Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

AΑ’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ               25/2/2018
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Email:a.elme.dyt.attikis@gmail.com    
       Συνάδελφοι,                                              
    την Παρασκευή 23/2 πραγματοποιήθηκε η παράσταση στον περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αττικής, από τις ΕΛΜΕ, τους ΣΕΠΕ του Λεκανοπεδίου και τις αντίστοιχες επιτροπές αγώνα των αναπληρωτών. Η συμμετοχή μπορεί να ήταν πίσω από τις ανάγκες, αλλά ήταν ένας καλός οιωνός για την επερχόμενη κινητοποίηση στις 2/3.
      Εκπροσωπώντας την ΕΛΜΕ μας  - σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα συνεδριάσεων -  τοποθετήθηκα αμέσως μετά την πρόεδρο του διδασκαλικού συλλόγου Αριστοτέλης. Μετέφερα την αγωνία και το κλίμα της σύσκεψης  των αναπληρωτών της περιοχής μας. Κατήγγειλα την χρόνια αδιοριστία και τα άνισα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών, την πλήρη ελαστικοποίηση τω εργασιακών σχέσεων με την περιπλάνηση όλο και περισσότερων συναδέλφων σε πολλά σχολεία.
        Κατέδειξα και στον ίδιο, ότι το συνεχές <<συμμάζεμα>>- συρρίκνωση με αλλεπάλληλα μέτρα τροϊκανής έμπνευσης(συγχωνεύσεις, εργασιακό-διδακτικό ωράριο, αυστηροποίηση στην διάσπαση τμημάτων, χαρακτηρισμός φοίτησης, κλείσιμο τμημάτων, αναμοριοδότηση) έχει αναγκαίο κρίκο τις αποφάσεις στελεχών, όπως του ιδίου. Και δεν υπάρχει καν το άλλοθι, ότι με αυτές τις πολιτικές λιτότητας μειώνεται το κόστος δανεισμού του Δημοσίου, άρα στηρίζεται η πολιτεία και το γενικό καλό. Ίσα-ίσα και η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η επικράτηση τέτοιων πολιτικών ανεβάζει το συνολικό κόστος των δημόσιων δαπανών.          
           Έτσι, αναδεικνύεται ακόμη πιο βαριά η ευθύνη αυτών των στελεχών, όταν και από τις δικές τους αποφάσεις παραμένουν εκτός εργασίας χιλιάδες συνάδελφοι, αλλά και σε ολόκληρες περιοχές, με ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα υποβαθμίζονται οι όροι του διδακτικού έργου( εδώ του θύμισα την μη ανταπόκρισή του στο αίτημα του 3ου Γ/σιου Ασπροπύργου).
     Ο ίδιος, προσπάθησε να δικαιολογήσει ότι φταίει το νομικό κενό για τους διορισμούς.  Διαβεβαίωσε ότι στέλνει όλα τα κενά. Για τις συγχωνεύσεις ότι θα εφαρμόσει ότι λέει ο νόμος. Όσο για τα δικαιώματα των αναπληρωτών, για το ταβάνι στην προϋπηρεσία, τους διορισμούς παρέπεμψε στον Υπουργό Παιδείας.    
      Όντως, έφθασε η στιγμή – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3, στη 1μ.μ – να νιώσει ο υπουργός παιδείας και η κυβέρνηση το πραγματικό και τραγικό μέγεθος του προβλήματος. Καθώς και να τους επιβληθεί η μοναδική, σωστή και δίκαιη λύση:
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΜΟΝΙΜΩΝ.           
                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                           ΠΑΪΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