Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΑΔΕΔΥ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ
                                       Παλλαϊκό Συλλαλητήριο Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016
                                                      Σύνταγμα, ώρα 7:00μμ
Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μια κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την Τρόικα.
Ούτε η λυσσαλέα τρομοκρατική καμπάνια όλων των κυρίαρχων δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, ούτε οι απειλές για Grexit, ούτε τα αφεντικά που απειλούσαν με απολύσεις, οι τραπεζίτες που έκλεισαν τις τράπεζες, ούτε η υπονόμευση της Κυβέρνησης, κατάφεραν να φοβίσουν και να πισωγυρίσουν τον κόσμο. Το συγκλονιστικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού άνοιξε ένα βαθύ ρήγμα, έγινε πηγή έμπνευσης και αλληλεγγύης σε όλο τον πλανήτη. Έβαλε στο κέντρο της πολιτικής διαπάλης την ευρεία λαϊκή απαίτηση για μια άλλη πολιτική με κέντρο τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Για την παρέμβαση στην Περιφέρεια στις 28/6
Την Τρίτη, 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέμβαση του Συντονισμού των ΕΛΜΕ Αττικής στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για να διατυπώσουμε τις θέσεις μας ενάντια στα μέτρα που υλοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης και να απαιτήσουμε απαντήσεις και λύσεις.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη ΔΣ και άλλοι συνάδελφοι από 12 ΕΛΜΕ. Ήταν εκεί η Α΄ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία), η Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής, η Β΄ Αθήνας, η Γ΄ Αθήνας, η Ε΄ Αθήνας, η Ζ΄ Αθήνας, η Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου, η Ε΄ Ανατολικής Αττικής, η Β΄ Ανατολικής Αττικής, η Γ΄ Δυτικής Αθήνας και συνάδελφοι από την Α΄ και τη Β΄ Δυτικής Αττικής (Αθήνας). Επίσης, ήταν παρόντα 5 μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΠΕΣΕΚ, τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς.
Εκ μέρους του Συντονισμού θέσαμε τα κρίσιμα προβλήματα ζητώντας να μην εφαρμοστούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και την Τεχνική Εκπαίδευση. Οδηγούν σε μαζικές απολύσεις, στις «μη επαναπροσλήψεις» για το υπουργείο,  των αναπληρωτών. Παράλληλα υποβαθμίζεται δραματικά το παιδαγωγικό και διδακτικό μας έργο, όταν μέσω τις κινητικότητας κάποιος μπορεί να καλύπτει ΄α, ΄β, ΄γ ανάθεση και μάλιστα από το Νηπιαγωγείο ως το ΙΕΚ… Τέλος, επιβάλλεται να μην περάσει αυτή η αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ. Αγωνιζόμαστε σταθερά για:
·                     20 μαθητές στα τμήματα, 15 στις κατευθύνσεις 10 στα εργαστήρια, Οργανικές θέσεις για όλους με βάση τις θέσεις της ΟΛΜΕ
·                     Να μη νομιμοποιήσουν τα ΠΥΣΔΕ κενά – πλεονάσματα με τις ρυθμίσεις του Υπουργείου και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις
·                     Να διατηρηθούν τα ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και Γυμνάσια
·                      Όχι στην επιπλέον κατάργηση – συγχώνευση τομέων και ειδικοτήτων
·                     Όχι στην κατάργηση του τρίωρου για τους υπεύθυνους εργαστηρίων
·                     Να καταργηθεί ο οικονομικός κόφτης στις εγγραφές των Εσπερινών σχολείων
·                     Στο μάθημα των ξένων γλωσσών να επανέλθει η παράλληλη διδασκαλία ανά τμήμα
·                     Κανείς εκπαιδευτικός σε περισσότερα από δύο σχολεία

·                     Διασφάλιση του δικαιώματος των προσφύγων και μεταναστών να εγγραφούν στα δημόσια σχολεία. Υποστηρίζεται από 25 ΕΛΜΕ και πολλούς Συλλόγους ΠΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

                        

Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  01/07/2016
Αριθ. Πρωτοκόλλου.......
Προς:
Δήμαρχο Ασπροπύργου
Κο Μελετίου
Κοινοποίηση:
Διευθυντή ΔΕΔΑ
1ο, 2ο, 3ο, 4ο Γυμνάσια Ασπροπύργου

Θέμα: Κατανομή μαθητών στα Γυμνάσια του Δήμου Ασπροπύργου


Κύριε Δήμαρχε
Παρατηρείται ότι οι μαθητές που φοιτούν στο 1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητες των υποδομών του σχολείου.  Οι μαθητές ανά τμήμα έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των είκοσι επτά (27) που είναι ο ανώτερος αριθμός που προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας, με ότι αυτό σημαίνει για την εκπαιδευτική διαδικασία . Σε αυτές τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, ο κλάδος μας διεκδικεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα να μη ξεπερνάει τους είκοσι (20) μαθητές.
Παρακαλούμε με πρωτοβουλία σας να αλλάξει η χωροταξική κατανομή των Γυμνασίων του Δήμου σας με στόχο την αποφόρτιση του σχολείου και την μετακίνηση μαθητών προς τα όμορα σχολεία με βάση την εγγύτητα στον τόπο κατοικίας τους, δηλαδή το 2ο το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο. Εκτιμείστε αν χρειάζεται συνολικότερη αναδιάρθρωση στη χωροταξική κατανομή των τεσσάρων Γυμνασίων, πάντα με βάση την εγγύτητα του τόπου κατοικίας των μαθητών σ’ αυτά.
Παρακαλούμε να συγκαλέσετε σε συνεδρίαση τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με το θέμα αυτό. 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης


Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

                        

Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  01/07/2016


Καταδικάζουμε τις δολοφονίες των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στο Μεξικό

Η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταδικάζει την δολοφονική επίθεση των Μεξικανών αστυνομικών εναντίον εκπαιδευτικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ διαδηλωτών και τον τραυματισμό πάνω από 100 άλλων.
Πιο συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 18- 19 Ιούνη η κυβέρνηση του Μεξικό προέβη σε νέες επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών, γονιών και φοιτητών στο Νοτσιχτλάν της νότιας πολιτείας Οαχάκα, που συνεχίζουν, εδώ και περίπου τρία χρόνια, να αμφισβητούν τις κυβερνητικές «μεταρρυθμίσεις» στην Παιδεία και τη νέα διαδικασία αξιολόγησης και πρόσληψης δασκάλων.
Μαζί με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και καταδικάζουμε την αντιεκπαιδευτική, αντεργατική, τρομοκρατική και δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης του Μεξικό. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών στο Μεξικό ενάντια στις πολιτικές του ΟΟΣΑ, ενάντια στην αξιολόγηση, ενάντια στην εκπαίδευση που υποτάσσεται στα συμφέροντα των πολυεθνικών και των καπιταλιστών, είναι και δικοί μας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης


Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα 20/06/2016

Ψήφισμα για τον ΟΕΔΑ τη χωματερή της Φυλής και το νέο ΠΕΣΔΑ

Εδώ και πάνω από 50 χρόνια Φυλή και Άνω Λιόσια αποτελούν το βασικό σκουπιδότοπο της Αττικής. Έχουν φορτωθεί με δεκάδες εκατομμύρια τόνους δημοτικά σκουπίδια, αλλά και τεράστιες ποσότητες βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων. Κυριολεκτικά, η λειτουργία της Αττικής στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνειδητή καταστροφή της περιοχής των Δήμων Φυλής και Ασπροπύργου και στη συνεχιζόμενη και διαρκή υποβάθμιση ολόκληρης της Δυτικής Αττικής. Τώρα, οι θάνατοι από καρκίνους και οι σοβαρές βλάβες στη υγεία χτυπούν πολύ συχνά τους κατοίκους. Οι ανεπανόρθωτες καταστροφές στο περιβάλλον συνεχίζονται με την εκτεταμένη ρύπανση του αέρα, του εδάφους και των νερών της ευρύτερης περιοχής με πρόσφατο κρούσμα τη βαριά δυσοσμία τους τελευταίους μήνες.