Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Απόφαση –ψήφισμα της Γ.Σ. των ΕΛΜΕ της χώρας για το 30ωρο

Α΄ 



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                     31/1/2018
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

Έκτακτη υπενθύμιση-απάντηση στην τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου της 26/1/2018 με αρ.πρ. 14181/ΓΔ4.

             Απόφαση –ψήφισμα της Γ.Σ. των ΕΛΜΕ της χώρας
                                            για το 30ωρο

   <<  Η Γ. Σ. των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπ/κών στο σχολείο, και αποφασίζει την μη εφαρμογή του.
     Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως μέχρι τώρα.
   Αν επιχειρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο να επιβληθεί το 30ωρο, δεν το εφαρμόζουμε με την κάλυψη των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.
     Σε περίπτωση  πιέσεων, απ’ όπου και να προέρχονται, ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο.
                                                                                 Αθήνα 21/1/2018 >>

                               Το Δ.Σ                                     

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ για το 30ωρο

   Ο.Λ.Μ.Ε.                    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 3227382
e-mail:olme@otenet.gr                                                            Αθήνα, 1/2/2018
                                                                                                                               
ΠΡΟΣ:
                                                                                                Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


Σχετικά με το ζήτημα της παραμονής των συναδέλφων στα σχολεία, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τα ακόλουθα:
·                     Εκτελούμε κανονικά το ωράριο μας σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας.
·                     Εκτελούμε τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
·                     Είναι προφανές ότι με τη λήξη αυτών των εξωδιδακτικών καθηκόντων αποχωρούμε από το σχολείο.
·                     Καλούμε τους Δ/ντές των σχ. Μονάδων να κινηθούν σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου υπερασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
·                     Σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας Δ/ντών των σχ. Μονάδων καλούνται να συνεδριάσουν άμεσα οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Σε περίπτωση που η Διεύθυνση σχολείου αποφασίσει διαφορετικά, το ΔΣ της ΟΛΜΕ και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ θα αντιδράσουν άμεσα.


ΕΞΩ ΝΑΤΟ-ιμπεριαλιστές απ’ τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ Ανάγκη να οικοδομηθεί αντιιμπεριαλιστικό –αντιπολεμικό κίνημα



Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ                                          2/2/2018
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΕΞΩ ΝΑΤΟ-ιμπεριαλιστές απ’ τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Ανάγκη να οικοδομηθεί αντιιμπεριαλιστικό –αντιπολεμικό κίνημα
Ειρήνη – φιλία και αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς.

