Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Α ΕΛΜΕ ΔΥΤ-ΑΤΤΙΚΗΣ κάλεσμα σε συντονισμό


Η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
(Θριάσιο – Μεγαρίδα – Ειδυλλία)
Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα
συλλόγων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ
και συλλογικοτήτων αναπληρωτών
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
Στη σύσκεψη συντονισμού σωματείων
Την Πέμπτη 16/1/2020 6:30 μμ στη ΔΟΕ
Με σκοπό την οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών – αντεργατικών μέτρων που έχουν παρθεί και σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα
ΚΑΛΕΙ
Σε συμμετοχή και συντονισμό σωματεία
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ

                             
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ:Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


Ελευσίνα  13/01/2020


Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ απεργούν το τελευταίο διάστημα για αυξήσεις των μισθών τους και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους του ομίλου.
Η διοίκηση του ΟΤΕ προχώρησε σε ένα πρωτοφανές όργιο μεθοδεύσεων αξιοποιώντας μεταξύ άλλων  πολλά Μέσα Μαζικής  Ενημέρωσης προκειμένου να συκοφαντηθεί ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων. Άσκησε πιέσεις , απειλές και τρομοκρατία στους εργαζομένους αξιοποιώντας διευθυντικά του στελέχη, προώθησε με κάθε τρόπο την απεργοσπασία, προχώρησε σε έξι (6) απολύσεις εργαζομένων την παραμονή της πρωτοχρονιάς στη διάρκεια της απεργίας.  Στο τέλος αξιοποιώντας το τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, η εργοδοσία κατέθεσε (στις 7/1/2020) μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων, με βάση τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε πέντε συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.
Οι 5 συλλήψεις συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.
Άλλωστε τα τεράστια κέρδη του ΟΤΕ προέκυψαν, μεταξύ των άλλων, απ’ την απόλυτη μείωση των μισθών των εργαζόμενων όλα τα τελευταία χρόνια και την ευρεία χρησιμοποίηση φτηνών εργολαβικών εργαζομένων με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα.
Γι’ αυτό η διοίκηση του ΟΤΕ αναφέρει ότι «οι αξιώσεις των εργαζομένων γυρίζουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω». Προφανώς δεν επιθυμούν συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, επειδή θέλουν να επεκτείνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που να εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.
Συμπαρατασσόμαστε με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ γιατί ο  αγώνα τους αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Η αλληλεγγύη στην απεργία και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ, για αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ανάκληση των απολύσεων, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!
Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!
Υπογραφή τώρα Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη