Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  25/02/2019


ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ
Το Υπουργείο Παιδείας , με εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία, καλεί  τους εκπαιδευτικούς να αξιολογήσουν τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα των μαθητών τους που παρακολουθούν πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας στα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το Υπουργείο αυτές οι αξιολογήσεις θα «χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση της ανταπόκρισης του προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στις ανάγκες των ωφελούμενων μαθητών/τριων.» Ο υπεύθυνος του Σχολικού Κέντρου  Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης «λαμβάνει υπόψη του τα δελτία περιγραφικής αξιολόγησης στη σύνταξη της  ενδιάμεσης και της τελικής απολογιστικής έκθεσης αποτελεσμάτων  εφαρμογής της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που υποβάλει στη Σ.Ο.Δ.Α.Ε. της οικείας Δ.Δ.Ε.»   
Είναι ολοφάνερο ότι το Υπουργείο Παιδείας ζητάει απ’ τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων  της χώρας να αξιολογήσουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  που δουλεύουν στα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, μέσω των μαθησιακών αποτελεσμάτων των μαθητών τους, συμπληρώνοντας  φόρμες περιγραφικής αξιολόγησης για κάθε μαθητή.
Εδώ δεν έχουμε μια προσπάθεια εμπέδωσης της κουλτούρας της αξιολόγησης, αλλά τη μετατροπή των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου σε αξιολογητές των συναδέλφων τους των Σχολικών Κέντρων Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, με εργαλείο τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών τους.
Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην συμπληρώσουν τα έντυπα περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών τους.
Δεν θα μετατραπούμε σε εργαλείο αξιολόγησης ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του σχολείου, όπως επιθυμούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων και του ΟΟΣΑ.
Απαιτούμε την άμεση ένταξη των δομών ενίσχυσης των μαθητών μας μέσα στο δημόσιο σχολείο και την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα καλύψει τις συνολικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΣΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. & ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. «Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ» & Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

21/2/2019
Οι ανάγκες των μαθητών με αναπηρία ή και ειδ. εκπ/κές ανάγκες γίνονται βορά στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ - ΟΟΣΑ!

Την Τρίτη 19/2 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τεσσάρων εκπαιδευτικών σωματείων της Δυτικής Αττικής με τον προϊστάμενο του οικείου ΚΕΣΥ κ. Βενέτη προκειμένου να ενημερωθούν για τις κατευθύνσεις και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το ΚΕΣΥ με βάση τον ν.4547/18.
Σε κεντρικό ζήτημα αναδείχθηκαν οι τριμελείς ομάδες εκπ/κής υποστήριξης, που σύμφωνα με καταγγελίες των σχολείων μας, ασκείται πίεση –είτε άμεσα είτε με σκόπιμα ελλιπή ενημέρωση- τόσο από τις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ όσο και από τον ίδιο τον προϊστάμενο του ΚΕΣΥ, να προχωρήσει η συγκρότησή τους προκειμένου να παραπέμπονται οι μαθητές στο ΚΕΣΥ.

  Ζητήσαμε να μας δοθεί η εικόνα της στελέχωσης του ΚΕΣΥ, ο αριθμός των αιτημάτων που εκκρεμούν, το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος που το ΚΕΣΥ θα λειτουργήσει με τα ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί (καθώς σύμφωνα με ενημέρωσή μας  αυτά ακυρώνονται), τις παράλληλες στηρίξεις και τα αιτήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η επιλογή ώρας συνάντησης ήταν του κ. Βενέτη, σκόπιμα, όπως φαίνεται, μετά το εργασιακό ωράριο ώστε να απουσιάζουν οι συνάδελφοι/ισσες που εργάζονται στο ΚΕΣΥ. Θέλοντας να απαξιώσει τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας, ζήτησε να του δηλώσουμε (!!!) σε ποιες παρατάξεις ανήκουμε. 

