Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής καταγγέλλει τις συλλήψεις των Τούρκων αγωνιστών


Η Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής καταγγέλλει τις συλλήψεις των Τούρκων αγωνιστών


ΨΗΦΙΣΜΑ


Η Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής καταγγέλλει τις συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών, του Gültekin Erol, του Kaya Turgut, του Pektaş Deniz και της Ozdemir Arzu, που έγιναν στις 15 και 18 Απρίλη, από τη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.
Ο Gültekin Erol, ο Kaya Turgut και η Ozdemir Arzu έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων, ενώ ο Pektaş Deniz είναι Γερμανός υπήκοος. Η Ozdemir Arzu απαλλάχθηκε στις 30/4 από κάθε κατηγορία και περιμένει να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου.
Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία, που εκκρεμούσαν σε βάρος τους και η σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος έχουν ξεκάθαρο πρόσημο, καθώς δεν τους προσάπτεται καμία κατηγορία.
Ουσιαστικά διώκονται για τις απόψεις τους και για τη δημοκρατική τους δράση!
Οι συλλήψεις αυτές είναι το επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα και συνολικά η ΕΕ ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Πολιτικής που, στο όνομα της λεγόμενης «αντιτρομοκρατίας», οδήγησε το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της ΕΕ, σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία. Αυτοί που στηρίζουν και προωθούν αυτήν την πολιτική συγκαλύπτουν, με τον πιο χυδαίο τρόπο, το πραγματικό πρόσωπο του τούρκικου κράτους. Προσπαθούν να κρύψουν ότι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός!
Στόχος αυτών των συλλήψεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών και ιδιαίτερα της Τουρκίας.
Η Γενική Συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής καταγγέλλει τις συλλήψεις αυτές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Τούρκους αγωνιστές.
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
• ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Όσοι εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους σε κατασκήνωση 

των καταλόγων που επισυνάπτονται και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην 

πρόσκληση της ΟΛΜΕ, παρακαλούνται να απευθύνουν το αίτημά τους στην ΕΛΜΕ μέσω του 

e-mail της ΕΛΜΕ. Το αίτημα των συναδέλφων θα πρέπει να έχει καταληκτική ημερομηνία την 

Τετάρτη 13/05/2015 προκειμένου να εκδοθούν οι βεβαιώσεις απ’ την ΕΛΜΕ. Οι βεβαιώσεις θα

 αποσταλούν στους δικαιούχους με e-mail έως την Πέμπτη 14/05/2015

Επισυνάπτουμε την πρόσκληση της ΟΛΜΕ και το έντυπο αίτησης που θα αποσταλεί στην 

ΟΛΜΕ απ’ τον ενδιαφερόμενο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ





Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Καρυώτης Δημήτρης



ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 11/5/2015




Φτάνει πια! Τα δικαιώματά μας μπροστά, για να ζήσουμε!
Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές – ληστές – ιμπεριαλιστές!
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση τη Δευτέρα, 11/5, 6μμ, στα Προπύλαια
 Τα αιτήματα του κινήματος είναι αδιαπραγμάτευτα, χρειάζεται μονομερής επιβολή τους, Ούτε ευρώ στους δανειστές, όχι σε νέο μνημόνιο, διαγραφή χρεών στους φτωχούς και στους ανέργους, διαγραφή του χρέους– ρήξη με την ΕΕ με αποδέσμευση από τους νόμους της, που μας καταστρέφουν και μας δολοφονούν. Δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Ενάντια στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα ΕΕ και ΔΝΤ! Στην πολιτική του «έντιμου συμβιβασμού» που οδηγεί σε υποταγή και νέα αντιλαϊκή επέλαση! Στην πολιτική που καταληστεύει για άλλη μια φορά τα ταμεία και τα χρήματα των εργαζομένων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου!

Οι εργαζόμενοι-ο λαός δεν χρωστούν τίποτα και σε κανέναν!  
 Στις 11 Μάη πραγματοποιείται το  Γιούρογκρουπ, στις 12 Μάη η κυβέρνηση θα δώσει άλλα 698 εκατ στο ΔΝΤ. Συνολικά 29 δις μέχρι το τέλος του 2015. 
Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για το χρέος μόνο το 2000 - 2014, 640,5 δισ. ευρώ!
 Μέχρι τώρα από το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο τα συνολικά δάνεια που έχουν εκταμιευτεί ανέρχονται σε 225 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 250 δισ. ευρώ. Έξι χρόνια μετά , το χρέος είναι στο... 175% του ΑΕΠ, πάνω από 320 δις (από 129% του ΑΕΠ το 200)!!
 
Με τα δάνεια δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Οι κομμένοι μισθοί, οι κομμένες συντάξεις, η δυστυχία και η καταστροφή του ελληνικού λαού πληρώνουν τα δάνεια. Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) σε Υγεία και Παιδεία. Πάνε στους τραπεζίτες, στους κεφαλαιοκράτες για να χρηματοδοτούν τις μπίζνες και τις ανακεφαλαιώσεις τους. Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στο ανύπαρκτο κράτος Πρόνοιας. Πάνε για να καλύπτονται οι τρύπες από τις φοροαπαλλαγές, τις φοροελαφρύνσεις, τα «πακέτα» ενισχύσεων, τις επιχορηγήσεις προς την ολιγαρχία. Πάνε για το μεγάλο φαγοπότι, που άλλοτε λέγεται Ολυμπιάδα, άλλοτε υποβρύχια που γέρνουν και  μονίμως λέγονται «ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί».
 
 Η συνέχιση και από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της εξυπηρέτησης του χρέους οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση και διαμορφώνει τους όρους για να κινηθεί στη συνολική οικονομική πολιτική, στα χνάρια των προηγούμενων βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.
 Η πολεμική που ασκεί η ΝΔ και το Πασοκ και όλο το πολιτικό και κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που βύθισαν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, γίνεται ώστε να εφαρμοστεί η πιο σκληρή και αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική των νέων περικοπών σε συντάξεις και μισθούς, σε ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, επαναφορά της αξιολόγησης και των απολύσεων στο δημόσιο, ισοπέδωση των κοινωνικών και πολιτικών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Εξυπηρετούν με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο τα σχέδια των «δανειστών», της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά κυρίως τα δικά τους ταξικά συμφέροντα, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το δικό μας χρέος απέναντι στη νέα γενιά. 
Κανένα νέο μνημόνιο-σύμβαση-αντιλαϊκό μέτρο

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, ο Λαός στους δρόμους! Καμία υποταγή, καμία αναμονή!