 «Η περιοχή και τα ζητήματα που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση» δήλωσε πρόσφατα αμερικανός αξιωματούχος. Όταν οι ιμπεριαλιστές ενδιαφέρονται για μια περιοχή, οι λαοί πρέπει να ανησυχούν. Αυτό φανερώνουν τα καραβάνια των προσφύγων και η διάλυση χωρών, όπως η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η καταστροφή ολόκληρων περιοχών στη Συρία, η πολύπαθη Μ. Ανατολή αλλά και η μόνιμη αλλά «αφανής» εξόντωση λαών της Αφρικής. Με τραγικά αποτελέσματα και το αίμα τους πλήρωσαν οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας το ενδιαφέρον πρώτα της Γερμανίας και μετά των ΗΠΑ.
Στις μέρες μας ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ- Ρωσίας –Κίνας οξύνεται, οι πολεμικές μηχανές εκσυγχρονίζονται, χώρες εκβιάζονται για πλήρη ευθυγράμμιση και στοίχιση στα φιλόπολεμα σχέδια τους, υποδαυλίζονται υπαρκτές και κατασκευασμένες διαφορές, ενθαρρύνονται εθνικισμοί και σωβινισμοί με μοναδικό στόχο την υπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι ΗΠΑ και κύρια για να στριμώξουν την Ρωσία, βιάζονται να εντάξουν και την Π.Γ.Δ.Μ στο ΝΑΤΟ επιβάλλοντας και στις δυο χώρες να «τα βρουν» σε σχέση με το όνομα της γειτονικής χώρας. Η όποια «λύση» είναι σίγουρο, ότι θα έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ και θα είναι όπλο στα χέρια τους για κάθε χρήση. Είτε «ειρηνικής συνύπαρξης», είτε για να υποδαυλίσουν αλυτρωτικές κινήσεις και εμπόλεμες συρράξεις.
Όλα τα κόμματα του συστήματος με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ που ξεχειλίζει από φιλαοαμερικανική υποταγή αποδέχονται τις επιλογές των ΗΠΑ στην περιοχή. Αυτή η στάση είναι συνέχεια της μετατροπής της χώρας σε προχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, της επέκτασης των βάσεων στη Σούδα, της αναβάθμισης των νατοϊκών στρατηγείων στη χώρα, οι ανακοινώσεις για νέες βάσεις σε άλλες περιοχές, οι στρατηγικές συμμαχίες με Ισραήλ και Αίγυπτο, με Σαουδική Αραβία, και οι δηλώσεις διαθεσιμότητας και ετοιμότητας του Καμένου για συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπου τους ζητηθεί. Η αστική τάξη της χώρας στηρίζει την ύπαρξη της στην ξένη «προστασία» και πρόθυμα παραδίδει τη χώρα και το λαό στους ιμπεριαλιστές προκείμενου να κάνει μπίζνες στο Αιγαίο ή στα Βαλκάνια ή να αρπάξει «κανένα κοκαλάκι» απ’ τη λεία των ιμπεριαλιστών.
Οι μηχανισμοί που σήμερα αυτοπροβάλλονται σαν «πατριώτες» (φασιστοειδή- ακροδεξιά και συστημικά κόμματα) «υπερασπιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας», είναι αυτοί που διαχρονικά καλο-υποδέχονται τους ιμπεριαλιστές σφαγείς των λαών και είναι αυτοί που αποτελούν τη θρυαλλίδα για να ανάψουν οι φωτιές του πολέμου αφού γίνονται υποχείρια των ιμπεριαλιστών προς κάθε χρήση. Το ίδιο ισχύει και για την αστική τάξη της ΠΓΔΜ που έφτασε στο σημείο να δέχεται να της ορίζουν ανοιχτά κυβέρνηση οι ΗΠΑ και οι «αλυτρωτικές της κραυγές» οριοθετούνται απ’ τον ξένο παράγοντα.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που στενάζουν από το βάρος της αντιλαϊκής επίθεσης δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν και να έχουν την οποιαδήποτε εντύπωση ότι η φασαρία των διάφορων συστημικών κύκλων για το όνομα της ΠΓΔΜ έχει οποιαδήποτε ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Η φασαρία αυτή είναι βαθιά αντιδραστική και επικίνδυνη όσο αντιδραστική και επικίνδυνη είναι και η κυβερνητική πολιτική που κλέβει δικαιώματα και κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Μπροστά στην ανοιχτή επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, η αναγκαιότητα ανάπτυξης μαζικού αντιιμπεριαλιστικού –αντιπολεμικού κινήματος προβάλλει επιτακτικά. Ένα κίνημα που θα παλεύει ενάντια στην επαναχάραξη των συνόρων στην περιοχή και θα καλλιεργεί την αλληλεγγύη και τη φιλία ανάμεσα στους γειτονικούς λαούς ενάντια στους κοινούς εχθρούς. Οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Τους «χωρίζουν» τα ξένα συμφέροντα και οι κάθε λογής πατριδοκάπηλοι και εθνικιστές στις διάφορες χώρες. Οι όποιες διαφορές τους μπορούν να λυθούν ειρηνικά άμα λείψουν οι μεγάλοι προστάτες και οι κάθε λογής υποτακτικοί τους.
·                       Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και τον εθνικισμό.
·                       Κοινοί αγώνες των λαών για τα δικά τους συμφέροντα, ενάντια στους κοινούς εχθρούς.
                             
                                                                      Το  Δ.Σ


ΚΑΤΩ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ




Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ                                       2/2/18
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΤΩ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
- Άμεση απελευθέρωσή τους

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, τις παραμονές της επίσκεψης στην Ελλάδα του Τούρκου προέδρου Eρντογάν, ύστερα από έφοδο της αστυνομίας σε σπίτια, συνελήφθησαν 9 αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους ξυλοκοπήθηκαν με αγριότητα ώστε μερικοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η σύλληψη των αριστερών πολιτικών προσφύγων συνοδεύτηκε από δήθεν ευρήματα της Aντιτρομοκρατικής που τροφοδότησαν φανταστικές ιστορίες στα ΜΜΕ για σύλληψη ομάδας που δήθεν σκόπευε να επιτεθεί στον Ερντογάν.

Η σκευωρία της Aντιτρομοκρατικής απαντήθηκε από τους φυλακισμένους και βασανισθέντες Τούρκους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες που δήλωσαν κατηγορηματικά:

“Είναι ψέμα ότι προετοιμαζόμασταν για δολοφονική επίθεση κατά του Erdoğan. Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε αγωνιστές. Η ελληνική αστυνομία δημιούργησε αυτή τη σκευωρία, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της τουρκικής. Χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, επειδή δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η σημερινή κυβέρνηση, με τη συνεργασία του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας έδειξε το εχθρικό της πρόσωπο απέναντι στους λαούς.
Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους αγωνιζόμενους λαούς και στη διεθνή αλληλεγγύη.”

Οι εργαζόμενοι της Α'ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για αυτές τις μεθοδεύσεις κατά των Πολιτικών Προσφύγων από την Τουρκία.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συνεχιζόμενη πολιτική της μαύρης προπαγάνδας και την δικαστική συνδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην έκδοση των Τούρκων αγωνιστών στον Ερντογάν
Διαμαρτυρόμαστε για την συνεργασία με το αντιλαϊκό και αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 9 αγωνιστών
Απαιτούμε την κατάργηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας

Καλούμε τα σωματεία, κινήσεις και συλλογικότητες της εργατικής τάξης και κάθε αγωνιστή σε κινητοποίηση για την απελευθέρωση των Τούρκων φυλακισμένων αγωνιστών.

                                                              Το Δ.Σ