Με τον πιο προκλητικό τρόπο ο κ. Βενέτης μέσα σε δύο ώρες ξεδίπλωσε την ξεκάθαρη επιλογή του να συμβάλλει αποφασιστικά και με υπερβάλλοντα ζήλο στην προώθηση των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων στην ειδική αγωγή αποκαλώντας τους μαθητές «πελάτες», πετώντας τις ευθύνες της ανεπάρκειας και της άγνοιάς του, σε ό,τι αφορά την ειδική αγωγή, στις κατευθύνσεις και τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΠΕΚΕΣ, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα την πλήρη συμμόρφωσή του στην εφαρμογή μέρους του ν.4547/18, αρνούμενος να σταθεί συμπαραστάτης στις εκρηκτικές ανάγκες των παιδιών με αναπηρία ή/και ειδ. εκπ/κές ανάγκες. Έσπευσε μάλιστα να μας διευκρινίσει ότι το ΚΕΣΥ δεν ήταν η πρώτη του επιλογή, αφού μόνο μετά την απόρριψή του από τη θέση συντονιστή στο ΠΕΚΕΣ αποδέχτηκε να τοποθετηθεί εκεί! Στα πλαίσια της «ευαισθησίας» της κυβέρνησης στον χώρο της ειδικής αγωγής η επιλογή του κ. Βενέτη δείχνει με ακόμη πιο αποκαλυπτικό τρόπο την κατεύθυνση της πολιτικής του Υπουργείου!
Σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα, που έθεσαν τα σωματεία, ο προϊστάμενος δήλωσε πως

·         το ΚΕΣΥ υπολειτουργεί με προσωπικό που περιλαμβάνει μόλις 5 δασκάλους, 2 εκπαιδευτικούς ΔΕ, 1 σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, 3 κοιν. Λειτουργούς, 2 ψυχολόγους και 1 λογοθεραπευτή. Με αυτή την υποδομή σε επίπεδο ειδικού και επιστημονικού προσωπικού δεν μπορούν να λειτουργήσουν παρά μόνο δυο (2) επιτροπές αξιολόγησης.
·         Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 600 αιτήματα στο ΚΕΣΥ Δυτ. Αττικής  απ’ την προηγούμενη δομή των ΚΕΔΔΥ που  πρέπει να διεκπεραιωθούν

·           30-40 αιτήματα που αφορούν μαθητές της Γ΄ Λυκείου ολοκληρώθηκαν.
·         Αναμένει ρύθμιση για τις νέες αιτήσεις που υπάρχουν

·         Το υπουργείο θα πρέπει να φτιάξει τα πρωτόκολλα συνεργασίας ώστε να νιώθουν ασφαλείς οι εργαζόμενοι στο ΚΕΣΥ και να κατανοήσουν τη λειτουργία του.
·          Ο τρόπος με τον οποίο το ΚΕΣΥ θα υποστηρίξει τα βραχυχρόνια προγράμματα  των σχολείων δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα. 



Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας

                              
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  26/02/2019



Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Πρόεδρο του της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, η οποία καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Η ΕΔΕ γίνεται μετά από αναφορά - καταγγελία του Προϊστάμενου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  κ. Δ. Κυριτσόπουλου, “για κακόβουλη (sic) άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής”. Η προϊσταμένη αρχή, δηλαδή, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει και να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση και να παρακωλύσει τη συνδικαλιστική δράση της δημοκρατικά εκλεγμένης Προέδρου του σωματείου!
Δεν είναι πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Διευθυντής Εκπαίδευσης επιτίθεται στο σωματείο και στους εκπροσώπους του. Να θυμίσουμε  την επίθεση του συγκεκριμένου ΔΔΕ στους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ όταν το σωματείο αντέδρασε στο «σουλάτσο» των εκπροσώπων του ΟΟΣΑ σε σχολεία της περιοχής του. Την επίθεσή του ΔΔΕ στην πρόεδρο όταν εκείνη ζήτησε τους εκλογικούς καταλόγους των αρχαιρεσιών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Την προσπάθεια παρακώλυσης της ομαλής διαδικασίας των αρχαιρεσιών του ίδιου του σωματείου.
Αυτά τα γεγονότα είναι πάρα πολλά σε μια περιοχή για να χαρακτηριστούν τυχαία. Ο συγκεκριμένος ΔΔΕ επιδιώκει να φιμώσει το σωματείο που στέκεται εμπόδιο στην αυταρχικότητά του και στην υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο χώρο της εκπαίδευσης, που τόσο πολύ προθυμοποιείται να εφαρμόσει εκείνος.
Γι’ αυτό γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το άρθρο 23 του Συντάγματος που αναφέρει ότι “το Kράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών με αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους”.
Όσο και να προσπαθεί η προϊσταμένη αρχή να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση δεν θα το καταφέρει.
Διενέργειες ΕΔΕ, που εντέχνως θέλουν να φιμώσουν και να αδρανοποιήσουν το σωματείο και να περιορίσουν την αυταρχικότητα και τις παραλείψεις της διοίκησης, που οδηγούν σε διώξεις των νόμιμα εκλεγμένων εκπροσώπων όπως στην περίπτωση της Προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους και δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνουν στον συνεχή αγώνα μας για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη