Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Κυβέρνηση – κεφάλαιο χτυπάνε την απεργία
Οι εργατοπατέρες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την ξεφτιλίζουν
Δεν τους χαρίζουμε το δικαίωμα στην απεργία!
Στις 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια.
Ενάντια στην λογική της ταξικής συνεργασίας (δηλαδή της ταξικής υποταγής), της απάτης του κοινωνικού διαλόγου, των ψεμάτων των δήθεν «κοινών συμφερόντων ανάμεσα στους εργαζόμενους και στο κεφάλαιο».
Ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιου-κυβερνήσεων.
Στις 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:
·       Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα!
·       Ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής!
·       Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις!
·       Για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και την αποτροπή των κατασχέσεων!
·       Ελεύθερο συνδικαλισμό, ανεξάρτητο από κράτος και εργοδοσία!
·       Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό!
Στις 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:
Ø ΜΟΝΙΜΟΥΣ-ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ- ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ø ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ -ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
Ø ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Ø ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Αδράνεια και αθέτηση αποφάσεων, συνοδευόμενες από μεγάλα λόγια



Για το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αδράνεια και αθέτηση αποφάσεων, συνοδευόμενες από μεγάλα λόγια
Η περίοδος που διανύουμε, περίοδος έντονων ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών σε όλο τον κόσμο, φέρνει όλο και πιο κοντά την πιθανότητα μιας γενικότερης σύρραξης στην περιοχή μας. Οι λαοί των περιοχών είναι απόλυτη ανάγκη να αντιτάξουν σε  αυτό το ενδεχόμενο τη δική τους απάντηση , με αντιπολεμικό -αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.
Μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός πως κάποιοι έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση έβαλαν στα  μπλοκ τους αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, που η ίδια η πραγματικότητα τους επέβαλε.
Φαίνεται παρόλα αυτά ότι δεν το εννοούν! Αποτέλεσμα; Οι αποφάσεις να μένουν στον αέρα και αυτοί που  τις πήραν να μην  τις στηρίζουν, ή ακόμα χειρότερα τις μπλοκάρουν και εκτίθενται σοβαρά στα μάτια ενός αγωνιστικού κομματιού του λαού.
Γιατί μπορεί κάποιοι αυτάρεσκα να αισθάνονται ότι έπραξαν τα δέοντα με τον να αποφασίζουν να "'συγκρουστούν" με το ντόπιο κυβερνητικό μηχανισμό και να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής, (καλώς ήλθατε στον πραγματικό κόσμο!) ή να συναγωνίζονται σε  ακτιβισμούς για λίγη τηλεθέαση. Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας ,όμως, απαιτεί πολύ περισσότερα από αυτό και κυρίως απαιτεί τις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις που θα παλεύουν για το δικαίωμα τους να ζήσουν ειρηνικά.
Μιλάμε για την απόφαση της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής  να ακυρώσει προγραμματισμένη και ανακοινωμένη  για τις  2 Ιουνίου αντιπολεμική συγκέντρωση που θα απευθυνόταν στο λαό των γύρω περιοχών. Μετά από σειρά παλινωδιών, με δικαιολογίες που φθάνουν στα όρια της γελοιότητας, όπως ότι «ο Δήμος της Ελευσίνας είχε στήσει εξέδρα για προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δεν μπορούσαμε να κάνουμε συγκέντρωση»!
Μπορούμε να καταλάβουμε την απροθυμία και τη δυσκολία  κάποιων να απευθυνθούν στο κίνημα και να εμπιστευτούν τις δυνάμεις του, όταν ένα προηγούμενο διάστημα είχαν (και όπως φαίνεται συνεχίζουν να έχουν) μια σαφέστατα λανθασμένη άποψη  για όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Από τη μεριά μας, όμως όλο αυτό το διάστημα, έχοντας κάνει υποχωρήσεις για να μπορέσουν να παραχθούν  όποιες  κινήσεις  θα μπορούσαν να ευνοήσουν διεκδικήσεις, δηλώνουμε ότι από εδώ και πέρα θα αναθεωρήσουμε τη στάση μας όταν τελικά αυτές οι υποχωρήσεις χρησιμοποιούνται από κάποιους για να μην προωθούν καμιά κινηματική διαδικασία, αλλά για να προάγουν την αδράνεια και την υποταγή. Σε πρακτικές αθέτησης αγωνιστικών αποφάσεων και έλλειψης στοιχειώδους σοβαρότητας και ειλικρίνειας δε χωρά ανοχή.
Και μια ερώτηση: Καλεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 30 Μάη να απεργήσουμε κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου – κόντρα στην αδράνεια και στην πολιτική της «κοινωνικής συμμαχίας», κόντρα στην πολιτική της ταξικής συνεργασίας (δηλαδή της ταξικής υποταγής) που προωθεί το σύστημα και οι εργατοπατέρες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ; Ναι ή όχι;
Επειδή εμείς όσα λέμε και τα στηρίζουμε και τα εννοούμε, συνεχίζουμε να παλεύουμε για:
·         Καμία διευκόλυνση στις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ – καμία συμμετοχή – εμπλοκή της χώρας
·         Να κλείσουν οι βάσεις –ορμητήρια πολέμου. Εξω το ΝΑΤΟ.
·         Να ενώσουμε την φωνή μας μαζί με αυτές των άλλων λαών της περιοχής που ζητάνε να σταματήσει η αιματοχυσία και η ιμπεριαλιστική επέμβαση.
·         Να συμβάλουμε στη συγκρότηση μαζικού αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος – να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη ζωή κόντρα στους άδικους αντιδραστικούς πολέμους.
Στις 30 Μάη απεργούμε για τα δικαιώματά μας κόντρα σε παλιά και νέα μνημόνια, κόντρα στο χτύπημα της απεργίας από την κυβέρνηση και στον εξευτελισμό της από τους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής