των εύλογων αντιρρήσεων των εκπαιδευτικών σωματείων, για το ακατάλληλο της περιόδου που επιλέγει το ΥΠΑΙΘ να ανοίξει όλα τα σοβαρά ζητήματα και μάλιστα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση, σύστημα προαγωγής και απόλυσης, σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια κ.ά.).
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την αναβολή της αυριανής προγραμματισμένης δραστηριότητας, γνωρίζοντας ότι το χρονικό διάστημα που διατυπώνουμε το αίτημά μας είναι πολύ κοντινό στο σεμινάριο που οργανώνεται αύριο. Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι μία αναβολή 2 ημερών δε θα βλάψει το σκοπό της επιμόρφωσης που έχετε θέσει.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη