Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016


Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συγκέντρωση: Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00πμ

 
Συνάδελφοι,

Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό με τη δέσμευση ότι θα σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο, υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.

Τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στον χώρο του Δημοσίου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, περί επιτελικού κράτους, που ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα απ’ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και στοχεύουν σε ένα κράτος που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει κυρίως προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Στον Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών, κάτι που ήταν μνημονιακή υποχρέωση από το μεσοπρόθεσμο του 2011 και το οποίο οι αγώνες μας δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, να εφαρμοσθεί.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
 
 
Ελευσίνα  14/11/2016
 

Για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη κλείνοντας την τελευταία περιοδεία της θητείας του, λίγες μέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές. 

Στόχος της επίσκεψης είναι   η ενίσχυση της παρουσίας και των συμφερόντων του  αμερικανικού και ΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού και η επιβολή των επεκτατικών τους σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή. Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ  στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής  σπέρνει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων. 

Η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου στην γειτονιά μας μεγαλώνει με δραματικές συνέπειες για τους λαούς όλης της περιοχής.

Η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια» αλλά εμπλέκουν τον ελληνικό λαό στους πολεμικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Ο Ομπάμα δεν έρχεται ως «φίλος». Η επίσκεψή του δεν έχει σχέση «με την ελάφρυνση του χρέους, για να έρθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έρχεται ως επιθεωρητής για να προωθήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Δεν ξεχνάμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι ο πολιτικός καθοδηγητής του ΔΝΤ, στηρίζει αποφασιστικά τις αντεργατικές – αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και πιέζει για την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μνημονίων. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει, προωθεί και ταυτόχρονα στηρίζει την πολιτική όλων των ντόπιων κυβερνήσεων που καταβαραθρώνουν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Γι’ αυτό πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Για την καταδίκη των πολεμικών σχεδίων και ιμπεριαλιστικής επιβολής ΗΠΑ –ΝΑΤΟ –ΕΕ στην περιοχή.  

Όλοι/ες  στις Συγκεντρώσεις την Τρίτη 15 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας (Πολυτεχνείο στις 5:00 μμ και Ομόνοια στις 6:30 μμ)  και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Όλοι/ες στις Πορείες και στις Συγκεντρώσεις την Πέμπτη  17 Νοέμβρη για το Πολυτεχνείο

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